' ' ' ' ' La lionesa: Tronc de Nadal ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Tronc de Nadal

Per acompanyar la nostra tradicional festa del Tió, no podia faltar-hi la companyia del Tronc de Nadal, que si bé no ens cagarà torrons ni llaminadures si que ens endolcirà el paladar.  He fet recerca per Internet i he pogut saber que l'autor d'aquest postra  va ser un famós pastisser francès que va viure entre el 1836 i 1902 que es deia Pierre Lacam.
Dues versions:  un de trufa i l'altra de nata, així n'hi ha per tots els gustos.
 
Elaboració.

El tronc de Nadal està fet igual que el braç de gitano però recobert de cobertura de xocolata (atemperada) i afegint una branca al costat.

Bones festes!!

13 comentaris:

  1. Quines postres tan bones i tan escaients per aquest dia de Nadal. Moltíssimes gràcies Narcís i molt Bon Nadal a tots! Estaven tan bons...mmmmmmmm
    Susanna Riera

    ResponElimina
  2. Preciosos aquests troncs Narcís! segur que han quedat tots ben contents! :) Bones festes!!

    ResponElimina
  3. El tinc pensat fer per cap d'any. Normalment sempre faig la pinya cremada al whisky amb crema cremada, però aquest any seguirem la tradició. Per cert, vaig treballar a la pastisseria Boages, a Les Corts, la coneixes?

    ResponElimina
  4. Quin goig que fan!!! I han d'estar encara més bons!!
    Per cert, he fet el teu torró de rovell d'ou, i ha quedat deliciós!! Moltes gràcies per tot! Bon Nadal!!!
    Petons
    Emma

    ResponElimina
  5. Preciosos. Uns magnífics troncs per acompanyar una tradició de lo més tendra.
    Salutacions

    ResponElimina
  6. Jo encara no m'hi he atrevit mai, em guardo la teva recepta per l'any que ve! Quina pinta!
    Espero que hagueu tingut unes bones festes!
    Una abraçada
    Sandra

    ResponElimina
  7. Jo tenia entés que el tronc de nadal es fa per cap d'any i no per Nadal. Es així, Narcís?

    ResponElimina
  8. Aquest tronc te molt bona pinta . Jo n'agafaria un trosset del del crema.
    Petons bon Any noy !!!!

    ResponElimina
  9. Hola, acabo de descubrir el teu blog, és perfecte!! Quina pinta més bona!! Bones Festes!!

    ResponElimina
  10. Feliç 2012, Narcís!
    T'ha quedat molt bé, i havia de ser boníssim.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina