' ' ' ' ' La lionesa: Merenga francès banyat amb xocolata ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Merenga francès banyat amb xocolata






Avui hem tingut convidats a casa i no tenia res preparat. Com que sé que tant a la convidada com a la Núria els hi agrada la merenga, he pensat  que com és ràpid de fer i tenia
glacejat de xocolata. He posat fila a l’agulla i sembla que ha agradat
Aquesta és la merenga més utilitzada. Per aquest motiu se’l denomina senzillament  "merenga" sense especificar la classe. És en la base de moltes elaboracions.
En algunes receptes actuals es pot trobar com merenga  2x3 (dos part de clares i tres de sucre).


Merenga
Com aquesta merenga és en cru, no he fet servir clares. He fet amb albúmina
80 gr. d’aigua
8 gr. d’albúmina en pols
120 gr. de sucre
un pessic de sal
quatre gotes de llimona
raspadura de pell de llimona
Munteu les clares a punt de neu amb el pessic de sal i les gotes de llimona. Quan les clares comencin a trobar el punt aneu abocant de mica en mica el sucre fins que estigui la merenga acabada.
Glacejat de xocolata
El glacejat de xocolata és el mateix que vaig fer per al tronc de Nadal de l’any passat.
El podeu veure aquí.

Amb una mànega pastissera ompliu un patifus de silicona i aboqueu-hi el glacejat calent per sobre


Bon profit