' ' ' ' ' La lionesa: Prussians de merenga ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Prussians de merenga



L’altre dia al vespre quan vaig treure la gosseta a passejar, una senyora em va cridar i em va dir: escolta noi, tu no ets fill de la Lionesa? I, entusiasmada ,va seguir:  encara recordo els prussians que fèieu i que ens menjàvem quan anàvem  al cinema.
 Vam estar parlant una bona estona recordant aquella  època. Jo també la vaig reconèixer, ella també era filla d'una botiga molt coneguda, ara desapareguda,  com moltes de la ciutat  que els fills no han continuat.  Em va agradar molt aquesta trobada i vaig dir que tan bon pogués en faria , d’aquestes merengues.

A casa agrada molt la merenga, i he aprofitat aquest cap de setmana  que he fet pasta de full per  fer-ne.

Ingredients
  • Una làmina de pasta flora
  • Merenga italiana

Elaboració
Merenga
3 clares d’ou
20g sucre
Raspadura de llimona
Un polsim de sal
Unes gotes de llimona
180g de sucre a punt de bola fluix
Poseu  180g de sucre amb una mica d’aigua al foc fins que arribi a 120ºC (punt de bola).

Munteu les clares amb un polsim de sal. Quan les clares comencin a estar a punt de neu incorporeu en forma de pluja 20g de sucre,  la raspadura i quatre gotes de llimona. Quan ja estiguin ben muntades hi afegiu a rajolí fi,  el xarop de sucre. Continueu muntant-les  a una velocitat més lenta fins que estigui la merenga tèbia o ben consistent.

Pasta flora
La pasta flora es fa amb 200g de farina, 100g mantega i un polsim de sal però queda molt més bona si es fa amb pasta de full, tal com he fet jo amb retalls que m'han sobrat de l'elaboració d'un tortell.  També teniu l'opció de fer-la amb la pasta de full comercialitzada:  la rebregueu i amasseu una mica i desprès  deixeu-la una estona en repòs. Enfarineu el taulell i amb el corró estireu la massa donant-li  forma quadrada i uns 3mm de gruix. Poseu-la  a la safata del forn i amb una forquilla la punxeu-la per tot arreu.
Forn preescalfat 200ºC fins que la làmina estigui ben torradeta.

Muntatge dels prussians
Talleu pel mig la làmina de pasta. Una d’aquestes parts la deixeu sencera i l’altra part en feu porcions de la mida que vulgueu o la que us permeti  la mida de la pasta.

Ompliu de merenga amb una màniga pastissera la peça sencera (gruix aproximat de 3 cm). Després tapeu el sobre amb les porcions que heu fet.
Acabeu amb sucre llustre.

Bon profit.

11 comentaris:

  1. Jo no sóc gaire fan de la merenga, però això té una pinta deliciosa!
    Marta

    ResponElimina
  2. ostras Narcis de joven cuando iba al instituto me habia comido muchos,pero desde entonces ya me habia olvidado y hoy a ver la entrada me has vuelto a aquella maravillosa epoca y me acuerdo que me los servian con dos papales como los de tu foto
    Soy muy buenos y como siempre Mestre lo has bordado
    bona setmana

    ResponElimina
  3. No coneixia els prussians i la marenga no m'entusiasma... però té una pinta fabulosa! I l'anècdota m'ha semblat entranyable :)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. NYAM! que bo!! No estic gaire acostumada a al merenga, però aquests prussians me'ls menjava sense por a embrutar-me!

    ResponElimina
  5. M'encanten aquests pastissets de merengue, a la xurreria del costat de casa en fan!! son bonissims! que be que algú hagi publicat aquesta recepta perquè t'asseguro que en provaré de fer!! petons

    ResponElimina
  6. Narcis no els eh probat mai, pero si m'en envies un parell no els rebutjaria, jaja.
    una abraçada.

    ResponElimina
  7. mmm... tenen una pinta espectacular!!! Que bons!!

    ResponElimina
  8. Aquesta, si la veu el meu marit, no me la perdona!!! és un fan de la merenga!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  9. M'encanta la merenga!!! Seguiré el teu pas a pas fantàstic, i ja t'explicaré!.
    Una abraçada!
    Emma

    ResponElimina
  10. No sabia que es deien prussians!!! A pendents, pendentissims pel mes de maig, je, je, je....

    ResponElimina
  11. A Oviedo feien uns milfulls de merenga que m'encantaven i que recorden aquests prussians.
    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina