' ' ' ' ' La lionesa: Macarons de cafè ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Macarons de cafè


He tornat a fer macarons, però aquesta vegada he emprat albúmina i aquest cop amb la formuladel fabricant.



Aprofito també aquest apunt per convidar-vos el proper dijous 26 de gener a 2/4 de nou del vespre a la inauguració de l' exposició de fotografies en blanc i negra que faig a MILK CAFÈ carrer Girona 4 Granollers








Ingredients
Base
200g farina d'ametlla
200g de sucre llustre
68g d'aigua
6g d'albúmina

Merengue
200g de sucre
88g d'aigua
6g d'albúmina
60g d'aigua

Farciment
75g de nata
250g de cobertura de xocolata blanca
3 culleradetes de cafè soluble

Elaboració

Passeu per un sedàs la farina d'ametlla, afegiu-hi el sucre i reserveu. Dissoleu l'albúmina amb l'aigua i quan estigui ben integrada la mescleu amb el sucre i la farina d'ametlla. Quan estigui tot ben barrejat hi poseu tres culleradetes de postra
de cacau, Reserveu la massa.



Ara toca fer la merenga
Poseu al foc, el sucre amb l'aigua fins que arribi a 118ºC.
Barregeu l'aigua i l'albúmina i poseu a muntar fins que arribi a punt de neu. Llavors hi afegiu amb un rejolinet fi el sucre a 118ºC. Continueu remenant  una bona estona.
Quan la merenga  ja estigui bé,  la barregeu amb la massa que heu fet anteriorment, en moviments suaus i envoltants del mig cap enfora.
Poseu aquesta massa dins un mànega pastissera.
Prepareu  una safata amb paper forn. Formeu peces de 3 cm de diàmetre. Doneu uns cops al cul de la safata i deixeu reposar de 30 a 60 minuts.
Forn preescaltat a 155 – 160 ºC coeu de 10 a 13 minuts. Una vegada fora del forn, deixeu refredar a la mateixa safata. Quan estigui fred farciu.




Farciment
Foneu al bany maria la cobertura de xocolata. Poseu al foc la nata i tres culleradetes de cafè soluble. Deixeu que arribi al bull. Tot seguit ho barregeu amb la cobertura de xocolata blanca i ho deixeu refredar (podeu posar-ho a la nevera)






Bon profit!