Aquest bescuit d’ametlles és molt semblant a la tarta de Santiago, però més esponjat.
Podríem dir que és la seva versió francesa.
Ingredients
250 gr. farina ametlla
250 gr. sucre
160 gr. ous
90 gr. rovells
150 gr. fècula de blat de moro
175 gr. clares
150 gr. mantega
1 culleradeta rasa de cafè de canyella en pols
250 gr. farina ametlla
250 gr. sucre
160 gr. ous
90 gr. rovells
150 gr. fècula de blat de moro
175 gr. clares
150 gr. mantega
1 culleradeta rasa de cafè de canyella en pols
Elaboració
Primer feu merenga
francès amb les clares i la meitat del sucre. Reserveu
Escalfeu els ous juntament amb els rovells i l’altra meitat del sucre a 40⁰C.
Poseu-los a la batedora i munteu-los. Incorporeu
la canyella en pols.
Foneu la mantega a 35⁰C i quan els ous estiguin ben muntats afegiu a poc a poc
la mantega fosa.
Passeu per un sedàs la farina d’ametlla i
incorporeu-la a la mescla.
Passeu pel sedàs la fècula de blat de moro i també
la incorporeu a la mescla
i al final amb suavitat les clares.
Enfarineu dos motlles de 20 cm de diàmetre i ja podeu abocar-hi la massa del bescuit
Cocció forn preescalfat a 180⁰C 30 minuts