Avui per berenar hem fet un braç de gitano de nata.
½l de nata per muntar
40g de sucre gra
Perquè la nata es munti ràpid i bé, hi han dues coses que són molt importants:
Fred i aire
La nata, abans de mutar-la, cal posar-la ½ hora al congelador. Amb això aconseguiu una de les dues coses importants.
El procés de muntar la nata, no és més que ventar-la (no treballar-la) perquè hi entri l'aire i vagi agafant volum. Per aquest motiu, és millor fer-ho a mà amb la batedora manual fent moviments circulars a un ritme constant , per exemple: dibuixeu mentalment el bol, imagineu-lo com si fos un rellotge, inclineu-lo una mica cap endavant i comenceu els moviments, des de les dotze fins a les quatre, llavors hi doneu una empenta i deixeu que la batedora pugi sola i quan estigui a les dotze una empenteta i així seguint el ritme.
El sucre, es posa una vegada la nata està muntada, amb suavitat, doneu una volta de baix cap a dalt, espolseu la batedora i un altre cop de baix cap a dalt, fins que el sucre estigui ben barrejat.
Tot seguit, agafeu la planxa de bescuit, ompliu-la amb el farciment mentrestant l'aneu decorant al vostre gust.
Bon profit.
Com n'aprenem amb tu Narcís! Aquest braç de gitano té una pinta fantàstica, m'he d'animar a fer-lo a casa, que amb les teves indicacions ho fas semblar senzill!
ResponEliminaUna abraçada,
Sandra
Gràcies Sandra.
ResponEliminaDe vosaltres també aprenem, l'altre dia varem copiar-vos les tellerines, amb variants.
Bona cuina!
Salut
hola,
ResponEliminaté una pinta impressionant, entenc que la nata recobreix el braç no? i no es desfà?
Hola Narcís,
ResponEliminaA cada entrada teva aprenc una cosa nova. Gràcies. Un berenar de luxe, sense dubte. Una abraçada, Eri
Hola anirac
ResponEliminaGràcies per la visita.
Dons com dius la nata recobreix el braç, no cau si la nata està ben muntada. La nata fa aigua quant porta massa sucre o no està del tot muntada
Salut!!
Hola Eri
ResponEliminaGràcies per la visita.
És molt gratificant poder compartir coses amb tots vosaltres.
Salut
Hola Narcís, a través de a peu coix, he descobert el teu bloc, i el trobo imprescindible, per què? doncs per què és de les poques persones, aquí blocaires, de les quals n´aprendré de veritat l´ofici de la pastisseria... el meu bloc també és de postres. De ben petita ja m´agradava enfarinar-me.
ResponEliminaEt seguiré de prop i et faré moltes consultes.
Salut!
HOla Narcís,he conegut el teub bloc a través de a peu coix. Jo també tinc un bloc de postres. Des de ben petita que m´agradat enfarinar-me.
ResponEliminaEt seguiré de a prop ja que amb tu estic segura que n´aprendré l´ofici.
Salut
Hola Cristina
ResponEliminaGràcies per la visita.
A la xarxa blocaire tots aprenem de tots, cadascú comparteix amb il·lusió el que fa. Des de que m'he decidit ha fer el bloc, no paro d'aprendre alguna cosa cada dia, això anima a continuar compartint amb tots vosaltres.
Ens anirem seguin
Salut !!
Hola Narcís, sóc la Cristina...podries enfosquir les lletres del bloc...aquest color gris costa de seguir.
ResponEliminaAixò ha passat a un parell de blocaires i la resta els hi ho hem comentat i cap problema...
És una suggerència...no trobava el teu mail i per això t´he deixar el comentari aquí.
Gràcies.
Narcís, no coneixia el bloc, el que hi veig m'agrada força! sóc llaminera... i a un trosset d'aquest braç de gitano de nata, ara mateix, no li faria cap lleig!!! Ja que vens de l'ofici, o de casta, t'aniré seguint per aprendre molt!
ResponEliminajo no ser si hem quedo amb els melindros o amb un trosset de braç de gitano, saps que? possamen un de cada!!!
ResponEliminaGràcies Teresa per la visita i el comentari
ResponEliminaBona cuina, pell de llimona
ResponEliminaSalut
He trobat el teu bloc per casualitat i és molt interessant. En poca estona he après alguna cosa que no sabia. Veig que en això ets bastant nou, com jo. A veure si arribem a l'any.
ResponEliminaDes d'avui et segueixo.
Una abraçada!
Hola Narcís!
ResponEliminaAcabo de descobrir el teu bloc tot navegant per Internet i l’he incorporat a l’apartat del nostre bloc, Olleta de verdures, on recollim els dedicats a cuina i escrits en català. Si no vols constar-hi, si us plau fes-nos-ho saber, perquè no voldríem tenir-te si no hi vols cert.
Felicitats pel bloc i moltes gràcies per ser tan didàctic!!
Hola nyanyels
ResponEliminaSí, vaig obrir el bloc el dia de Nadal, amb la intenció de compartir les aventures de les elaboracions de pastisseria a la cuina de casa. Per mi és tot un repta, esperem que duri
Salut i bona cuina
Hola Massitet
ResponEliminaGràcies per la visita i el comentari.
Clar que vull estar el vostre bloc, jo també os posaré al meu.
Ens anirem seguin
Salut i bona cuina.