Aquets dies a casa, amb la Núria, sembla que estem fent una
competició de postres. Cadascú ha fet
els seus tiramisús.
Aprofitant que aquest mes he fet el taller de melindros i xocolata desfeta a l'Associació Jardí m'ha
donat l'oportunitat de fer moltes receptes diferents amb aquesta elaboració i
de diverses maneres: amb l’ajuda de la batedora
de varetes, amb el robot de cuina Thermomix i fins hi tot, avui, ho he fet tot a mà ja que la recepta era
petita.
De tan en tan quan faig receptes de poca quantitat m’agrada
molt muntar la clares i els rovells a mà (és una sensació molt agradable).
Quan he tingut els melindros fets, m’he animat a fer una
recepta de tiramisú que vaig veure en un llibre de l’Eva Arguiñano, molt fàcil
de fer.
Bescuit melindros
4 rovells d’ou
20 gr. de sucre
30 gr. de farina blanca
50 gr. de fècula de blat de moro (maizena)
90 gr. de clares
50 gr. de sucre
un pessic de sal
20 gr. de sucre
30 gr. de farina blanca
50 gr. de fècula de blat de moro (maizena)
90 gr. de clares
50 gr. de sucre
un pessic de sal
Elaboració
Munteu les clares juntament amb els 50 gr de sucre i el
pessic de sal, fins que estiguin a punt de neu.
Barrejeu els rovells amb el sucre i ho incorporeu a les clares muntades, desprès afegiu la farina i la fècula de blat de moro.
Barrejeu els rovells amb el sucre i ho incorporeu a les clares muntades, desprès afegiu la farina i la fècula de blat de moro.
Amb una mànega pastissera formeu els melindros i els
ensucreu just abans d’enfornar.
Forn 190-200 ⁰C. Coeu duran 6-8 minuts
Tiramisú
14 melindros
1 tassa de cafè
2 cullerades de rom
2 ous
2 cullerades de sucre
250 gr. de formatge mascarpone
1 cullerada de cacau amarg en pols
1 cullerada de cafè soluble
14 melindros
1 tassa de cafè
2 cullerades de rom
2 ous
2 cullerades de sucre
250 gr. de formatge mascarpone
1 cullerada de cacau amarg en pols
1 cullerada de cafè soluble
Elaboració
Separeu els rovells i les clares.
Munteu les clares amb una cullerada de sucre i un pessic de
sal fins que estiguin a punt de neu i reserveu.
Munteu els rovells amb una cullerada de sucre fins que veieu que te un color molt clar.
Munteu els rovells amb una cullerada de sucre fins que veieu que te un color molt clar.
Agafeu el mascarpone i
treballeu-lo una mica (que tingui textura pomada), i tot seguit hi
afegiu els rovells muntats (tot ben barrejat) desprès amb suavitat aneu
incorporant les clares.
Barregeu el cafè i el rom
Muntatge
Una primera capa de melindros emborratxats amb el cafè i el
licor,
una capa de la crema de mascarpone,
una fina capa de cafè soluble,
una fina capa de cacau en pols,
una capa de melindros emborratxats amb cafè i licor,
una capa de crema de mascarpone,
una fina capa de cacau amarg en pols.
Decoració al gust
una capa de la crema de mascarpone,
una fina capa de cafè soluble,
una fina capa de cacau en pols,
una capa de melindros emborratxats amb cafè i licor,
una capa de crema de mascarpone,
una fina capa de cacau amarg en pols.
Decoració al gust
Bon profit i bona cuina