' ' ' ' ' La lionesa: Pastís de mango, alvocat i te Matcha ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Pastís de mango, alvocat i te Matcha





Ja s’han  acabat les vacances i  costa una mica tornar al ritme normal.
Retorno amb aquest pastís de mousse de mango que he fet per celebrar els 80 anys de la mare

Ingredients

Genovesa de te Matcha
450 g de ous pasteuritzats
150 g de sucre
100 g de farina fluixa
100 g de fècula de blat de moro (Maizena)
25 g de te Matcha en pols

Xarop pel bany del bescuit
150 g sucre
125 g d’aigua
25 g aigua de flor de taronger

Crema d’alvocat
500 g d’alvocat
150 g xarop de sucre TpT (75 g de sucre, 75 g d’aigua)
El suc de ½ llimona
30 g de llimona
6 g de fulles de gelatina (3 fulles de 2 g)

Mousse de mango
450 g de puré de mango al 10% de sucre
19 g de suc de llimona
10,5 g de fulles de gelatina (5 fulles)
150 g merenga 2x3 (100 de clares 150 de sucre)
300 g de nata semi – muntada

Gelatina freda

Figues  de coll de dama per a decorar



Elaboració

Genovesa
Escalfeu els ous i el sucre a 40 ºC, i munteu
Passeu  pel sedàs , la farina la maizena i el te. Quan els ous estiguin ben muntats els hi afegiu.
Dosifiqueu en motlles de 14 cm de diàmetre  i amb una alçada de 1 cm. Coeu a forn preescalfat a 180ºC
Una vegada estigi fred s’ha de guardar a -18 ºC

Xarop per a banyar
Poseu   a escalfar el sucre i l’agua. Quan arribi a l’ebullició ho retireu i hi afegiu l’aigua de flor de taronger. Reserveu a la nevera.

Crema d’alvocat
Tritureu els alvocats  i poseu a hidratar les fulles de gelatina.
Escalfeu el xarop de sucre i quan arribi a l’ebullició hi afegiu la dextrosa,  el suc de llimona i les fulles de gelatina bens escorregudes i eixugades. Aboqueu aquesta mescla amb els alvocats triturats i ho emulsioneu amb el turmix
Dosifiqueu en motlles de 10 cm de diàmetres i amb una alçada de 1 cm Guardeu a -18 ºC

Mousse de mango
Tritureu el mango amb 1/2 llimona ben palada i amb els pinyols fora i afegiu un 10% de sucre, en aquest cas  45 g.
 Poseu al foc fins que arribi a l’ebullició. Reserveu fins que estigui fred.
Hidrateu les fulles de gelatina amb aigua ben freda durant 5 minuts. Escalfeu una part del puré de mango per desfer la gelatina,  incorporeu el suc de llimona i barregeu amb la resta de puré. Ara barregeu la merenga en moviments evolvents i tot seguit la nata semi muntada.



Muntatge

Traieu el bescuit del congelador i al cap de 1/2 hora el podeu banyar amb el xarop que teniu reservat

Una vegada tingueu el mousse de mango fet podeu passar a muntar el pastís. En un motlle de 16 cm folreu les parets amb una cinta de poliuretà  de 4 cm d’alçada i a sota una fulla de guitarra.
Poseu una capa del mousse de mango, una capa de la crema d’alvocat que teniu al 
congelador, una altra capa de mousse de mango i per acabar el bescuit de te Matcha banyat amb el xarop d’aigua de flor de taronger. Reserveur al congelador 24 h.

Per acabar desemmotlleu  el pastís i glacegeu amb gelatina freda escalfada a 30 ºC, decoreu amb les figues o altres elements


Bon profit!














15 comentaris:

  1. Felicitats a la teva mare, segur que està molt contenta amb aquest pastís tan maco i segur que deliciós.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La mare va estar molt contenta. Aquest tipus de pastissos son molt agraïts per desprès d’un bon àpat

      Elimina
  2. fantastico este pastis Narcis,un pastel a la altura de la celebracion de tu madre,muchas felicidades y hoy tambien he celebrado los 87 de mi padre y tambien con un pastis,nacieron en un dia importante
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel. L’aniversari de mare va ser el dia 6, però el varem celebrar dimarts amb tota la família

      Elimina
  3. Ostres quina pinta Narcís!! ta mare deuria estar tan contenta!! un pastis ideal per una diada perfecte i un aniversari genial!!! petons

    ResponElimina
  4. Quin descobriment...
    Narcís tens un blog extraordinari...
    Et segueixo.

    ResponElimina
  5. De luju!!! i també lioneses, oi? ;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la mare l’hi encanten les lioneses, en vaig fer 125 unes quantes de nata i altres de crema

      Elimina
  6. Una combinació de gustos molt atrevida!!
    Felicitats per la mare i pel pastisser!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com que també vaig fer lioneses e vaig voler que el pastís fos quelcom diferent i la veritat va agradar

      Elimina

  7. Narcís; Veritablement, un gran pastís aquest de mango i alvocat. Felicitats també per a la teva mare i per a tu felicitats per aquest pastís i comparti-ho amb tots nosaltres.
    Que vagi de gust Narcís¡¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josep per la visita i el comentari, ens anirem seguin

      Elimina
  8. Tienes un premio en mi blog pasate un fuerte abrazo

    ResponElimina