' ' ' ' ' La lionesa: Llimonada ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Llimonada


L’estiu és l’època que bevem més refrescos, en el s dies calorosos sembla que rés ens tregui la set.  Al mercat  hi ha una bona oferta però, no hi ha res com un refresc  fet a casa.
Nosaltres tenim un llimoner que fa llimones tot l’any  per tant, és normal trobar llimonada: un litre d’aigua amb un suc de llimona i una mica de sucre.
Avui m’he animat i he fet una recepta una mica més elaborada. Antigament algunes pastisseries feien llimonada i aquesta d’avui és “un clàssic” de les pastisseries.



Ingredients
1l d’aigua mineral
2 o 3 llimones (al gust)
100 g sucre (la recepta original en són 200 g però amb  100 n’hi ha prou)
Pell d’una llimona
un polsim d’àcid cítric (opcional)

Elaboració:
Primer de tot feu una infusió amb  1/4 de litre de l’agua mineral, els 100 g de sucre i la pell de llimona. Ho poseu al foc fins que arrenqui el bull. Deixeu que la infusió es refredi.
Afegiu  el suc de les llimones que teniu preparades als 3/4  de litre d’aigua que us ha quedat. Quan la infusió estigui freda afegiu-li també i poseu-la a la nevera.
Hi ha l’opció de posar-hi una mica d’àcid cítric (no fa falta si no es vol)

Amb aquesta recepta participo a la proposta del bloc memòries d’una cuinera



Bon profit!


Aprofito per posar aquesta fotografia d’aquesta original llimona que va fer el llimoner.



5 comentaris:

  1. Narcís, dissabte vaig fer aquesta recepta de maner moooolt semblant i una mica per instint, ara sabent que tu també l'has fet me'n sento més satisfeta! jeje
    Quina passada de llimona!
    Una abraçada
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres Narcís!!!! has tornat amb les piles carregades, oi? quina foto més maca! felicitats. ës una sort poder collir les llimones directament de l'arbre, no tenen ni punt de comparació amb les que hi ha al mercat!!! petonets i gràcies per participar! ;)

    ResponElimina
  3. hola Narcís!!! quina llimona més retorsuda!!!! Que bona i fresqueta aquesta llimonada 100% cassolana... Sencilla i per passar la calor, inmillorable... Molt bona sug.gerècia. Petons,

    ResponElimina
  4. Ostres, tens un llimoner? quina sort! la foto de la llimona "triple" és ben curiosa eh! Em sembla que jo m'he passat una mica en la proporció llimones-aigua :P però en la barreja que he fet ha quedat prou bé! Avui he vist moltes llimonades diferents, però m'ha agradat molt trobar aquesta recepta clàssica!! no sabia que abans en feien a les pastisseries... una abraçada!

    ResponElimina
  5. Venir al teu bloc és patir, quantes coses bones, quina temptació!
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries.
    Petons.

    ResponElimina