Amb aquestes postres participo al concurs organitzat per la revista CUINA de "receptes de cervesa per a blocaires"
Ingredients
Gelat de cervesa del Montseny
182g de llet sencera
5g de glucosa en pols
63g de llet en pols
127g de sucre
57g de mantega
15g de rovells d’ou
5g de glucosa en pols
63g de llet en pols
127g de sucre
57g de mantega
15g de rovells d’ou
Bescuit d’ametlla
250g de sucre
100g de farina d’ametlla
100g de farina fluixa
7,5g d’impulsor (tipus royal)
150g de mantega torrada
250g de clares
100g de farina d’ametlla
100g de farina fluixa
7,5g d’impulsor (tipus royal)
150g de mantega torrada
250g de clares
Cruixent de pega dolça (per decorar)
Sucre llustre (per arrebossar la pega dolça)
Sucre llustre (per arrebossar la pega dolça)
Elaboració
Gelat de cervesa
Barregeu la llet sencera, la glucosa, la llet en pols i
escalfeu a 40ºC. Afegiu-hi la mantega,
el sucre i els rovells d’ou i escalfeu a 50-60ºC. Deixeu reposar a la nevera 6
hores. Una vegada hagin passat les 6
hores, hi afegiu la cervesa i emulsioneu amb el turmix. Tot seguit ho poseu a
la geladora durant 1 hora o fins que estigui cremós. Llavors el poseu al
congelador i reserveu fins a muntar el plat.
Mantega torrada
Feu bullir la mantega mentre faci soroll i, tan bon punt
deixi de fer soroll, ho retireu del foc i reserveu.
Bescuit fi d’ametlla
Agafeu 200 g de sucre i ho barregeu amb la farina d’ametlla,
l’impulsor i la mantega torrada. Amb la batedora munteu les clares i els 50g de
sucre restants a punt de neu. Una vegada estiguin les clares muntades, barregeu-les
amb la resta dels ingredients. Aboqueu la massa en un motlle quadrat i enforneu
a 180ºC forn preescalfat
Cruixent de pega dolça
Poseu uns trossos de pega dolça damunt de paper forn al forn
a 150ºC perquè quedi una mica caramel·litzat. Llavors els arrebosseu amb el
sucre llustre i reserveu.
Muntatge de les postres
Sobre un plat poseu un tall quadrat del bescuit i a sobre una cullerada de gelat de cervesa (la cullera
ha d'estar calenta).
Decoreu amb la pega dolça arrebossada.
Bona cuina!
Es un gelat molt original, el bescuit m'agrada molt. La cervesa del Montseny es molt bona, es nota que està feta amb l'aigua del Montseny.
ResponEliminaSort al concurs.
Petons.
El gelat estava genial!
ResponEliminaBé i la resta ni en parlem... per repetir! A veure si es dóna per alidit, he, he
ResponEliminaOOhh ohhhhh aquest gelat ha de ser tot una experiencia...i el bescuit té una pinta.....uff petons
ResponEliminaA mi no m´agrada la cervesa però si em convides a gelat hi vinc...
ResponEliminaUnes postres dignes d'un restaurant amb moltes estrelles, amb molt bona presentació i una combinació de gustos innovadora i interessant!!!
ResponEliminael taller de cuina
Què bo! Com sempre, espectacular! I la prentació és fantàstica!
ResponEliminaUna abraçada!
Emma
quina maravella de plat
ResponEliminaQuin gelat més original, ha de ser bo de debò!
ResponEliminaUnes postres de luxe!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Un gelat molt original, per els amants de la cervesa com jo es tot un repte, els tinc que preparar
ResponEliminaSort al concurs
Una abraçada
Mestre Narcis esto es un postre de restaurante de estrellas al menos para mi,muy original y te ha quedado muy bonita la presentación,vamos que el premio por mi parte lo tienes ya
ResponEliminaespero vernos el sabado
una abraçada
Hola,
ResponEliminaNo coneixia el teu bloc i l'he vist a la llista de la revista Cuina. Enhorabona! Una magnífica aportació.
Ens deurem coneixer dissabte.
Nani
Felicitats! no m'extranya que sigui recepta finalista, per mi és de premi!!!
ResponEliminaMuchas felicidades!!!!
ResponEliminaFelicitats...!!!! una bona recepta i original!
ResponEliminaFelicitats!. Una recepta molt atractiva i una presentació que entra pels ulls!
ResponEliminaMoltes felicitats Narcís! Un premi merescut!
ResponEliminaPetons
Belén
Narcís, vas fer una molt bona recepta, tan en combinació de sabors, textures i temperatures, com agradable a la vista. Moltes felicitats, va ser un premi ben merescut!
ResponElimina