' ' ' ' ' La lionesa: Mousse de xocolata i préssec ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Mousse de xocolata i préssec



Ja feia molt de temps que duia aquesta elaboració al cap, no sabia si fer-la de forma individual o com a pastís. Avui com podeu veure m’he acabat de decidir. L’he acompanyat amb préssec natural que li ha donat una frescor immillorable.
Aquest deliciós mousse ha servit per acompanyar un magnífic dinar familiar i la celebració del meu aniversari.



Ingredients
500 g de cobertura de xocolata 50 %
200 cc de nata 30%
200 g de merengue Italià (fred)
400 g de nata 30 % semi a mig muntar
Una planxa de bescuit.
Préssec de vinya

Elaboració planxa bescuit
3 rovells d’ou
50 g de sucre
40 cc aigua tèbia
90 g de farina
1/2 sobre de llevat
3 clares
40 g de sucre
elaboració.

Elaboració mousse
Foneu al bany maria els 500 g de cobertura a una temperatura de 40º a 45º C
Poseu al foc els 200 cc de nata fins arribar a 40º C, tot seguit incorporeu aquesta nata a la cobertura que ja teniu  fosa. A aquesta mescla incorporeu-hi  el merengue Italià fred fen-t’ho amb moviments envolvents,  del mig cap enfora i llavors la nata a mig muntar

Elaboració merengue Italià
150 cc aigua
400 g de sucre 123º C
250 g clares
elaboració merengue Italià
Muntatge del pastís
Material






Anelles de 9 cm x 4,5 cm  


cinta de plàstic de 4,5 cm








Per la base cercles de 9 cm de  planxa de bescuit  

 
Poseu la cinta dins el motlle i llavors els cercles de planxa de bescuit.
Talleu a daus petits el préssec de vinya.
Ompliu els laterals del motlle amb una mica de mousse de xocolata i llavors poseu els trossos de préssec con a farciment.
 
Tapeu amb mousse i decoreu al gust.
Deixar  a la nevera unes 3 hores abans de servir.


Bon profit!

19 comentaris:

  1. Narcis tu sempre al mateix nivell, no deixes de sorpendre al presonal,jeje

    la cuina de tots natros

    ResponElimina
  2. moltíssimes felicitats!!!! amb unes postres com aquestes dona gust fer anys! jijijiji. Petonets

    ResponElimina
  3. Felicitats per l'aniversari i per aquest super pastís!!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Una mousse com aquesta és una manera espectacular per celebrar un aniversari, felicitats per les dues coses!

    ResponElimina
  5. Narcís, holaaaa!!! Quan de temps, no? A tu ja t´ha passat la síndrome post-vacacional i la mandritis no? perquè veig que amb aquesta mousse de xocolata i préssec has entrat de ple a la cuina.
    Felicitats endarrerides pel teu aniversari...El millor pastís és el que es fa un a un mateix...molt bona pinta.

    ResponElimina
  6. Un placer pels ulls i el paladar, sense cap mena de dubte!
    M'agrada l'idea de fer servir merengue italià a la mousse i amb el frescor del prèssec, perfecte!
    Palmira

    ResponElimina
  7. Impressionant, i en format individual queda preciós.
    Per molts anys Narcís!!!!

    ResponElimina
  8. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina
  9. Me encanta!!! Un espectáculo de tarta!!

    ResponElimina
  10. Quina perfecció, Narcís!! Aquesta me l'anoto per fer-la! Genial!
    I amb molt de retard, per molts anys!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Uau!! ha d'esta de vici! m'agrada molt aquesta combinació, m'ho guardo i segur que cau! Moltíssimes felicitats per l'aniversari, no importa quants anys es fan si es poden celebrar bé, amb bona companyia i unes bones postres!!

    ResponElimina
  12. El teu blog és una delícia i aquesta recepta és súper!!! Llàstima que estic a règim, que si no, li fotia una mossegada a la pantalla de l'ordinador!! Ets un artista, tu!!!

    ResponElimina
  13. Hola Narcís, on es pot trobar aquesta cinta de plàstic? gràcies!

    ResponElimina
  14. Hola a tothom
    Fa dies que vaig fer l'apunt i encara no ha contestat els vostres comentaris.
    Ara potser no és moment de fer-ho un per un. De totes maneres encara que tard, gràcies per la visita i el comentari que heu fet, ja miraré de visitar el vostres blocs per fer-vos u cometari
    Bona cuina

    ResponElimina