' ' ' ' ' La lionesa: Lioneses 2011 ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Lioneses 2011



Les lioneses, són una elaboració de pasta “escaldada” o pasta “choux
- aigua
- farina
- mantega
- sal
- ous

Ingredients:

250 ml d’aigua 250g de farina, 175g de mantega, 2,5g de sal i 6 ous

Elaboració:
Primer de tot, enceneu el forn perquè estigui ben reposat. Quan les tingueu que coure, el deixeu a una temperatura de 230ºC.

Poseu l’aigua, la mantega i la sal en un cassó al foc.

Quan l'aigua bulli i la mantega s'hagi fos, afegiu d'un sol cop tota la farina i deixeu-la coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa, es separi de les parets del cassó.

Llavors, a fora del foc, afegiu un ou i remeneu fins que quedi homogeni,  així, fins a afegir-hi tots tres ous i,  ja tindreu la massa de les lioneses.

Ompliu amb la pasta una mànega pastissera d'1,5cm de diàmetre.

Feu pilonets amb forma rodona, a sobre d’una placa o safata de forn, lleugerament untada amb oli. 
Col·loqueu-les ben espaiades 


i tireu-hi un pessic de sucre per sobra de cada peça. 




Poseu-les al forn, fins que les lioneses estiguin ben inflades i daurades.

Després, deixeu-les refredar, talleu-les pel mig i farciu-les amb crema pastissera, nata o trufa.





Bon Profit!