' ' ' ' ' La lionesa: Merengues ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Merengues




Encara recordo aquell diumenge del mes d’octubre de l’any 68. Després d’esmorzar, el tiet em diu:  Narcís, au, ja et pots preparar per fer les merengues. El meu cor es va posar a cent.
Les merengues van ser la primera elaboració que vaig fer solet, sense ajuda.
Ja havia après els punts del sucre, també havia escudillat merengues a la llauna i  peces de merenga amb pasta fullada, però tot el procés alhora encara no l’havia fet mai.

Quins records! De fet, cada elaboració que faig em porta un munt de records.
La merenga es pot fer en fred o en calent.  D’aquesta última se’n diu merenga italiana.

Avui,  merenga italiana

Ingredients
4 clares d’ou
45 g de sucre
180 g de sucre a punt de bola fluix ( 121 º C)
Raspadura de llimona
4 gotes de llimona

Elaboració
Agafeu les clares i les munteu a punt de neu. Quan les clares comencin agafar el color blanc, hi afegiu la raspadura de llimona, les gotes de llimona i el sucre en gra, espolsant-lo per sobre fent com una pluja. Quan  les tingueu a  punt de neu, afegiu el sucre a punt de bola fluix (121º C) a poc a poc, amb un rajolinet, seguiu muntant les clares una estona fins que estigui tot ben barrejat. 



Deixeu refredar una mica i ja les podeu escullidar a la llauna de forn untada amb una mica d’oli, hi poseu una mica de sucre llustre per sobre i al forn (mireu fotografia).
Forn fluix  120 º C. Quan hagin enrossit, les traieu, les deixeu refredar  una mica.  Agafeu dues peces de merenga, les caseu i tot seguit les poseu dins de patifus (mireu fotografia).

 



 Hi ha molta diversitat d’acabats amb merenga, però el que hem fet avui és la base.

Bon profit!

21 comentaris:

  1. Me han parecido unos merengues extraordinarios. La forma alargada me ha gustado, por aquí los hacen redondos.

    Besos,

    ResponSuprimeix
  2. Esperava aquesta recepta...els he fet tres vegades, vull dir que tot ha quedat en una intentona...ja que pugen molt bé però del cul no arriben a coure´s i té gust a clara...Tampoc trobo els patifus...

    ResponSuprimeix
  3. Molt apropiat per aquest mes que ve de confrontacions Barça Madrid amunt i avall ;)
    Tenen molt bona pinta!!

    ResponSuprimeix
  4. t'han quedat perfectes com tot el que fas,tenen d'estar molt bons,petons

    ResponSuprimeix
  5. Com sempre genial!! Els he de fer i donar-li una sorpresa al Xavi, que li encanten! jejeje Gràcies!

    ResponSuprimeix
  6. Tu com els bons profesionals que fan que les coses dificils semblent fàcils de realitzar per tothom. Jo ja n'havia provat de fer i el resultat va ser una mica ... mun fill encara se'n riu ara.Ara ja em sento capaç d'acallar les rialles, jeje.Aquesta es la base per fer els ametllats?.
    Gràcies pels teus ànims, de veritat que són molt d'agrair.

    ResponSuprimeix
  7. Hola Suny
    Hay muchas variantes del merengue según la zona.

    Núria
    Ja sé que t’agrada molt. La propera vegada faré el merenga Suís.

    Cristina
    El cul no es cou, és una mica delicat treure-les de la llauna, si no està ben untat s’enganxen i s’ha de fer amb suavitat. El que no entenc és això que dius que té gust de clares.
    Els patifus els compro a les botigues de paper com la casa del paper. Etc.

    Anna
    Dons a menjar força “merengue” je,je,je.

    Agnès
    Aquesta merenga és mol suau porta menys sucre que el merenga Suís.

    Sandra
    Dons el Xavi estarà content si els fas.

    Francesc
    He triat aquest perquè és més fàcil de fer que el Suís. El que s’ha de tenir en compte, al treure’ls de la llauna, s’ha de fer en suavitat, i si s’han enganxat s’ha de fer servir una rasqueta.
    Per això és fa en calent

    Gràcies a tot/es pel comentari
    Bona Cuina

    ResponSuprimeix
  8. A mi també el menjar em transporta .
    Moltes gràcies per la recepta i les explicacions. Són un del meus dolços preferits.!!
    Emma

    ResponSuprimeix
  9. Guauuu que merengues!! ni en la pasteleria de Paco Torreblenca!! Perfectos!!!
    Besosss

    ResponSuprimeix
  10. Hola Narcís
    A mi encara em queden alguns reptes teus abans d'entar a fer aquest! Gràcies per TANT BONA explicació. Tenen un aspecte esplèndid. Una abraçada

    ResponSuprimeix
  11. Narcís, una altra entrada fantàstica!!
    A mi em va costar molt fer-los bé. Li volia donar una sorpresa a la meva mare fent un pastís i em vaig passar més d'una setmana fent proves cada dia fins que vaig aconseguir fer-los com jo volia...Tant de bo, hagués tengut la teva recepta en aquell moment!!
    Una abraçada, Paula

    ResponSuprimeix
  12. Narcís, vull dir que la clara no queda cuita. Jo les he ficades en motlle de silicona per a magdalenes i amb el paper dins, però...

    ResponSuprimeix
  13. Narcis bona tarde avui he estat un bon rato intentan fe in enllaç dins del meu bloc i no he pogut de cap manera, estaria agrit si em pugueses dirme cop es fan. gracies

    ResponSuprimeix
  14. Quina bona pinta que fan aquestes merengues!!! A mi m'agraden molt i a la meua dona encara més. M'apunte la recepta, no cal dir-ho!!! Salutacions

    ResponSuprimeix
  15. Hola Narcís, vinc del blog de Núria.

    Estic aquí deleitant-me entre tanta cosa dolça, i encara que jo sóc més de salat el teu blog el trobo genial. A vore si probo alguna de les teves receptes.

    Quin bon record del teu primer cop que els vas fer.

    Las recetas de Glutoniana

    ResponSuprimeix
  16. Alimenta
    No será tanto, pero gracias.

    Eri
    No s’han de fer totes les receptes que es publiquen.

    Paula
    Es millor la teva experiència que qualsevol recepta.

    Cristina
    Si les cous amb el patifus de les magdalenes no les posis dins de cap motlle, es courà millor.

    Francesc Estorach
    T’enviaré una correu privat.

    Glutoniana
    Ja ens diràs com t’ha anat quant provis de fer alguna recepta.

    Gràcies a tot/es per els vostres comentaris
    Bona cuina

    ResponSuprimeix
  17. M'encanten els merengues, fa temps que no en faig. Aviat en faré ja que em queden moltes clares després de fer les mones, i les faré com tu ens expliques tan bé. Fins aviat!

    ResponSuprimeix
  18. Muy originales ya que estoy acostumbrada a verlos redondos y no alargados..
    Que pinta...que tienen..

    ResponSuprimeix
  19. TE HAN QUEDADO PERFECTOS, Y CON ESAS FOTOS PASO A PASO, NO DEJAS NINGUNA DUDA DE COMO HACERLOS Y BIEN.
    UN ABRAZO

    ResponSuprimeix
  20. Be gentle with me. Be sweet ad kind, oh hell! Who am I kidding? Flip me over, ride my ass and pull my hair!. Hey, i am looking for an online sexual partner ;) Click on my boobs if you are interested (. )( .)

    ResponSuprimeix