Hi podreu fer un braç de gitano o altres peces. Aquesta fórmula, és d'una recepta de la mare de la Núria.
Els ingredients són els següents:
3 rovells d'ou
50g de sucre
40g d'agua mineral
90 g de ferina fluixa
8g impulsor
30 g de mantega (opcional)
40g d'agua mineral
90 g de ferina fluixa
8g impulsor
30 g de mantega (opcional)
3 clares
40g de sucre
En un bol, munteu els rovells amb la mantega fosa i la meitat del sucre.
En un altre bol, munteu les clares i quan arribin a punt de neu, hi afegiu el sucre restant.
Una vegada hagueu afegit el sucre a les clares, amb molta cura afegiu-hi als rovells.
Seguidament, la farina i l'impulsor.
Aquesta massa, s'ha de treballar amb suavitat.
Quan estigui tot ben barrejat,
ho poseu tot en una mànega pastissera.
El forn fort, però reposat (220-230º)
Aquí teniu una planxa de bescuit!
Hola Narcís!
ResponEliminaGràcies a tu i a la mare de la Núria per a la recepta! Quan vaig veure en un programa de tele, aquesta manera de posar la massa a la màniga pastissera i així queda del mateix gruix.. va ser el gran descobriment! Una pregunta, ja que a l'anterior entrada també m'ho comentes.. quan dius el forn "reposat", exactament a que et refereixes? Jo de "reposado" només conenc el tequila! Moltes gràcies per contestar els nostres dubtes! Una abraçada, Eri
Espero veure el braç de gitano aviat
ResponEliminaM'han quedat les ganes.
Una abraçada
Hola Eri
ResponEliminaGràcies per la visita i el comentari.
Responent a la pregunta. El forn reposat vol dir que fa una estona que esta a la mateixa temperatura (mes o menys 20 minuts). Quan encenem el forn i arriba a la temperatura que volem, l'hi dic un forn rabiós (és el que vaig aprendre a casa, de petit teníem el forn de llenya)
Hola Narcís, Moltes gràcies per a l'aclariment. M'ho imaginava però preferia assegurar-me. Una abraçada,
ResponElimina