Aquesta setmana he preparat una elaboració de pastisseria
salada. No solc preparar gaires cops aquest tipus d' elaboracions tot i que això
canviarà una mica perquè des de que vaig provar una quiche a Cal Escribà hi ha
un abans i un després. Durant aquest any hem anat varies vegades a la seva pastisseria
de la Gran Via on hi hem degustat de tot.
Per cert, un geni molt proper el Cristian.
Particularment a mi, les quiches no em deien gran cosa i per
insistència de la Núria en vam dinar una i he de confessar que des de a les
hores m’ha picat el cuquet per ampliar les meves elaboracions en aquest camp.
Ingredients per a dues persones
Per la massa de les cassoletes (mida 11cmx2cm)
Una massa brisée
250 gr. de farina blanca
125 gr. de mantega pomada
80 gr. de llet
5 gr. de sal
250 gr. de farina blanca
125 gr. de mantega pomada
80 gr. de llet
5 gr. de sal
Elaboració
Seguiu els sistema tradicional Sablée.
Barregeu la farina i la sal amb la mantega pomada sense amassar que quedi una barreja
tipus serradures,
quan estigui tot integrat hi afegiu la llet.
Deixeu reposar a
la nevera uns trenta minuts.
Amb el corró estireu una làmina d’uns 3 o 4 mm de gruix i en talleu trossos
circulars una mica més grans que el motlle. Emmotlleu
Primer de tot feu una precocció d’uns 15 minuts. Recordeu punxar la base i omplir
el motlle amb llegums perquè no s’infli.
Farcit
125 g brots tendres d’espinacs
1 ceba mitjana
100 gr. crema de llet
1 ous
12 gambes pelades
125 g brots tendres d’espinacs
1 ceba mitjana
100 gr. crema de llet
1 ous
12 gambes pelades
Elaboració
Escaldeu amb aigua i sal els brots d’espinacs duran dos minuts i reserveu. Talleu la ceba i passeu-la per la paella amb oli d’oliva fins que estigui ben daurada i reserveu.
Deixateu els ous i afegiu la crema de llet, salpebreu i reserveu.
Una vegada que teniu tots els elements preparats procediu al muntatge.
A la base de la cassoleta hi poseu una capa de ceba, a sobre, una capa de brot d’espinacs i les gambes pelades i desprès hi aboqueu el preparat de crema de llet i ous que teniu reservats.
Escaldeu amb aigua i sal els brots d’espinacs duran dos minuts i reserveu. Talleu la ceba i passeu-la per la paella amb oli d’oliva fins que estigui ben daurada i reserveu.
Deixateu els ous i afegiu la crema de llet, salpebreu i reserveu.
Una vegada que teniu tots els elements preparats procediu al muntatge.
A la base de la cassoleta hi poseu una capa de ceba, a sobre, una capa de brot d’espinacs i les gambes pelades i desprès hi aboqueu el preparat de crema de llet i ous que teniu reservats.
Cocció forn a 200⁰C durant 15 minuts