Encara recordo aquell diumenge del mes d’octubre de l’any 68. Després d’esmorzar, el tiet em diu: Narcís, au, ja et pots preparar per fer les merengues. El meu cor es va posar a cent.
Les merengues van ser la primera elaboració que vaig fer solet, sense ajuda.
Ja havia après els punts del sucre, també havia escudillat merengues a la llauna i peces de merenga amb pasta fullada, però tot el procés alhora encara no l’havia fet mai.
Quins records! De fet, cada elaboració que faig em porta un munt de records.
Ja havia après els punts del sucre, també havia escudillat merengues a la llauna i peces de merenga amb pasta fullada, però tot el procés alhora encara no l’havia fet mai.
Quins records! De fet, cada elaboració que faig em porta un munt de records.
La merenga es pot fer en fred o en calent. D’aquesta última se’n diu merenga italiana.
Avui, merenga italiana
Ingredients
4 clares d’ou
45 g de sucre
180 g de sucre a punt de bola fluix ( 121 º C)
Raspadura de llimona
4 gotes de llimona
45 g de sucre
180 g de sucre a punt de bola fluix ( 121 º C)
Raspadura de llimona
4 gotes de llimona
Elaboració
Agafeu les clares i les munteu a punt de neu. Quan les clares comencin agafar el color blanc, hi afegiu la raspadura de llimona, les gotes de llimona i el sucre en gra, espolsant-lo per sobre fent com una pluja. Quan les tingueu a punt de neu, afegiu el sucre a punt de bola fluix (121º C) a poc a poc, amb un rajolinet, seguiu muntant les clares una estona fins que estigui tot ben barrejat.
Deixeu refredar una mica i ja les podeu escullidar a la llauna de forn untada amb una mica d’oli, hi poseu una mica de sucre llustre per sobre i al forn (mireu fotografia).
Forn fluix 120 º C. Quan hagin enrossit, les traieu, les deixeu refredar una mica. Agafeu dues peces de merenga, les caseu i tot seguit les poseu dins de patifus (mireu fotografia).
Hi ha molta diversitat d’acabats amb merenga, però el que hem fet avui és la base.
Bon profit!
Bon profit!
Me han parecido unos merengues extraordinarios. La forma alargada me ha gustado, por aquí los hacen redondos.
ResponEliminaBesos,
Hummmm!
ResponEliminaEsperava aquesta recepta...els he fet tres vegades, vull dir que tot ha quedat en una intentona...ja que pugen molt bé però del cul no arriben a coure´s i té gust a clara...Tampoc trobo els patifus...
ResponEliminaMolt apropiat per aquest mes que ve de confrontacions Barça Madrid amunt i avall ;)
ResponEliminaTenen molt bona pinta!!
t'han quedat perfectes com tot el que fas,tenen d'estar molt bons,petons
ResponEliminaCom sempre genial!! Els he de fer i donar-li una sorpresa al Xavi, que li encanten! jejeje Gràcies!
ResponEliminaTu com els bons profesionals que fan que les coses dificils semblent fàcils de realitzar per tothom. Jo ja n'havia provat de fer i el resultat va ser una mica ... mun fill encara se'n riu ara.Ara ja em sento capaç d'acallar les rialles, jeje.Aquesta es la base per fer els ametllats?.
ResponEliminaGràcies pels teus ànims, de veritat que són molt d'agrair.
Hola Suny
ResponEliminaHay muchas variantes del merengue según la zona.
Núria
Ja sé que t’agrada molt. La propera vegada faré el merenga Suís.
Cristina
El cul no es cou, és una mica delicat treure-les de la llauna, si no està ben untat s’enganxen i s’ha de fer amb suavitat. El que no entenc és això que dius que té gust de clares.
Els patifus els compro a les botigues de paper com la casa del paper. Etc.
Anna
Dons a menjar força “merengue” je,je,je.
Agnès
Aquesta merenga és mol suau porta menys sucre que el merenga Suís.
Sandra
Dons el Xavi estarà content si els fas.
Francesc
He triat aquest perquè és més fàcil de fer que el Suís. El que s’ha de tenir en compte, al treure’ls de la llauna, s’ha de fer en suavitat, i si s’han enganxat s’ha de fer servir una rasqueta.
Per això és fa en calent
Gràcies a tot/es pel comentari
Bona Cuina
A mi també el menjar em transporta .
ResponEliminaMoltes gràcies per la recepta i les explicacions. Són un del meus dolços preferits.!!
Emma
Guauuu que merengues!! ni en la pasteleria de Paco Torreblenca!! Perfectos!!!
ResponEliminaBesosss
Hola Narcís
ResponEliminaA mi encara em queden alguns reptes teus abans d'entar a fer aquest! Gràcies per TANT BONA explicació. Tenen un aspecte esplèndid. Una abraçada
Narcís, una altra entrada fantàstica!!
ResponEliminaA mi em va costar molt fer-los bé. Li volia donar una sorpresa a la meva mare fent un pastís i em vaig passar més d'una setmana fent proves cada dia fins que vaig aconseguir fer-los com jo volia...Tant de bo, hagués tengut la teva recepta en aquell moment!!
Una abraçada, Paula
Narcís, vull dir que la clara no queda cuita. Jo les he ficades en motlle de silicona per a magdalenes i amb el paper dins, però...
ResponEliminaNarcis bona tarde avui he estat un bon rato intentan fe in enllaç dins del meu bloc i no he pogut de cap manera, estaria agrit si em pugueses dirme cop es fan. gracies
ResponEliminaQuina bona pinta que fan aquestes merengues!!! A mi m'agraden molt i a la meua dona encara més. M'apunte la recepta, no cal dir-ho!!! Salutacions
ResponEliminaHola Narcís, vinc del blog de Núria.
ResponEliminaEstic aquí deleitant-me entre tanta cosa dolça, i encara que jo sóc més de salat el teu blog el trobo genial. A vore si probo alguna de les teves receptes.
Quin bon record del teu primer cop que els vas fer.
Las recetas de Glutoniana
Alimenta
ResponEliminaNo será tanto, pero gracias.
Eri
No s’han de fer totes les receptes que es publiquen.
Paula
Es millor la teva experiència que qualsevol recepta.
Cristina
Si les cous amb el patifus de les magdalenes no les posis dins de cap motlle, es courà millor.
Francesc Estorach
T’enviaré una correu privat.
Glutoniana
Ja ens diràs com t’ha anat quant provis de fer alguna recepta.
Gràcies a tot/es per els vostres comentaris
Bona cuina
M'encanten els merengues, fa temps que no en faig. Aviat en faré ja que em queden moltes clares després de fer les mones, i les faré com tu ens expliques tan bé. Fins aviat!
ResponEliminaMuy originales ya que estoy acostumbrada a verlos redondos y no alargados..
ResponEliminaQue pinta...que tienen..
TE HAN QUEDADO PERFECTOS, Y CON ESAS FOTOS PASO A PASO, NO DEJAS NINGUNA DUDA DE COMO HACERLOS Y BIEN.
ResponEliminaUN ABRAZO