' ' ' ' ' La lionesa: Tassa de xocolata desfeta ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Tassa de xocolata desfeta



La primera elaboració que varem fer al curs, va ser una suculenta tassa de xocolata desfeta i avui he despertat a la Núria amb el seu deliciós aroma.

Ingredients
450g de llet
50g de nata
50g cobertura de xocolata amb llet al 40%
100g de cobertura de xocolata negra al 70%
20g de fècula de blat de moro (maizena)
1/2 cullereta de cafè d’extracte natural de vainilla
un pessic de sal.

Elaboració
Reserveu 100g de llet.
Poseu els 350g de llet, la nata el sucre i la vainilla al foc fins que bulli.
Diluïu la fècula de blat de moro amb la llet reservada.
Una vegada ha bullit la llet, hi afegiu la fècula i ho coeu tot a 82ºC fins que  espesseixi  una mica. Incorporeu aquesta mescla a les cobertures de xocolata, feu  amb dos o tres cops, poseu un pessic de sal, i ja ho podeu servir calent.



Nota
Totes les elaboracions que porten fècules, quan es refreden fan un tel. Per evitar que ens faci el tel, cal posar-hi un film a sobre i guardar-ho a la nevera

Bon profit!

12 comentaris:

  1. Caram, quina sort que té la Núria! Així qualsevol té un bon despertar.... mmmmm! Fa massa que no en prenc!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. m'agrada el toc de café que li has donat!! apuntat!! petons

    ResponElimina
  3. Ai ,l´amore...Núria no ets podràs queixar del teu Romeu...
    T´agafo la recepta perquè sempre l´he preparada en pols.Ara no tinc cap excusa.

    PD: Narcís la recepta té llacunes de transcripció!

    ResponElimina
  4. Ai que bona.... enyoro una bona tassa de xocolata calenta i que no em vinguin sufocacions! Jo m'hauré d'esperar uns dies... jejej

    ResponElimina
  5. ostres ,quina xocolata mes bona,apuntada queda perque si la Nuria s'ha despertat aixi vol dir que era mmmmmmm.petons

    ResponElimina
  6. Oh! Jo també em vull despertar al matí sentint l'aroma d'aquesta xocolata desfeta!!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  7. Narcis l'aroma de xocolata desfeta em tranporta a l'infantesa,aquelles tardes de hivern en que la mare en feia mmmmm quins records.
    bona setmana Narcis

    ResponElimina
  8. que despertar mas bueno con una buena taza de chocolate asi
    bon dia

    ResponElimina
  9. Quina sort que té lña Núria!!!! petonets

    ResponElimina
  10. Quin plaer despertar amb oloreta a xocolata desfeta!!!
    Me l'apunto!!
    Emma

    ResponElimina