Des que vaig fer l’apunt de les ensaïmades, a casa ja n’hem fet vàries vegades.
Sempre les trobem bones però les he volgut millorar. Com cada dissabte, vam anar a esmorzar a ca la Margarida, el forn de pa i pastisseria d’en Joan i la Margarida, una parella amb la que tenim molt bona relació. Mirant les seves ensaïmades, i sabent que en Joan de jove havia treballat a Mallorca, li vaig preguntar com les feia. Com sempre, em va donar les explicacions molt ben detallades.
Com que soc molt cabut, no he pogut esperar a la setmana que ve i ahir en vaig tornar a fer, aquest cop, però, seguint les indicacions d’en Joan. La fórmula és la mateixa, l’elaboració podríem dir que també. Llavors, on és la diferència? Doncs en la duresa de la massa i en la quantitat de grassa que s’hi posa quan s’enrotllen les peces.
També he preparat xocolata desfeta, però no de la de pols. Aquest és el motiu de l’apunt d’avui.
La recepta de la xocolata l’he tret del llibre El libro de oro del CHOCOLATE de l’editorial Ediciones Robinbook, s.l. 2007 www.robinbook.com
Ingredients:
300 g de xocolata fondant
½ de llet
110 g de sucre
2 culleradetes de fècula de Moresc “Maizena”
½ de llet
110 g de sucre
2 culleradetes de fècula de Moresc “Maizena”
Elaboració:
Poseu la llet al foc, reservant-ne una mica. Quan bulli afegiu la xocolata i el sucre. Remeneu fins que la xocolata estigui fosa.
Agafeu la fècula de Moresc i la desfeu amb la llet que teniu reservada. Tot segui t l’afegiu a la llet i la xocolata. Remeneu a foc lent fins que quedi espessa.
Agafeu la fècula de Moresc i la desfeu amb la llet que teniu reservada. Tot segui t l’afegiu a la llet i la xocolata. Remeneu a foc lent fins que quedi espessa.
L’espessor d’aquesta xocolata desfeta la podreu controlar posant més o menys fècula de moresc.
Ja podreu servir.
Bon profit
Bon profit
Mare meva quin esmorzar!!! Només li afegiria una mica de nata a la xocolata i sucant'hi la versió nova d'ensaïmada bufffsss!!! ja m'hi trobo uhmmm!!!!
ResponEliminaLa meva àvia la feia així... què bona!
ResponEliminaEl cap de setmana que ve en fem seguríssim! :)
Petons!
Sandra
mare meva quina cosa mes bona,el xocolataaa ,les ensaimades tot un esmorzar.petons
ResponElimina¡¡¡Vaya desayuno rico!!! el chocolate buenísimo, me gusta espesito y las ensaimadas me encantan.
ResponEliminaBesos,
Quin esmorzar més bo!!! Un clàssic fantàstic, i amb la xocolata feta a casa molt millor!!
ResponEliminaEmma
Quin esmorzar!!! Ensaïmada i a sbore amb una xocolata feta a casa, una meravella, sense dubte.
ResponEliminaBona setmana, encara que no sigui amb aquest esmorzar!
Jo també en vull, la xocolata desfeta fa festa GROSSA!
ResponEliminaAquesta xocolata fa molt bona pinta! ben espessa, com m'agrada!
ResponEliminaNosaltres també sóm molt cabuts, i si volem mmillorar una recepta no podem esperar. Ara en Jordi està en la fase "millorem el suqet" però entendreu que no em molesta gens! ;)
Narcís, narciset és dolentot, eh? xocolata desfeta i a sobre amb les "meves" ensaïmades....amb això ja sóc ben feliç.
ResponEliminaCatieu
ResponEliminaAquesta vegada ho hem fet nata. La meitat estaven farcides de cabell d’àngel.
Sandra
Espessa, espessa ummm!
Agnès
Feia anys que no esmorzava xocolata desfeta.
suny senabre
Estaba buenísimo de verdad.
Emma
Aquest diumenge tots a la taula esmorzant, feia molt temps que no es feia.
Eri
Quan era petit la xocolata desfeta sempre la feia el pare.
Avui amb la llet he menjat l’última.
Visc la cuina
Te’n guardo una mica
El taller de cuina
Uiiiii això de ser cabut de vegades complicar les coses, jajajaja.
Cristina
Dons ja veus que en soc de dolentot
Gràcies a tots i bona cuina
això si que és una xocolata desfeta! donen ganes de començar a sucar pa, ensaïmades, crusans... de tot! :P
ResponEliminano se si quedarme con el chocolate o con la ensaimada o con las dos cosas a la vez.
ResponEliminase ven tan apetecibles que dan ganas de ponerse a merendar..
Es una receta estupenda
un abrazo
Què hi puc dir jo, addicte confés i públic de la xocolata!! Fantàstic!!! Salutacions
ResponEliminaQuina xocolata mes bona! Acostumada a fer-la de la que es compra, amb aquesta cauria de cul segur!
ResponEliminaPetons
Anna
Xocolata desfeta per esmorzar, quan de temps fa que no ho he fet!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça