' ' ' ' ' La lionesa: Mones de xocolata 2012 ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Mones de xocolata 2012


Enguany  per dissenyar les mones de casa,  m'he decantat cap a les figures geomètriques que sempre m'han fascinat.  Com ja sabeu aquestes dates em porten molt bon record i preparar la mona per  mi, sempre és un gaudi. 


Durant aquesta setmana he anat preparant els ous de xocolata i les peces per encaixar. Avui ha tocat el muntatge, el pintat i la decoració. A mi ja m'està bé però, a casa no perdonen la base de bescuit que prepararé demà.


Una mica d'història:
Amb il·lusió els infants catalans esperen que el padrí els regali la mona el dilluns de Pasqua. Viure en una pastisseria fa veure aquest màgic món des d'una altra perspectiva però,  mai sense l'encant que porta la diada.

Les mones catalanes com la d'altres indrets mediterranis,  al llarg dels anys han s'ha anat transformant però la clàssica segueix sent la número ú en moltes llars. Per a més informació sobre els seus orígens i més coses interessants podeu consultar Viquipèdia.

Ingredients
1 cartolina gruixuda blanca per fer les plantilles
1/2 kg de xocolata negra
3 ous de xocolata blanca mida petita

Per a la confecció de les figures només heu de preparar les plantilles i seguir el processos de l'apunt que vaig fer pel taller de mones a l'Associació Jardí de la Fundació Santa Susanna de Caldes de Montbui.
Ara, ja tinc ganes de descansar i de gaudir mirant totes les entrades dels blocs.

Bona Pasqua!

 

11 comentaris:

  1. Com sempre fantàstic!!! Quines mones més originals.M'encanten!!
    Una abraçada!
    Emma

    ResponElimina
  2. molt treballades, espectaculars.
    bones pasqües Narcis.

    ResponElimina
  3. Això no son mones això son obres d'art!!!!! no sabria si menjar-me-les o emmarcar-les!! jajaj petons i bona pasqua!!!

    ResponElimina
  4. ets un artista,que puc dir,la veritat que si el meu fill veies la piràmide mare meva jajaja es un boig d'Egipte i tota piràmide que veu ,gran,petita,amb porta ,sense porta o només sigui la figura jajaja ja i fa una historia.

    PETONS

    ResponElimina
  5. Genial, Narcís! Com sempre!!

    ResponElimina
  6. Genial, Narcís! Com sempre!!

    ResponElimina
  7. M'encanten aquestes figures geomètriques, són diferents i ben originals, segur que el teu fillol en quedarà ben enamorat!
    Bona pasqua!!

    ResponElimina
  8. Quina passada de mones. Són increïbles. Un concepte molt innovador i, de segur, deliciós! :)

    Petonets!

    ResponElimina
  9. Uau! No m'hagués imaginat mai que boniques són les formes geomètriques en una mona, acostumats com estem a les casetes, escuts del barça i castells de princeses!

    Enhorabona i feliç dilluns de Pascua!

    ResponElimina
  10. Espero veure la composició final sobre el pa de pessic!

    ResponElimina
  11. Espectaculars les mones, i boníssimes! :D


    Jordi

    ResponElimina