Avui estic preparant els ous per a la mona de dilluns. Aquest any he comprat uns motlles de metacrilat que s’hi poden fer quatres ous petits.
Aquesta vegada he fet servir xocolata de la casa DGF Royal cobertura negra CARAIBES al 72%
Quan vaig fer l’apunt dels bombons, que parlava de temperà la cobertura, ja vaig indicar que és important seguir les instruccions de cada fabricant, ja que entre ells, poden variar una mica les temperatures.
Com podeu veure les temperatures d’avui són diferents a les dels bombons que vaig fer amb cobertura Saint Dominique ORIGINE de Cacao Barry
Us explico el procés que he fet seguint les indicacions que estan escrites a l’envàs (està en francès però, con que els graus són centígrades no hi ha cap problema per qui no sap francès).
Com podeu veure al gràfic (veieu fotografia), teniu un marge bastant gran per a treballar. Es important una vegada tingueu la cobertura a 28º C augmentar fins els 32º-33ºC.
Foneu al bany maria la cobertura entre 50 i 55º C. Quan estigui fosa la remeneu ben remenada. En aquest punt, la podeu estendre sobre el marbre de la cuina, reservant-ne una mica (1/4) al cassó que heu emprat per fondre-la.
Aneu estenent-la i recullin-la fins que la temperatura arribi a uns 28º C (si és a 27º C no passa res). És important que el procés de refredat sigui homogeni a tota la cobertura. Tot seguit ja podeu recollir del marbre i tornar-la a posar al cassó on teniu el quart de cobertura calenta reservada. Aquesta farà que augmenti de 3 a 4 º C, si encara no ha arribat als 33-34ºC la podeu escalfar amb molta cura de no passar dels 34º C perquè es trencaria la cristal·lització i en aquest cas hauríeu de tornar a començar tot el procés.
Aneu estenent-la i recullin-la fins que la temperatura arribi a uns 28º C (si és a 27º C no passa res). És important que el procés de refredat sigui homogeni a tota la cobertura. Tot seguit ja podeu recollir del marbre i tornar-la a posar al cassó on teniu el quart de cobertura calenta reservada. Aquesta farà que augmenti de 3 a 4 º C, si encara no ha arribat als 33-34ºC la podeu escalfar amb molta cura de no passar dels 34º C perquè es trencaria la cristal·lització i en aquest cas hauríeu de tornar a començar tot el procés.
Un cop tingueu la cobertura temperada ja podeu començar a emmotllar els ous.
Ompliu el motlle fins a dalt de tot, espereu uns deu o quinze minuts i doneu la volta al motlle sobre el cassó fins que caigui tota la cobertura que sobra (igual com feu amb els bombons).
Llavors poseu el motlle de cap per avall però, que no toqui al paper durant uns 10 o 15 minuts més. Després amb la paletina o la rasqueta podeu treure els regalims de cobertura, deixant la bora dels ous ben neta.
Quan la xocolata s’hagi endurit poseu els motlles a la nevera (sí, a la nevera però, alerta! Això només ho podeu fer quan feu ous de xocolata) i, només durant cinc o deu minuts, passat aquest temps els traieu i ja els podeu desemmotllar.
Com es desemmotllen els ous:
A diferència del bombons, que donant un petit copet cauen sols, els ous es desemmotllen de manera diferent.
Amb un dit feu una petita pressió a la bora més ample de l’ou i sortirà sol. Si doneu cops al motlle el que pot passar és que els ous es trenquin.
Ara ja teniu mitjos ous fets, cal doncs ajuntar-los per fer tota la peça.
Agafeu un plat i escalfeu la base una mica al bany maria, només una mica. Poseu els dos mitjos ous que voleu ajuntar a sobra del plat calent (però ben sec per sobre) i feu-los girar una mica i de seguida ajunteu-los.
Ja teniu un ou muntat.
Bona mona
Vull ser la primera a dir que t'han quedat "guapíssims" i que l'explicació és fantàstica.
ResponEliminaAu!
Guapíssims, però quina feinada!!!! felicitats
ResponEliminaTens un bloc senzill i planer però amb ànima, enhorabona!!! Els ous molt lluents i macos, deuen estar boníssims.
ResponEliminaEm costa trobar les xocolates que esmenés, on les podria comprar?
gràcies
Vegi que no has desaprofitat el mal temps...jo estic disposada a provar-los amb el permís de la Núria.
ResponEliminaDilluns, aquí! vull veure la teva mona...abans d´entra a la teva pàgina faré una respiració fonda i agafaré aire...
Quina passada d'ous, tenen una brillantor fantàstica!! M'encanten!
ResponEliminaPetons!
Sandra
(a la pròxima Recepta del 15 t'ho hem posat més fàcil, no? jeje)
Hola Núria
ResponEliminaM’agrada que siguis la millor seguidora
Bona cuina.
Gat i Gos
Dons sí, ha estat molta feina, he fet tres emmotllades, 12 ous
Bona cuina
Isabel
Gràcies per questes paraules:.
La cobertura cacao Berry la vaig comprar a la botiga Gadgets cuina del Carrer Aragó.
La cobertura DGF Royal la vaig comprar a Soler Graells Carrer San Jordi 2 de Barcelona
Bona cuina
Cristina
Aquest any serà una mona senzilla, la novetat han estat els ous i si tot va be demà faré ou filat.
Jo estic esperant el teu massini.
Bona cuina
Sandra
La xocolata amb el motlles de metacrilat si està ben temperada queda molt brillant.
Dons si no hi ha res de nou sí que participaré a la pròxima Recepta del 15
Bona cuina
Gràcies a tots/es pel comentari
Te han quedado estupendos y mil gracias por la explicación tan detallada.
ResponEliminaBesos,
Narcís!
ResponEliminajo també vull felicitar-te per a les explicacions i el resultat. Preciosos!!! Petons
mare meva,t'han quedat increibles i com sempre una explicació fantastica,moltes gracies.petons
ResponEliminaT'han quedat perfectes ¡¡¡ Mare meva quina bona presencia que fan. jo en canvi hauré de comprar-los, ja que encara no hi arribo aqui. Poc a poquet.
ResponEliminapetons i bona diada de la mona ¡¡¡¡
Fàntastics aquests ous de pasqua,es un plaer visitar el teu bloc per que sempre descobreixo coses útils . No t'havia donat les gràcies pel teu ajut en quant als enllaços, disculpa,MOLTES GRÀCIES, encara no m'en surto molt bè però ara ja és cosa meva. Gràcies i feliç dia de la Mona
ResponEliminaSuny Senabe
ResponEliminaMe alegro que te haya gustado. Gracias
Bona cuina
Eri
Gràcies per la felicitació dons.
Bona cuina.
Agnès
Estic content de com han quedat
Bona cuina.
Quima
En paciència i bona voluntat tot arriba.
Encara hi han moltes coses que no ser fer
Bona cuina.
Francesc
L’altre dia volia deixar comentari al teu bloc i al final no va sortir.
Sempre aprenem coses.
Bona cuina
Fantástica explicación, a ver si lo consigo esta vez...
ResponEliminaQuina lluentor tan fantàstica!!! Ets un artista!!! Moltes gràcies per les explicacions, ara ja tinc un termòmetre i espero provar-ho algun dia. Felicitats !!
ResponEliminaEmma
T'atreveixes amb tot!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Molt xulo!
ResponEliminaA on es poden comprar motlles per fer els ous?
Jordi
Hola Jordi
EliminaGràcies per la visita. Els motlles per fer els ous els vaig comprar a Soler Graells
C/ Príncep Jordi, 1 08014 Barcelona
934 235 131