Fa dies que ja hem acabat les vacances però encara no havia trobat el moment d’acostar-me als fogons. Avui la proposta que cada mes ens arriba dels blocs els fogons de la bordeta i xocolatadesfeta, ha fet que poses fi a aquesta distància.
Treballar amb el préssec m’ha fet experimentar amb la merenga. Fa un temps vaig comprar un pot d’albúmina en pols i encara no l’havia estrenat.
La recepta del 15 d’avui: Volcà de merenga amb préssec
Ingredients:
12 g d’albúmina
125 cl d’aigua mineral
100 g de sucre gra
175 g de sucre punt de bola fluix (121ºC)
1 cullerada sopera de farina de blat de moro
Préssec en almívar
50 g d’avellana torrada en pols
Essència de vainilla
Per veure el procediment de la merenga podeu consultar aquest enllaç que us porta cap a un apunt d’aquest mateix bloc.
Un cop tingueu la merenga feta la dividiu en dues parts. A la primera part hi afegireu la pols d’avellana, 1/2 culleradeta de cafè d’essència de vainilla i la cullerada de farina de blat de moro.
Poseu aquesta barreja en una màniga pastissera i procediu a fer un cercle de 8 cm sobre un paper de forn. Seguidament cobriu aquesta base amb corones circulars de la mateixa pasta disposades una sobre l’altra (forma de volcà) per tal de deixar un forat al mig per poder-la farcir.
Forn preescalfat a 150ºC durant 60 minuts.
Deixeu refredar i si no l’heu de servir de seguida deixeu-lo en un recipient tancat a la nevera.
De la part que heu guardat en feu també dues parts i en una barregeu un préssec en almívar tallat a daus petits (dues meitats).
Ompliu el cràter del volcà amb aquest farcit i decoreu amb cacau amb pols.
Bon profit!
mmm quina cosa mes bona,la veritat que et queden tant be i amb prèssec te d'estar ideal.petons
ResponEliminaUna proposta pel repte exquisita!!!!!! M´encanta la merenga, però per fer-la perfecta ja veig que es elaborada. Prenc bona nota. Petons i bona setmana.
ResponEliminaCom sempre espectacular Narcís, quina il·lusió que hagis tornat amb una recepta del 15... i per la porta gran!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Boníssima, ho certifico!
ResponEliminaUn petó
RICA Y MUY DULCE,ALGO QUE DE MOMENTO ME TEMO QUE NO ME VAN A DEJAR TOMAR, PERO DELICIOSA
ResponEliminaMuy original tu receta. Desde peueña,me encanta el merengue. Cuando lo veo, inmediatamente me siento tentada. Nunca lo he hecho por miedo a no saber. Donde se compra la "albúmina en polvo"? Siguiendo tu magnifica receta, tal vez me atreva. Gracias y enhorabuena.
ResponEliminaAixò de les merengues ho tinc pendent, fins i tot tastar-les! sembla estrany oi? però no sé quin gust tenen, a la meva mare no li agraden i no ens n'havia comprat mai, això que a mi sempre em cridaven l'atenció a la pastisseria... A veure si m'hi poso, que el préssec amb el toc d'avellana ha de ser bonissim! :)
ResponEliminaUUaauu! que bé descobrir nous blogs!! aquest postre em sembla exquisit! m'encanta el merengue, així que aquest postre m'ha d'agradar segur! me l'apunto! un petó!
ResponEliminaPer cert, el coctel bellini que he preparat al blog és molt suau, si no t'agrada l'alcohol pots posar la mateixa quantitat de cava que de suc, i encara serà més lleuger! prova'l!
Són light, oi? haha! M'encanta la merengaaa! Uf, no m'hi puc resistir. Espero que me n'envïis, eh? ;P
ResponEliminaGràcies per participar! Sort que t'has acostat als fogons...
Petonets!
Quins volcans tan originals!!!
ResponEliminaquina bona pinta!! no he fet mai merenga, però m'apunto aquesta recepta, a veure si m'animo!!
ResponEliminafantàstica!
Això ha d'estar molt bo! El teu bloc és una autèntica temptació.
ResponEliminaUna idea estupenda.
ResponEliminaUna receta muy original.
Saludos
Que dulce vuelta! Me alegro de que estés de nuevo por aquí porque me encantan tus publicaciones. Tengo pendiente hacer una de esas pavlovas este invierno así que volveré por aquí a copiátela vilmente...
ResponEliminaNarcís, que bons aquests volcans de merenga!! Combinats amb fruita fresca és com més m'agraden.
ResponEliminaPetons!
Unes postres molt originals i molt vistoses. Segueixo el teu blog fa temps i m'agrada.
ResponEliminaPetonets.
Com sempre sensacional,no podria imitar el teu
ResponEliminala teva creativitat
salut