' ' ' ' ' La lionesa: Melindros ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Melindros

Avui dia de rebaixes hem anat a comprar uns vestits ben curiosos, hem decidit vestir la cuina d’estris per seguir gaudint de la pastisseria.
Com que la Núria ha fet crema catalana he pensat que era el dia adequat per fer melindros.


Ingredients:

2 rovells d’ou
1 ou sencer
85g de sucre
80g de farina de blat
20g de farina de blat de moro
3 clares d’ou
1 polsim de ratlladura de llimona



1 safata amb sucre llustre
   paper de forn

Elaboracó:

Poseu en un bol, els dos rovells d’ou, l’ou sencer, 50g de sucre i el polsim de ratlladura de llimona. Munteu fins que tingui la consistència adequada.




En un bol a part, munteu les clares d’ou i, a mida que vagin agafant consistència,  hi aneu afegint els 35g de sucre restants.





Ajunteu les farines i passeu-les pel sedàs. Barregeu-les amb els ous amb molta suavitat. 



Seguidament,  afegiu-hi (també molt suaument perquè no perdin volum) les clares a punt de neu.








Quan tingueu la barreja feta, col·loqueu-la a la mànega pastissera.

En una safata de forn, hi tindreu les tires de paper tallades, en aquestes tires hi anireu col·locant la massa donant-li forma de palets (tal com us mostro a la fotografia).

Quan tingueu una tira complerta, amb molta cura la feu voltar i la suqueu a la safata del sucre llustre (tot molt ràpidament) perquè els melindros quedin impregnats només per la part de sobre.






Seguidament els torneu a la safata del forn. Així, ho aneu fent amb les tres o més tires que us càpiguen a la safata.





El forn moderat reposat (190º), vigileu i quan veieu que els melindros prenen color ja els podeu treure.

Un cop els fora del forn, els deixeu refredar sobre del marbre de la cuina. Quan estiguin freds, els hi retireu el paper.

8 comentaris:

  1. Exquisits, et felicito.
    Què farem demà?

    ResponElimina
  2. Ostres! Segurament deuen haver-hi receptes de melindros per a la xarxa, però no les he vist. Una altre recepta que m'apunto. Fa una mica de por això de donar la volta molt ràpidament,per possar el sucre llustre, però ho intentaré. Gràcies,

    ResponElimina
  3. Mmmmmm... crema catalana amb melindros!! D'autèntic vici!!!

    ResponElimina
  4. Hola Eri
    Gràcies. El secret està en buscar un paper forn el més gruixut possible, si és massa fi costa una mica.
    Sort.

    ResponElimina
  5. Gràcies els fogons de la Bordeta.
    Dons sí, tot un vici, a casa agrada molt

    ResponElimina
  6. No n'he fet mai, i sempre m'han agradat molt!
    Amb aquesta recepta aviat el mai serà història!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Gràcies dolça.
    Ha veure si ho proves
    Salut

    ResponElimina