Aquest cap se setmana a casa s’han fet magdalenes. Les ha fet la Núria i les ha penjat al Club de cuines. Aquest matí per esmorzar han volat totes, estaven molt bones. Mentrestant esmorzàvem parlàvem de la quantitat i varietat de magdalenes que és fan segons el seu origen i, depenent de la seva presentació se’ls dóna un non o un altre: magdalenes, muffins, cupcake però, totes porten els mateixos ingredients bàsics: farina, sucre, oli, ous i impulsor.
A casa també som una mica xocolaters i fa uns tres anys vaig regalar-li a la Núria pel seu aniversari, un llibre exclusiu de xocolata El libro de oro del chocolate, està escrit per varis autors.
Hi ha munt de receptes, on l'ingredient principal és la xocolata en totes les seves variants. He aprofitat doncs la conversa de l’esmorzar per buscar receptes senzilles i ràpides. He trobat aquesta que us presento.
Ingredients:
300 gr de farina blanca
60 gr de cacau pur en pols
60 gr de botons de xocolata fondant (o retalls de xocolata)
120 gr de mantega (pomada)
250 gr sucre
180 cc de llet
16 gr de impulsor (tipus Royal)
2 ous sencers
1 cullerada de mel
Sal
Motlles de magdalenes
Elaboració
Preescalfar el forn a 180 ºC
Tot seguit barregeu la farina, el cacau en pols, l’impulsor, la sal i passeu-ho pel sedàs. Reserveu.
Mescleu la mantega, el sucre i la mel. Quan estigui ben barrejat afegiu els ous, d’un en un. Amb les varetes ho treballeu enèrgicament. Veureu que la mantega no es dissol, és normal.
Ara incorporeu la llet i també la mescla que teniu reservada (farina, cacau en pols, impulsor i la sal). Ho feu en tres vegades, cada vegada una mica de llet i una mica de mescla de farina, així fins a tres cops. Això es fa per que la mantega no es disgregui i tots el ingredients es puguin ajuntar amb facilitat.
Ara afegiu la xocolata, quan estigui tot ben barrejat poseu la massa en la mànega pastissera i ompliu 3/4 dels motlles de paper que tindreu preparats sobre una safata de
forn.
Temps de cocció 20 minuts
Bon profit i bona cuina
Quina pinta més brutal aquests muffins!! Aquesta setmana no els faré perquè volem fer una mica de bondat, però en breu t'asseguro que cauran!
ResponEliminaPetonets
Sandra
jo en vull unes quantes per demà!!!!!! us han quedat perfectes! felicitats
ResponEliminaEm sembla que en tindràs de tornar a fer , tothom en vol!!! i jo també, és clar :-)
ResponEliminapetons
nyam...nyam!!!!
ResponEliminaUfff!! Quina bona pinta aquests muffins!! A casa se'ls menjaríen volant!!! M'apunto la recepta!
ResponEliminaMuy buenos muffins! yo tengo ese libro y hasta me huele a chocolate! Como me traiciona la mente si se trata de chocolate...
ResponEliminaT´han quedat estupendes! i això que em vas comentar que no ets amant de les magdalenes...Ja me deixareu tafanejar el llibre.;-D
ResponEliminaMe encantan, los muffins te han quedado deliciosos. Los de chocolate son tan ricos!!!
ResponEliminaBesos,
es un vicio estos muffins te han quedado muy bien
ResponEliminamiquel
Provo totes les receptes de muffins que em passen pel davant, o sigui que aquestes també les faré!
ResponEliminaLes magdalenes són bones, i de xocolata encara més!!! No m'estranya que volessin!
ResponEliminaPetons!
Quina gana!!!!! No fa gaire dies a casa vam fer magdalenes amb els nens i enlloc de llevat hi vam posar Armisen. És un gasificant que va molt bé per fer aquestes receptes i les magdalenes pugen en forma de muntanyeta.
ResponEliminaSusanna Riera
boníssims!!!
ResponEliminaSandra
ResponEliminaJudhit
Dolors
Núria
Bon Tiberi
Salome
Cristina
Suny Senabe
Miquel
Visc a la Cuina
Mercè
Susanna
Eva
Gràcies a tot@s per la vostra visita i el comentari que hi heu deixa.
Cristina. A la propera trobada m’ho recordes i el portaré
Bona Cuina
Hola Narcís,
ResponEliminaAcabo de tomarme nota de estos muffins de chocolate para cuando tengo un ratito hacerlos.Porque me han encantado.
Besos
Ei, ahir vaig fer aquests muffins per berenar i no en va quedar ni un, avui els he tornat a repetir, són deliciosos! Moltes gràcies per la recepta!
ResponElimina