' ' ' ' ' La lionesa: Biscuits de crema de Sant Josep, recepta del 15 ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Biscuits de crema de Sant Josep, recepta del 15


Continuant amb les elaboracions tradicionals i aprofitant que els fogonsdelabordeta i xocolata desfeta  han triat per la Recepta del 15 d’aquest mes, l’elaboració de la crema catalana o crema de Sant Josep, us he preparat aquests Biscuits.
La crema pastissera és molt similar a la crema catalana. La diferència està en la quantitat d’espessant que s’hi posa (fècula de blat de moro “Maizena” fècula de blat “ midó”) al menys aquesta és la crema que sempre havíem fet a casa.
He triat aquesta peça perquè últimament no la veig gaire a les pastisseries catalanes. La gema cremada ha substituït la crema.
A diferencia del braç de gitano els Biscuits són peces individuals que facilita el posar-ho al plat. 

Primer de tot prepareu crema.
Crema pastissera
Ingredients:

1/2 litre de llet
125g de sucre
3-6 rovells d'ou
45g de Maizena
1/2 branca de canyella
1/2 pell de llimona

Elaboració:
Poseu la llet al foc amb la branca de canyella, la pell de llimona i 1/3 del sucre.
En un bol poseu els rovells d'ou, afegiu el sucre, una mica de llet i barregeu-hi la Maizena.

Quan la llet arrenqui el bull, li doneu unes voltes amb una espàtula, traieu la canyella i la pell de llimona, tot seguit, en poseu una mica a la mescla dels rovell, el sucre i la farina de blat de moro per escalfar-la.

Quan tingueu la mescla ben barrejada l’aboqueu tota a la llet, passant-t'ho pel (colador xinès).
Sense deixar de remenar, ho escalfeu tot fins que quedi espès. S'ha de procurar que no bulli (si veieu que encara no s'ha espessit ho deixeu fins just arrencar el bull).
Si aconseguiu que la crema no bulli, us quedarà molt suau al paladar i, haureu aconseguit una crema amb el suficient cos per fer farciments i al mateix temps suau al paladar.

Aboqueu la crema en una safata de vidre, perquè es refredi.
Per evitar que damunt la crema s’hi faci crosta, tireu una mica de sucre per sobre una vegada la tingueu a la safata.

Per a la planxa

3 rovells d’ou
50 gr de sucre
40cc d’aigua tèbia
90 gr de farina
1/2  sobre d’impulsor
3 clares
40 gr de sucre per les clares
Per l’elaboració  mireu l’enllaç.


Elaboració dels Biscuits



Agafeu la planxa, li traieu el paper i la talleu tal com us mostro a la fotografia, en aquest cas són 5 peses per a la base i 5 pel recobriment.
Agafeu les cinc peces de planxa que fareu servir per recobriment i les emboliqueu amb un paper perquè agafin la forma.

Ajunteu les cinc peces de la base i  les ompliu de crema ajudats d’una mànega pastissera.
Quan haureu posat la crema a la base,  passeu a col·locar les  peces del recobriment (igual que a la fotografia), 
llavors ompliu de crema el sobre i els costats. Tot seguit, separeu una mica cada peça amb un ganivet i passeu a cremar-ho.

Es bo tenir-ho una estona a la nevera abans de servir

Bon Profit!

32 comentaris:

  1. Mare meva Narcís, esperàvem una aportació de categoria per part teva... i t'has superat!! Quina bona pinta!! Moltíssimes gràcies!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. A mi m'agrada molt més la crema que la gema cremada!! aquests biscuits com diu la sandra són de categoria, si senyor!

    ResponElimina
  3. Mare meva!!!!!!!!!!!!!! Quina delícia.. i que ben explicat. La foto és espectacular. Bravo per aquest biscuit. Enhorabona,

    ResponElimina
  4. narcís com sempre increible,te d'estar molt bo.molts petons

    ResponElimina
  5. Impressionant i tota una delícia!!!!!!
    D’aquest Biscuit me’n menjaria un ara per esmorzar, es que amb crema catalana es la meva perdició, queda anotat amb el teu permís, un detall extraordinari del pas a pas.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Que bons!!! Tenen una pinta irressitible.
    Amb aquest pas a pas amb foto, genial!!!

    ResponElimina
  7. Espectacular aquesta recepta i les fotos explicatives!!! petonets

    ResponElimina
  8. Ostres... Aquests biscuits tenen una pinta... Espero que m'en guardis! ;) Gràcies per participar a "La recepta del 15"! T'esperem el mes vinent.
    Petonets!

    ResponElimina
  9. Narcís, l´elaboració d´aquest bescuit s´assembla a la d´una peça de ceràmica...M¨encanta tot el que porti crema. el pa de pessic amb crema és el mey preferit. Genial!

    ResponElimina
  10. MOL BE ESPECTACULAT I LES FOTOS PAS A PAS MOLT BE
    MIQUEL

    ResponElimina
  11. Mare meva Narcís!! Com m'agrada el teu bloc!! Crec que de les propostes que he vist aquesta és de les que més m'agraden. Un 10 de recepta! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  12. Les postres en format individual les trobo molt encertades. I amb aquest pas a pas, ens ho poses molt fàcil per caure a la temptació de fer-los!

