' ' ' ' ' La lionesa: Per Sant Joan “coca de llardons” ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Per Sant Joan “coca de llardons”




Desprès de més d’un mes de no publicar, avui ho faig amb una de les coques que varem fer ahir per cel·lebrar la revetlla de Sant Joan.
Aquest any, la coca de brioix de casa l’ha fet la Núria i jo he fet la coca de llardons.

Durant tot aquest temps que no he publicat cap apunt, no he estat parat, el que passa, és que un,  no té temps de fer-ho tot i també cal trobar moments de repòs.

Aquest temps,  bàsicament l’he dedicat a la meva formació. Els dies 16 i 17 de maig vaig assistir a un curs de postres de restaurant a Chocolat Academy del grup Barry Callebaut a Gurb. Impartit pel pastisser Jordi Farrès, copropietari de bcncookies i membre del colectiu21 Brix  (colectiu 21 brix al facebook).  En aquest enllaç que us he deixat podeu veure  les fotografies de les postres que varem fer (postres restaurant)
A finals del mes de maig vaig estar convidat a assistir a un dels tallers de xocolata que imparteix David Pallàs i  els dies 18, 19, 20 de la setmana passada vaig fer un curs de pastissos contemporanis impartit per Rubén Álvarez també a ChocolatAcademy. En Rubén també és membre del colectiu 21 Brix i juntament amb en Josep Maria Ribé i RamonMorató és un dels millors xocolaters del país. Un gran professional i una bellíssima persona. En aquest enllaç podeu veure una mostra dels pastissos que es varen fer al curs (pastissos contemporanis)
També he preparat els tallers que he impartit a l'Associació Jardí de Caldes de Montbui.
Ara, toca assimilar tota questa informació i veure com puc fer alguna d’aquesta elaboracions a casa (en un obrador professional tot és més fàcil)

Bé, doncs ara us explico com fer la coca de llardons.

Ingredients
300 g de pasta de full
100 g de llardons
1 ou (per pintar)
Pinyons (al gust)
Sucre gra (al gust)

Elaboració
Primer de tot heu de triturar els llardons, ho podeu fer amb el ganivet o fer servir un robot.






Una vegada tingueu els llardons bens triturats, estireu la pasta de full a un gruix de 3 a 4 mm formant un quadrat,









Ara poseu al mig una capa de llardons a la mida de una tercera part del quadrat (mireu fotografies). Tapeu amb el costat esquerre del quadrat i poseu la resta de llardons, ara, els tapeu amb la part dreta. Ja podeu estirar la pasta fins a la mida que vulgueu la coca, però  que no tingui un gruix inferior a 5 mm. Punxeu amb una forquilla per evitar que pugi la pasta de full, pinteu amb ou, poseu-hi els pinyons, el sucre i cap al forn

Forn preescalfat a 220ºC de 15 a 20 minuts que quedi ben rosseta
Ja teniu una coca de llardons!

Bona cuina

Proper taller Magdalenes decorades

9 comentaris:

  1. La meva ja s'ha acabat, de ganes agafaría un bon troç. Us heu repartit el fer les coques la Núria i tu.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Fantastica Narcis una de las que mas me gustan,yo ayer tambien dos de llardons y dos de cabello de angel el briox una amiga mia para repartir tambien como tu con la Nuria
    Buena formación y a tope de trabajo,me alegro mucho por ti
    bona semana Mestre

    ResponElimina
  3. Com m'agrada utilitzar pasta de full per les coques!!! i la de llardons m'agrada moolt també!! semprre i quan siguin bons, que un dia en vaig tastar una que....una miqueta més em quedo sense dents! jajaj petons

    ResponElimina
  4. Com t´agrada presumir dels cursos eh?? I de la coca ja no cal dir-ho...Es veu molt torrada i cruixent com a mi m´agrada.

    ResponElimina
  5. Hola Narcís! Caram amb tanta formació!!!! M'ncanta la coca de llardons i fa anys que no la faig. Apunto la teva recepta! Petons

    ResponElimina
  6. Un 10...tot i que a mi m'agrada triturar més el llardó.

    ResponElimina
  7. Ostres... quina bona pinta que fa aquesta coca. Sou uns artistes. És la meva coca preferida.

    ResponElimina
  8. No pares quiet eh??? Quins projectes més interessants!
    Avui provaré a fer aquesta coca , per la Revetlla de Sant Pere. Fa una cara fantàstica!
    Una abraçada!
    Emma

    ResponElimina
  9. Ostres, Narcís! T'ha quedat la coca perfecta!
    És una de les meves coques preferides! Algun dia d'aquests intentaré provar-la de fer a casa! :D

    Intentaré triturar bé els llardons, una vegada en vaig menjar una que tenia els trossos tan grossos que se'ns va fer impossible de menjar ^^"

    En fi, enhorabona per la coca, t'ha quedat preciosa! :D

    ResponElimina