Un any més avui he fet la mona pel meu fillol. Enguany per
no perdre la costum, també és de trufa amb la seva figura de xocolata.
Ingredients
Bescuit
Trufa cuita
Melmelada d’albercoc
Xarop de taronja
Figures de xocolata
Pintura de xocolata
Trufa cuita
Melmelada d’albercoc
Xarop de taronja
Figures de xocolata
Pintura de xocolata
Elaboració
Trufa cuita
250 gr. cobertura de xocolata negra 71%
250 gr. cobertura de xocolata amb llet
500 gr. de nata 35%
75 gr. de mantega 85%
½ culleradeta de cafè de extracte natural de vainilla
250 gr. cobertura de xocolata amb llet
500 gr. de nata 35%
75 gr. de mantega 85%
½ culleradeta de cafè de extracte natural de vainilla
Poseu la mata, la mantega i la vainilla al foc fin que
arribi a l’ebullició. Un cop ha arrencat el bull barregeu la nata amb les dues
xocolates amb dos cops. Emulsioneu amb el turmix i reserveu 24 hores a la
nevera.
Xarop de taronja
175 gr. de suc de taronja
200 gr. de sucre
raspadura de la pell d’una taronja
200 gr. de sucre
raspadura de la pell d’una taronja
Barregeu el suc de taronja
amb el sucre i poseu-ho al foc
fins a l’ebullició, una vegada ha bullit incorporeu la raspadura de la pell de
taronja i es deixeu en infusió durant 24 hores. Coleu abans d’utilitzar.
Pintura
375 gr. de
cobertura de xocolata
150 gr. mantega de cacau
150 gr. mantega de cacau
Elaboració pintura
Foneu la
cobertura de xocolata a 45ºC i la mantega de cacau també a 45ºC, mescleu-ho i
deixeu refredar 40ºC (la xocolata i la mantega de cacau sempre s’ha de barrejar foses i
calentes).
Muntar el
pastís
Talleu
horitzontalment per la meitat i suqueu amb un pinzells les dues parts amb el
xarop de taronja. Poseu una capa de melmelada d’albercoc al migs i tapeu.
Alliseu per sobre i vores amb la trufa
que haureu escalfat a 20⁰C. Abans de pintar ho deixeu a la nevera una hora o 10 minuts al
congelador
Una vedada estigui
ben fred procediu a pintar el pastis amb
pistola. Amb el contrast fred i calent us farà un efecte vellut
Munteu les
figures de xocolata o el que volgueu.
Bona cuina