' ' ' ' ' La lionesa: Torrons de rovell d'ou ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Torrons de rovell d'ou

Aquest primer apunt és sobre el torró de rovell d'ou cremat que he fet per aquest Nadal.
Per fer aquesta elaboració podeu trobar moltes receptes d'amants de la cuina que porten molts anys fent-les, és a dir, sense les eines que es fan servir en un obrador. Amb qualsevol d'aquestes receptes podeu fer uns torrons de massapà molt bons, però una de les característiques del torró de massapà elaborat en un obrador és la seva textura al paladar: textura de massapà fi.
Com s'aconseguix aquesta textura? Doncs amb la maquinària adequada, com pot ser la de cilindres de pedra per afinar l'ametlla i/o una bona batedora per treballar la massa, ja que el sucre es treballa a punt de bola (120º-129º C).

Seguint la fórmula clàssica
  • Ametlla
  • Sucre
  • Glucosa
  • Rovells d'ou
  • Canyella en pols
  • Llimona
Els resultats del primer intent de fer-ho a casa no han estat del tot satisfactoris; encara que els torrons han quedat molt bons de gust, crec que no he aconseguit la textura que buscava.
Ara, per a la propera vegada, treballaré amb les proporcions i potser buscaré una batedora adequada per fer-ho, ja que, a mà, la massa no queda del tot ben treballada.

Premeu sobre la imatge per veure tot el procés

10 comentaris:

  1. Felicitats pel teu nou projecte
    Els torrons tenen molt bona pinta

    ResponElimina
  2. Narcís, els torrons molt bons i el bloc serà una passada.
    Un petó

    ResponElimina
  3. Hola Narcís,
    T’he trobat pel bloc de Pa amb oli i xocolata. Enhorabona pel teu bloc. Et desitjo que aquesta aventura blocaire, et doni tantes alegries com m’està donant a mi, tot i que només porto dos mesos... Aquest torró segur que està boníssim, és el meu preferit, i potser no t’ha quedat la textura que perseguies, però també segur que has fet les delícies del qui han tingut la sort de tastar-los. Que tinguis un feliç 2011! Eri,

    ResponElimina
  4. Hola a tots! Nosaltres hem tingut la gran sort de probar aquests magnífics torrons i podem assegurar que estan boníssims!!
    BON ANY NOU i moltes felicitats per aquest nou projecte Narcís! Marc i Susanna.

    ResponElimina
  5. Hola, benvingut al món blocaire, veuràs que a partir d'ara serà una mica més feliç! Et desitgem el millor per a tu i els teus! Mil petons.

    ResponElimina
  6. Hola anònim
    Gràcies pel teu suport

    A peu coix
    gràcies per la propaganda que has fet del bloc
    Un peto

    A la cuina de l'Eri
    Gràcies per la visita i el comentari, no tinc la vostra experiència, però
    intentaré esta a la vostra alçada
    Salut

    A vosaltres Marc i Susanna
    Espero que no siguin els últims que tasteu
    Una abraçada

    A la cuina vermella
    Gràcies per la benvinguda
    Espero ser feliç com dius
    Gràcies

    ResponElimina
  7. Hola! T'acabem de descobrir i ens ha deixat enamorats aquest torró! Nosaltres també l'hem fet a casa, i tens raó, el sabor és molt bo però la textura no és la mateixa que un comprat de pastisseria! Però la satisfacció de fer-ho a casa és genial :)
    Feliç 2011, no et perdrem de vista! jeje
    Sandra i Xavi

    ResponElimina
  8. L'avantatge de fer-ho a casa, és que si avui no sur bé demà ho millorem i ens ho passem bé.
    Gràcies per la visita i el comentari, ara visito el vostre bloc
    Salut!

    ResponElimina
  9. Me ha gustado la receta de turrón, seguro que lo hago aunque se hayan pasado las fiestas. Una pregunta, no sé muy bien cómo se manipula la glucosa, compré un pote hace un par de meses y es muy espesa, yo la caliento un poco, es lo correcto.

    Gracias.
    Maite

    ResponElimina
  10. Hola Maite
    Gràcies per la visita.
    No hi ha cap problema si escalfes una mica la glucosa
    Salut i bona cuina!!

    ResponElimina