' ' ' ' ' La lionesa: Panets de Viena ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Panets de Viena


Per fi he fet panets de Viena! Ja feia temps que em ballava pel cap fer-ne, però cada cop que hi pensava, no recordava com es funyien per donar-les-hi  la forma. Aquests dies que he fet el tortell de reis i els borregos, m'ha sobrat massa mare, i l'altre dia vaig dir-me: au va tens que provar de fer panets de Viena. Ja ho recordaràs mentres ho facis.
Dons, dit hi fet, quan vaig començar a fer-los,  les mans van ballar soles, tant mateix com si fes pocs dies que n'hagués fet.
A la pastisseria fèiem panets cada diumenge. El dissabte al mig dia, el pare feia la massa mare, que es guardava a la nevera per fer el panets de matinada.

massa mare
150 farina força
18g llevat premsat
aigua la que admeti

massa panets
150g farina força
3g de sucre
4g de sal
5g de mantega
Llet la que admeti

Amasseu la massa mare i deixeu-la reposar fins que doble el seu volum en un recipient enfarinat i tapat amb un drap.

La massa dels panets
Barregeu i amasseu tots els ingredients, una vegada estiguin ben barrejats afegiu la massa mare, treballeu-la fins que tingui una consistència fina. Deixeu reposar deu minuts i tot seguit en feu porcions d'uns 70g cadascuna.

Funyiu els panets com a la fotografia i poseu-los sobre un drap enfarinat de cap per avall.  Quan hagin pujat el suficient poseu-los a la llauna de forn de cap a munt i abans d'enfornar el ruixeu una mica amb aigua


 El forn preescalfat  220ºC . Cocció uns 30 ' o fins que quedin ben daurats.


Bon profit


 El proper 03 de març el mestre forner artesà Josep Sabater ens ensenyarà tots els secrets de fer pa a casa. Informació a Taller de postres

15 comentaris:

  1. Just l'altre dia vam anar a un taller del Xavier Barriga i els va fer, els tenim pendents!! Quina xulada!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Mmmmm... que bons que son!!!! Una recepta que se'n va directa al top 10 de pendents.... jijijijiji
    Per cert, amb moltes ganes de veure l'exposicio del Milk Cafe!!! ho tinc super a prop de casa!!! jijijijiji
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  3. Hola Narcís guapo tu

    en primer lloc et desitjo UN BON ANY

    aquests panets te han quedat de super 10
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Excel.lent, Narcís. Així es fan els autèntics panets de Viena. Com veure, la meva recepta és més de pastisser que no pas de forner. Nosaltres feiem una variant més propera al pa de llet...que també està molt bó...i super tovet...però m'encanta la teva recepta. Els faré segur. Gràcies!
    http://lacuinadesempre.blogspot.com/2010/12/pa-de-viena.html

    ResponElimina
  5. Bon dia!
    Que a gust em menjaria un ara... T'han quedat perfectes amb la forma de veritat!!! Petons

    ResponElimina
  6. Això si que són uns autèntics panets de Viena...A casa la mama ens els posava d´entrepà per l´escola.

    ResponElimina
  7. Mmmmm!! Ja en sento l'oloreta! Moltes gràcies per el pas a pas. Això de doblegar la massa segons el tipus de pa que vols fer, és tot un misteri.
    Una abraçada
    Emma

    ResponElimina
  8. M'encanten les fotos on es veu com es fan. Molt instructives!
    Marta

    ResponElimina
  9. autenticos Narcis te han quedado,que buenos que son estos panets de viena
    bona setmana

    ResponElimina
  10. ¡Qué bonitos te han quedado! Me los apunto.

    ResponElimina
  11. Molt bona l'explicació del plecs, t'han quedat perfectes! i m'imagino l'oloreta qye feien!!!

    ResponElimina
  12. Hola Narcís!! intentarem funyir-los així, però ja t'aviso que no tenim aquestes m ans "amb memòria", t'han quedat maquíssims!

    ResponElimina