Coneguts en castellà com a tocinillos de cielo.
Els flamets són un clàssic de la nostra pastisseria. En una safata plena de rebosteria no hi poden faltar.
Ingredients
6 rovells d’ou
6 rovells d’ou
250 gr de xarop de sucre a punt de fil fluix (32º Boume = 106º C)
Vainilla (al gust)
Per fer el xarop
163 gr de sucre
87 gr d’aigua
Bullir 3 minuts o fins que agafi el punt de fil fluix
Elaboració
Poseu 6 rovells d’ou en un bol i, afegiu el xarop a poc a poc tot remenant amb unes varetes, tot seguit, passeu la mescla per un colador per tal de treure’n els possibles grumolls.
Agafeu una dotzena i mitja de motlles per a fer flamets
Unteu-los amb mica de glucosa líquida, que ja haureu esclafat al bany maria.
Poseu els motlles al recipient que hàgiu triat per posar-los al bany maria i aboqueu la mescla.
Poseu la tapa al recipient però, embolicada amb un drap de cotó. Quan comenci a bullir deixeu-ho coure de 10 a 11 minuts.
Quan els flamets estiguin freds, els traieu del motlle fent un petita pressió a sobre per tal de que es desenganxi i posats de cap per avall doneu un cop sec i sortiran sols.
Els poseu dins de petit-fous, millor si són d’alumini.
Bon profit
MAre meva quina cosa més bona !!! si els veuen el pare i el meu germà es mengen fins les fotos.
ResponEliminaGuauuuu, es que fins i tot jo ara em menjaria algun mmmmmmmm
Bona setmana
Petonets
No m'he atrevit mai a fer-ne, i mira que m'agraden!!!
ResponEliminalo probe una vez pero en molde grande rectangular y luego cortaba porciones.Pero tu con esta presentacion asi en estos moldes lo has bordado y la receta me gusta me la guardo y a ver si me animo
ResponEliminamiquel
MMMM,quina delícia!!! Moltes gràcies pel pas a pas.
ResponEliminaM'apunto la recepta!
Emma
mare meva si els veies el meu marit,li agraden una barbaritat jajaja en vaig fer un cop i li va agradar mirare a veure la teva, que les teves receptes sempre tenen molt exit.petons
ResponEliminaNarcís t´han quedat estupendos! Què seria una plata de rebosteria sense els flamets d' ou...
ResponEliminaCom ja saps els tinc pendents. M' agradat l´estri per coure´ls al bany maria...el trobo molt pràctic. Aviam si en trobo per aquí. Suposo que en una ferreteria, no?
Quina crack Narcís... els flamets d'ou sempre me'ls menjava xarrupant quan era petita! Ara fa anys i panys que en menjo, me n'has fet venir ganes!
ResponEliminaUna abraçada
Sandra
Això per mi són "palabras mayores" Me l'he apuntat a pendents però en grau de dificultat alta. Si m'animo a fer-los segur que cau alguna pregunteta...
ResponEliminaGràcies pel pas a pas i per que estigui babejant mirant aquests dolços que tant m'agraden. Petons
Caram, quina pinta!!! Segur que estan deliciosos.
ResponEliminaEndevant i Salut!!!
que professional Narcís! t'han quedat espectaculars!!! a mi mai m'ha agradat aquest postre, és massa dolç, però al meu marit li tornen boig!!!! de fet crec que feien concursos amb els seus germans a veure qui en manjava més!!!! petonets i bona setmana
ResponEliminaQuina passada, m'agraden molt aquests flamets, t0han quedat de primera!
ResponEliminaSón ben bé iguals que els que em comprava el meu avi de petita. M'encantaven!!
ResponEliminaNarcís, un dia ens hauràs d'explicar això del xarop a punt de fil fluix! ;)
ResponEliminaEls flamets eren la meva perdició de petita... i ho eren tant, que un dia vaig agafar-ne un empatx i des de llavors no els he tastat mai més. :(
T'han quedat preciosos!
Petons!
Preciosos!
ResponEliminaCom sempre vaig tard per agrair els vostres comentaris.
ResponEliminaGràcies a
Lily
Visc La Cuina
Miquel
Emma
Agnès
Cristina
Sandra
Eri
Toni
Judith
Crsitina
Alba
Mercè
Salome
Dir a l’Eri que s’animi a fer-los que no son tan difícils.
A la Mercè que estic fen un petit resum de tots els punts del sucre. Estic esperant compra un densímetre per fer les comprovacions i acabar el que estar començat a la pàgina EL SUCRE
Bona cuina
He publicado este post en Mis Favoritas de esta semana, si quieres verlo está en:
ResponEliminahttp://blocderecetas.blogspot.com/2011/07/mis-favoritas-semana-27-2011.html
Espero que te guste!
No em vaig poder resistir a fer-los en el moment que vaig veure la recepta! Em van agradar molt, tot just avui els he publicat.
ResponEliminaGràcies per la recepta!!
Salutacions.
Gracias a tí por 'prestarme' tus magníficas creaciones!
ResponEliminaMare meva!!! Ets tot un artista!!! M'ecanten! M'els menjo a dotzenes i mai m'he atrevit a fer-ne. A veure si m'animo.
ResponEliminaNarcís, on puc comprar aquestes càpsules d'alumini? Per cert fan molt bona pinta aquests flamets!
ResponElimina