Ja s’han acabat les
vacances i costa una mica tornar al
ritme normal.
Retorno amb aquest pastís de mousse de mango que he fet per
celebrar els 80 anys de la mare
Ingredients
Genovesa de te Matcha
450 g de ous pasteuritzats
150 g de sucre
100 g de farina fluixa
100 g de fècula de blat de moro (Maizena)
25 g de te Matcha en pols
150 g de sucre
100 g de farina fluixa
100 g de fècula de blat de moro (Maizena)
25 g de te Matcha en pols
Xarop pel bany del bescuit
150 g sucre
125 g d’aigua
25 g aigua de flor de taronger
150 g sucre
125 g d’aigua
25 g aigua de flor de taronger
Crema d’alvocat
500 g d’alvocat
150 g xarop de sucre TpT (75 g de sucre, 75 g d’aigua)
El suc de ½ llimona
30 g de llimona
6 g de fulles de gelatina (3 fulles de 2 g)
150 g xarop de sucre TpT (75 g de sucre, 75 g d’aigua)
El suc de ½ llimona
30 g de llimona
6 g de fulles de gelatina (3 fulles de 2 g)
Mousse de mango
450 g de puré de mango al 10% de sucre
19 g de suc de llimona
10,5 g de fulles de gelatina (5 fulles)
150 g merenga 2x3 (100 de clares 150 de sucre)
300 g de nata semi – muntada
450 g de puré de mango al 10% de sucre
19 g de suc de llimona
10,5 g de fulles de gelatina (5 fulles)
150 g merenga 2x3 (100 de clares 150 de sucre)
300 g de nata semi – muntada
Gelatina freda
Figues de coll de
dama per a decorar
Elaboració
Genovesa
Escalfeu els ous i el sucre a 40 ºC, i munteu
Passeu pel sedàs , la farina la maizena i el te. Quan els ous estiguin ben muntats els hi afegiu.
Escalfeu els ous i el sucre a 40 ºC, i munteu
Passeu pel sedàs , la farina la maizena i el te. Quan els ous estiguin ben muntats els hi afegiu.
Dosifiqueu en motlles de 14 cm de diàmetre i amb una alçada de 1 cm. Coeu a forn
preescalfat a 180ºC
Una vegada estigi fred s’ha de guardar a -18 ºC
Xarop per a banyar
Poseu a escalfar el sucre i l’agua. Quan arribi a l’ebullició ho retireu i hi afegiu l’aigua de flor de taronger. Reserveu a la nevera.
Poseu a escalfar el sucre i l’agua. Quan arribi a l’ebullició ho retireu i hi afegiu l’aigua de flor de taronger. Reserveu a la nevera.
Crema d’alvocat
Tritureu els alvocats i poseu a hidratar les fulles de gelatina.
Tritureu els alvocats i poseu a hidratar les fulles de gelatina.
Escalfeu el xarop de sucre i quan arribi a l’ebullició hi
afegiu la dextrosa, el suc de llimona i
les fulles de gelatina bens escorregudes i eixugades. Aboqueu aquesta mescla
amb els alvocats triturats i ho emulsioneu amb el turmix
Dosifiqueu en motlles de 10 cm de diàmetres i amb una alçada
de 1 cm Guardeu a -18 ºC
Mousse de mango
Tritureu el mango amb 1/2 llimona ben palada i amb els pinyols fora i afegiu un 10% de sucre, en aquest cas 45 g.
Tritureu el mango amb 1/2 llimona ben palada i amb els pinyols fora i afegiu un 10% de sucre, en aquest cas 45 g.
Poseu al foc fins que
arribi a l’ebullició. Reserveu fins que estigui fred.
Hidrateu les fulles de gelatina amb aigua ben freda durant 5 minuts. Escalfeu una part del puré de mango per desfer la gelatina, incorporeu el suc de llimona i barregeu amb la resta de puré. Ara barregeu la merenga en moviments evolvents i tot seguit la nata semi muntada.
Hidrateu les fulles de gelatina amb aigua ben freda durant 5 minuts. Escalfeu una part del puré de mango per desfer la gelatina, incorporeu el suc de llimona i barregeu amb la resta de puré. Ara barregeu la merenga en moviments evolvents i tot seguit la nata semi muntada.
Muntatge
Traieu el bescuit del congelador i al cap de 1/2 hora el
podeu banyar amb el xarop que teniu reservat
Una vegada tingueu el mousse de mango fet podeu passar a
muntar el pastís. En un motlle de 16 cm folreu les parets amb una cinta de
poliuretà de 4 cm d’alçada i a sota una
fulla de guitarra.
Poseu una capa del mousse de mango, una capa de la crema
d’alvocat que teniu al
congelador, una altra capa de mousse de mango i per
acabar el bescuit de te Matcha banyat amb el xarop d’aigua de flor de taronger.
Reserveur al congelador 24 h.
Per acabar desemmotlleu
el pastís i glacegeu amb gelatina freda escalfada a 30 ºC, decoreu amb
les figues o altres elements
Felicitats a la teva mare, segur que està molt contenta amb aquest pastís tan maco i segur que deliciós.
ResponEliminaPetons.
La mare va estar molt contenta. Aquest tipus de pastissos son molt agraïts per desprès d’un bon àpat
Eliminafantastico este pastis Narcis,un pastel a la altura de la celebracion de tu madre,muchas felicidades y hoy tambien he celebrado los 87 de mi padre y tambien con un pastis,nacieron en un dia importante
ResponEliminauna abraçada
Gràcies Miquel. L’aniversari de mare va ser el dia 6, però el varem celebrar dimarts amb tota la família
EliminaOstres quina pinta Narcís!! ta mare deuria estar tan contenta!! un pastis ideal per una diada perfecte i un aniversari genial!!! petons
ResponEliminaLa mare va estar molt contenta
EliminaQuin descobriment...
ResponEliminaNarcís tens un blog extraordinari...
Et segueixo.
Gràcies Jordi
EliminaDe luju!!! i també lioneses, oi? ;-D
ResponEliminaA la mare l’hi encanten les lioneses, en vaig fer 125 unes quantes de nata i altres de crema
EliminaUna combinació de gustos molt atrevida!!
ResponEliminaFelicitats per la mare i pel pastisser!
petonets
Com que també vaig fer lioneses e vaig voler que el pastís fos quelcom diferent i la veritat va agradar
Elimina
ResponEliminaNarcís; Veritablement, un gran pastís aquest de mango i alvocat. Felicitats també per a la teva mare i per a tu felicitats per aquest pastís i comparti-ho amb tots nosaltres.
Que vagi de gust Narcís¡¡
Gràcies Josep per la visita i el comentari, ens anirem seguin
EliminaTienes un premio en mi blog pasate un fuerte abrazo
ResponElimina