' ' ' ' ' La lionesa: Xocolata desfeta, l’esmorzar del diumenge ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Xocolata desfeta, l’esmorzar del diumenge


Des que vaig fer l’apunt de les ensaïmades, a casa ja n’hem fet vàries vegades.
Sempre les trobem bones però  les he volgut millorar. Com cada dissabte,  vam anar a esmorzar a ca la Margarida, el forn de pa i pastisseria d’en Joan i la Margarida, una parella amb la que tenim molt bona relació.  Mirant les seves ensaïmades, i sabent que en  Joan de jove havia treballat a Mallorca, li vaig preguntar com les feia. Com sempre,  em  va donar les explicacions molt ben detallades. 

Com que soc molt cabut, no he pogut esperar a la setmana que ve i ahir en vaig tornar a fer,  aquest cop, però,  seguint les indicacions d’en  Joan.  La fórmula és la mateixa,  l’elaboració podríem dir que també.  Llavors,  on és la diferència? Doncs en la duresa de la massa i en la quantitat de grassa que s’hi posa quan s’enrotllen les peces.


 
També he preparat  xocolata desfeta, però no de la de pols.  Aquest és el motiu de l’apunt d’avui.






La recepta de la xocolata l’he tret del llibre El libro de oro del CHOCOLATE   de l’editorial Ediciones  Robinbook, s.l. 2007 www.robinbook.com

Ingredients:
300 g de xocolata fondant
½ de llet
110 g de sucre
2 culleradetes de fècula de Moresc “Maizena”

Elaboració:
Poseu  la llet al foc, reservant-ne una mica. Quan bulli afegiu la xocolata i el sucre. Remeneu fins que la xocolata estigui fosa.
Agafeu la fècula de Moresc  i la  desfeu amb la llet que teniu reservada. Tot segui t l’afegiu a la llet i la xocolata. Remeneu a foc  lent  fins que  quedi espessa.

L’espessor d’aquesta xocolata desfeta la podreu controlar posant més o menys fècula de moresc.

Ja  podreu servir.

Bon profit

15 comentaris:

  1. Mare meva quin esmorzar!!! Només li afegiria una mica de nata a la xocolata i sucant'hi la versió nova d'ensaïmada bufffsss!!! ja m'hi trobo uhmmm!!!!

    ResponElimina
  2. La meva àvia la feia així... què bona!
    El cap de setmana que ve en fem seguríssim! :)
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  3. mare meva quina cosa mes bona,el xocolataaa ,les ensaimades tot un esmorzar.petons

    ResponElimina
  4. ¡¡¡Vaya desayuno rico!!! el chocolate buenísimo, me gusta espesito y las ensaimadas me encantan.

    Besos,

    ResponElimina
  5. Quin esmorzar més bo!!! Un clàssic fantàstic, i amb la xocolata feta a casa molt millor!!
    Emma

    ResponElimina
  6. Quin esmorzar!!! Ensaïmada i a sbore amb una xocolata feta a casa, una meravella, sense dubte.
    Bona setmana, encara que no sigui amb aquest esmorzar!

    ResponElimina
  7. Jo també en vull, la xocolata desfeta fa festa GROSSA!

    ResponElimina
  8. Aquesta xocolata fa molt bona pinta! ben espessa, com m'agrada!
    Nosaltres també sóm molt cabuts, i si volem mmillorar una recepta no podem esperar. Ara en Jordi està en la fase "millorem el suqet" però entendreu que no em molesta gens! ;)

    ResponElimina
  9. Narcís, narciset és dolentot, eh? xocolata desfeta i a sobre amb les "meves" ensaïmades....amb això ja sóc ben feliç.

    ResponElimina
  10. Catieu
    Aquesta vegada ho hem fet nata. La meitat estaven farcides de cabell d’àngel.

    Sandra
    Espessa, espessa ummm!

    Agnès
    Feia anys que no esmorzava xocolata desfeta.

    suny senabre
    Estaba buenísimo de verdad.

    Emma
    Aquest diumenge tots a la taula esmorzant, feia molt temps que no es feia.

    Eri
    Quan era petit la xocolata desfeta sempre la feia el pare.
    Avui amb la llet he menjat l’última.

    Visc la cuina
    Te’n guardo una mica

    El taller de cuina
    Uiiiii això de ser cabut de vegades complicar les coses, jajajaja.

    Cristina
    Dons ja veus que en soc de dolentot
    Gràcies a tots i bona cuina

    ResponElimina
  11. això si que és una xocolata desfeta! donen ganes de començar a sucar pa, ensaïmades, crusans... de tot! :P

    ResponElimina
  12. no se si quedarme con el chocolate o con la ensaimada o con las dos cosas a la vez.
    se ven tan apetecibles que dan ganas de ponerse a merendar..
    Es una receta estupenda
    un abrazo

    ResponElimina
  13. Què hi puc dir jo, addicte confés i públic de la xocolata!! Fantàstic!!! Salutacions

    ResponElimina
  14. Quina xocolata mes bona! Acostumada a fer-la de la que es compra, amb aquesta cauria de cul segur!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  15. Xocolata desfeta per esmorzar, quan de temps fa que no ho he fet!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina