' ' ' ' ' La lionesa: Pastís de moniato ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Pastís de moniato



Aquest apunt d'avui, està fet expressament per participar en la Recepte del 15 promoguda pels blocs Fogons de la bordeta i Xocolata desfeta, que aquest mes, ens han proposat fer una recepta amb moniatos.

He viscut sempre els moniatos com una història d'amor i desamor. M'explico:
a casa de petit, la mare mai va fer moniatos. Els moniatos que vaig menjar aleshores venien de casa els avis o els que havia cuit el pare al forn de l'obrador.
La mare, sempre explica que, al seu pare li agradaven molt però que a ella no. De petita n'havia menjat tants, que va pensar que mai més en menjaria.
A al meu pare, li encantaven i com veieu si en volia menjar s’havia d’espavilar...
A casa,  a la Núria,  li agraden molt i quan ve la temporada, en posa a tot arreu. A mi no em desagraden no els hi faig cap lleig.


Ingredients
1000g de moniatos
75g de farina
220g de sucre morè
180g de mantega
4 ous
vainilla al gust
1/2 tassa  de cafè a rom

Elaboració

Coeu el moniatos al vapor una vegada estiguin pelats i rentats. Quan estiguin al punt els aixafeu i aneu incorporant els ingredients: primer la mantega, el sucre, la farina, la vainilla, els ous i el rom. Tot ben barrejat i esponjat.
Poseu la massa en un motlle de paella de 20cm untat amb mantega.

Forn preeescalfat 180 º C durant 120 minuts (com sempre dependrà de cada forn)


Bon profit

21 comentaris:

  1. Quines històries de família, oi? Aquest tall amb un raig de xocolata fondant mínim 70% hi canten els àngels1

    ResponElimina
  2. Narcís, l'espera ha valgut la pena! Es veu un pastís deliciós i sobretot amb una textura fantàstica!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. que bo!!! aquest es un postre delicios per presentar el dia de la castanyada!! apuntat!! petons

    ResponElimina
  4. Narcís; Un bon pastís, val la pena donar-hi una mossegada... Estic veient i he quedat parat, de les receptes que és poden arrivar a fer amb els moniatos¡¡
    Aquesta aportació teva, Narcís, em sembla una bona recepta¡¡
    Que vagi de gust Narcís¡¡

    ResponElimina
  5. Gràcies per el vostre comentari,ara passaré pel vostre bloc.
    Dir-vos que m'ha sorprès molt de lo bo que ha quedat. Com diu la Cristina amb xocolata i canten els àngel, però es que sense també.
    Bona cuina

    ResponElimina
  6. Quin un bon pastís, per descomptat és irresistible eeh ...! M'encanta aquest repte perquè de vegades veus moniato a les botigues i penses només en el dia de la castanyada .... Però ara estic mirant les receptes que es poden arribar a fer amb els moniatos tant dolces com salades i crec que no tinc dies ... Són a qual més riques

    I aquest pastís teu amb aquestes textura tan rica és una que de veritat ve de gust molt.
    Feliç setmana ...

    ResponElimina
  7. Narcis es una molt bona presentacio dels moniatos, jo sols els sabia fer d'una manera i estic veient moltes maneres de cuinar-los.
    no tinges cap dupte que probare de fer-lo.

    bon profit!!

    ResponElimina
  8. M'encanta la textura d'aquest pastís. Es veu tan esponjós... M'en faria una fart per berenar ( i per esmorzar, per dinar, per sopar... ;) )
    MOltes gràcies per participar a la recepta del 15 amb aquesta excel·lent proposta.
    Petonets!

    ResponElimina
  9. un buen pastis y muy bueno,la foto y el corte se ve claramente
    bona setmana

    ResponElimina
  10. Veient la foto del tall, ho diu tot!! Un pastís de moniato ben cremós!
    A casa també passa això, però amb altres ingredients. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  11. Narcís, com m'ha agradat aquesta recepta!!
    Aquesta me l'apunto i la faré segur!
    Petons!

    ResponElimina
  12. Aquesta història del moniato em sona. A casa meva no se'n menjava perquè l'àvia en van quedar tipa quan anaven maldades, i a casa de la meva sogra els encanta. Jo l'he redescobert de gran i m'agrada. Aquest pastís tan humit ha de ser boníssim :))

    ResponElimina
  13. Ei, això és un pastís de diumenge, ha de ser deliciós!

    ResponElimina
  14. Acostuma a passar, quan posen un ingredient masses cops els hi acabes agafant una mica de mania. Segur que estava bonísssssssim. Molts petonets

    ResponElimina
  15. a mi no m'agradaven molt però cada any que passa els menjo mes a gust,t'ha quedat molt bo.petons

    ResponElimina
  16. A casa si que ens agraden els moniatos escalivats al forn. Però aquest pastís tan cremós també ha de ser ben bo!!

    ResponElimina
  17. Oh deu meuuu!!!! Em fascinen els moniatos i aquesta recepta es veu genial!!!!! Me l'emporto sens dubte per fer-la l'avans possible!!!

    Petons!! :)

    ResponElimina
  18. A mi em passava igual que a la teva mare, però després del 15 he vist que els moniatos serveixen per més que per la castanyada!!! Aquests pastís té molt bona pinta!

    ResponElimina
  19. Aquest repte ens ha descobert receptes molt bones i aquest pastís es una auténtica delicia.. segur que el faré ara que he descobert els moniatos.. Ara toca gaudir-lo. Petons,

    ResponElimina