' ' ' ' ' La lionesa: Mona de Pasqua 2013 ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Mona de Pasqua 2013





Un any més avui he fet la mona pel meu fillol. Enguany per no perdre la costum, també és de trufa amb la seva figura de xocolata.
Ingredients
Bescuit
Trufa cuita
Melmelada d’albercoc
Xarop de taronja
Figures de xocolata
Pintura de xocolata

Elaboració
Bescuit
aquí
Trufa cuita
250 gr. cobertura de xocolata negra 71%
250 gr. cobertura de xocolata amb llet
500 gr. de nata 35%
  75 gr. de mantega 85%
½  culleradeta de cafè de extracte natural de vainilla
Poseu la mata, la mantega i la vainilla al foc fin que arribi a l’ebullició. Un cop ha arrencat el bull barregeu la nata amb les dues xocolates amb dos cops. Emulsioneu amb el turmix i reserveu 24 hores a la nevera.
Figures de xocolata
Aquí
Xarop de taronja
175 gr. de suc de taronja
200 gr. de sucre
raspadura de la pell d’una taronja
Barregeu el suc de taronja  amb el  sucre i poseu-ho al foc fins a l’ebullició, una vegada ha bullit incorporeu la raspadura de la pell de taronja i es deixeu en infusió durant 24 hores. Coleu abans d’utilitzar.
Pintura
375 gr. de cobertura de xocolata
150 gr. mantega de cacau

Elaboració pintura
Foneu la cobertura de xocolata a 45ºC i la mantega de cacau també a 45ºC, mescleu-ho i deixeu refredar 40ºC (la xocolata i la mantega de cacau sempre s’ha de barrejar foses i calentes).

Muntar el pastís
Talleu horitzontalment per la meitat i suqueu amb un pinzells les dues parts amb el xarop de taronja. Poseu una capa de melmelada d’albercoc al migs i tapeu. Alliseu per sobre i  vores amb la trufa que haureu escalfat a 20C. Abans de pintar ho deixeu  a la nevera una hora o 10 minuts al congelador
 
Una vedada estigui ben fred procediu a pintar el pastis  amb pistola. Amb el contrast fred i calent us farà un efecte vellut

Munteu les figures de xocolata o el que volgueu.

Bona cuina