' ' ' ' ' La lionesa: Quiche de gambes amb brots tendres d’espinacs ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Quiche de gambes amb brots tendres d’espinacsAquesta setmana he preparat una elaboració de pastisseria salada. No solc preparar gaires cops aquest tipus d' elaboracions tot i que això canviarà una mica perquè des de que vaig provar una quiche a Cal Escribà hi ha un abans i un després. Durant aquest any hem anat varies vegades a la seva pastisseria de la Gran Via on hi  hem degustat de tot. Per cert, un geni molt proper el Cristian.

Particularment a mi, les quiches no em deien gran cosa i per insistència de la Núria en vam dinar una i he de confessar que des de a les hores m’ha picat el cuquet per ampliar les meves elaboracions en aquest camp.


Ingredients per a dues persones

Per la massa de les cassoletes (mida 11cmx2cm)

Una massa brisée
250 gr. de farina blanca
125 gr. de mantega pomada
80 gr. de llet
5 gr. de sal


Elaboració

Seguiu els sistema tradicional Sablée
Barregeu la farina i la sal amb la mantega pomada sense amassar que quedi una barreja tipus serradures, 
quan estigui tot integrat hi afegiu la llet. Deixeu reposar a la nevera uns trenta minuts.
 
Amb el corró estireu una làmina d’uns 3 o 4 mm de gruix i en talleu trossos circulars una mica més grans que el motlle. Emmotlleu

 


Primer de tot feu una precocció d’uns 15 minuts. Recordeu punxar la base i omplir el motlle amb llegums perquè no s’infli.

Farcit
125 g brots tendres d’espinacs
1 ceba mitjana
100 gr. crema de llet
1 ous
12 gambes pelades


Elaboració
Escaldeu amb aigua i sal els brots d’espinacs duran dos minuts i reserveu. Talleu la ceba i passeu-la per la paella amb oli d’oliva fins que estigui ben daurada i reserveu.
Deixateu els ous i afegiu la crema de llet, salpebreu i reserveu.
Una vegada que teniu tots els elements preparats procediu al muntatge.
A la base de la cassoleta hi poseu una capa de ceba, a sobre, una capa de brot d’espinacs i les gambes pelades i desprès hi aboqueu el preparat de crema de llet i ous que teniu reservats.

Cocció forn a 200⁰C durant 15 minuts