    ResponElimina
  13. M'agrden los porcions individuals, quests biscuits són una passada, en prenc bona nota!

    ResponElimina
  14. Quin biscuit més bo!!!Ets un artista!!!
    Ah!!I moltes gràcies pel pas a pas tan complert!
    Emma

    ResponElimina
  15. Impressionant! L'has bordat! M'encanta el biscuit!
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  16. Quin muntatge, ha quedat impecable i molt pràctic de muntar, han sortit uns individuals exactes i perfectes.

    ResponElimina
  17. Gràcies per el teu comentari.Fantàstica la teva proposta, aquests biscuits tenen una pinta espectacular.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  18. No coneixia el teu bloc i m'ha encantat!! els biscuits preciosos i boníssims!!! la explicació de 10!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  19. La recepta que has presentat també és molt interesant... quina feinada que t'ha portat, oi?
    Felicitats!!
    Laura (Cocina Homemade)

    ResponElimina
  20. Ohhhhhhh exquisita!!!
    Si hubiera prenmio , te votaria.
    La crema se ve impresionante
    Besos

    ResponElimina
  21. Narcís, aquests biscuits em xiflen!!! I m'han encantat les fotos del pas a pas.
    Petons!

    ResponElimina
  22. Ja t'he trobat! em sembla que m'has deixat un comentari al Clubdecuines, oi? fantàstica la teva proposta! miraré de fer-la, m'ha agradat molt! i el fet de fer-los individuals ha de ser molt pràctic a l'hora de servir, i a més també queda millor, no hi ha perill que se't fagi malbé quan talles les racions! :-)

    ResponElimina
  23. Quina guapada!Gràcies per explicar-ho tan bé!

    ResponElimina
  24. Mare meva quina explicació! Per guardar-la i no perdre-la. T´han quedat sensacionals!
    Gràcies per visitar-me
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  25. Molt ben explicat...molt pràctic.
    petons gastronómics

    ResponElimina
  26. Hola Núria
    Com sempre ets una privilegiada.
    Bona cuina

    Sandra
    Ha estat un plaer poder participar a la recepta del 15.

    El taller de cuina
    També m’agrada més la crema que la gema.

    Eri
    Sempre tant generosa. Gràcies.

    Agnès
    Normalment en menjo poc, però aquest cop en vaig menjar dos.

    Eva
    És molt important que les peces de pastisseria entrin pels ull.

    Fem un mos
    Avisa el dia que el facis.

    Catieu
    Ham fas content

    Mª José
    S’han fan pocs d’aquest Biscuits.

    Marina
    Aquesta vegada he participat perquè és un postres, al proper postra que
    proposeu miraré de participar-hi.

    Cristina
    M’hauràs d’explicar això que dius que és con fer ceràmica.

    Miquel
    M’agrada explicar com ho faig.

    Paula de Bon tiberi
    Tenia més propostes de peces amb crema, però he fet aquesta
    perquè crec que s’han fan pocs de Biscuits.

    Glòria
    Estic d’acord amb tu, el format individual és millor, si fas un braç
    de gitano cremat alhora de tallar-lo és un problema, es desfà
    per tot arreu.

    Teresa
    Et dic el mateix que a la Glòria.

    A la cuina, amb un parell d’ous
    que us agradi, gracies.

    Cotó de sucre
    Quant es te pràctica con realment fàcils de fer.

    Elisabet
    Ha esta un plaer pels ulls i el gust visitar el teu bloc.

    MaryLou
    Aquesta participació ha servit perquè conèixer més blocs. També he conegut el teu.

    Laura
    Dons, sí que m’has donat feina, primer la planxa, la crema i desprès muntar-ho.

    Margot
    Ya puedes pasar a recojer uno como premio. Gracias

    Mercè
    Un plaer compartir-ho amb tots vosaltres

    Bet
    Sí, els individuals es presenten millor a la taula.

    Visc la cuina
    Gràcies a vosaltres.

    Anna
    També he conegut el teu bloc.

    Com Gat i Gos
    Com he dit abans, m’agrada explicar com ho faig

    Gràcies a tots/es per la vostra visita i el comentari. Aquesta vegada ha servit
    per conèixer-vos una mica més.

    Bona cuina

    ResponElimina
  27. Quina feinada i quina elaboració més ben explicada.
    M'agrada la idea dels individuals, així no corres el perill de tots els braços de gitano, que quan arriben a taula estan una miqueta... diguem-ne "espatxurrats"?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Narcis, veo que eres un virtuoso de la repostería y tienen cosas deliciosas en tu blog.
    Este biscuit es espectacular.
    Te devuelvo la visita y te digo que me ha gustado mucho tu blog. Me quedo como seguidora y te voy a enlazar al mío para no perderme tus actualizaciones. Así que me verás con frecuencia por aquí. Si no lo hago me despisto que somos muchos.

    Petonets.

    ResponElimina
  29. Se aprende un monton contigo.

    Te ha quedado fantastico.

    Un beso

    ResponElimina