Aquest apunt d'avui, està fet expressament per participar en la Recepte del 15 promoguda pels blocs Fogons de la bordeta i Xocolata desfeta, que aquest mes, ens han proposat fer una recepta amb moniatos.
He viscut sempre els moniatos com una història d'amor i desamor. M'explico:
a casa de petit, la mare mai va fer moniatos. Els moniatos que vaig menjar aleshores venien de casa els avis o els que havia cuit el pare al forn de l'obrador.
La mare, sempre explica que, al seu pare li agradaven molt però que a ella no. De petita n'havia menjat tants, que va pensar que mai més en menjaria.
A al meu pare, li encantaven i com veieu si en volia menjar s’havia d’espavilar...
A casa, a la Núria, li agraden molt i quan ve la temporada, en posa a tot arreu. A mi no em desagraden no els hi faig cap lleig.
Ingredients
1000g de moniatos
75g de farina
220g de sucre morè
180g de mantega
4 ous
vainilla al gust
1/2 tassa de cafè a rom
Elaboració
Coeu el moniatos al vapor una vegada estiguin pelats i rentats. Quan estiguin al punt els aixafeu i aneu incorporant els ingredients: primer la mantega, el sucre, la farina, la vainilla, els ous i el rom. Tot ben barrejat i esponjat.
Poseu la massa en un motlle de paella de 20cm untat amb mantega.
Bon profit
Quines històries de família, oi? Aquest tall amb un raig de xocolata fondant mínim 70% hi canten els àngels1
ResponEliminaEstà boníssim!!!
ResponEliminaNarcís, l'espera ha valgut la pena! Es veu un pastís deliciós i sobretot amb una textura fantàstica!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
que bo!!! aquest es un postre delicios per presentar el dia de la castanyada!! apuntat!! petons
ResponEliminaNarcís; Un bon pastís, val la pena donar-hi una mossegada... Estic veient i he quedat parat, de les receptes que és poden arrivar a fer amb els moniatos¡¡
ResponEliminaAquesta aportació teva, Narcís, em sembla una bona recepta¡¡
Que vagi de gust Narcís¡¡
Gràcies per el vostre comentari,ara passaré pel vostre bloc.
ResponEliminaDir-vos que m'ha sorprès molt de lo bo que ha quedat. Com diu la Cristina amb xocolata i canten els àngel, però es que sense també.
Bona cuina
Narcis es una molt bona presentacio dels moniatos, jo sols els sabia fer d'una manera i estic veient moltes maneres de cuinar-los.
ResponEliminano tinges cap dupte que probare de fer-lo.
bon profit!!
M'encanta la textura d'aquest pastís. Es veu tan esponjós... M'en faria una fart per berenar ( i per esmorzar, per dinar, per sopar... ;) )
ResponEliminaMOltes gràcies per participar a la recepta del 15 amb aquesta excel·lent proposta.
Petonets!
un buen pastis y muy bueno,la foto y el corte se ve claramente
ResponEliminabona setmana
Veient la foto del tall, ho diu tot!! Un pastís de moniato ben cremós!
ResponEliminaA casa també passa això, però amb altres ingredients. ;)
Petons!
Narcís, com m'ha agradat aquesta recepta!!
ResponEliminaAquesta me l'apunto i la faré segur!
Petons!
Aquesta història del moniato em sona. A casa meva no se'n menjava perquè l'àvia en van quedar tipa quan anaven maldades, i a casa de la meva sogra els encanta. Jo l'he redescobert de gran i m'agrada. Aquest pastís tan humit ha de ser boníssim :))
ResponEliminaEi, això és un pastís de diumenge, ha de ser deliciós!
ResponEliminaAcostuma a passar, quan posen un ingredient masses cops els hi acabes agafant una mica de mania. Segur que estava bonísssssssim. Molts petonets
ResponEliminaa mi no m'agradaven molt però cada any que passa els menjo mes a gust,t'ha quedat molt bo.petons
ResponEliminauna proposta deliciosa!!
ResponEliminaA casa si que ens agraden els moniatos escalivats al forn. Però aquest pastís tan cremós també ha de ser ben bo!!
ResponEliminaOh deu meuuu!!!! Em fascinen els moniatos i aquesta recepta es veu genial!!!!! Me l'emporto sens dubte per fer-la l'avans possible!!!
ResponEliminaPetons!! :)
A mi em passava igual que a la teva mare, però després del 15 he vist que els moniatos serveixen per més que per la castanyada!!! Aquests pastís té molt bona pinta!
ResponEliminaAquest repte ens ha descobert receptes molt bones i aquest pastís es una auténtica delicia.. segur que el faré ara que he descobert els moniatos.. Ara toca gaudir-lo. Petons,
ResponElimina