' ' ' ' ' La lionesa: Mona de pasqua 2012 ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Mona de pasqua 2012



Avui presento la mona de pasqua que he fet pel meu fillol. Al final les figures geomètriques s'han quedat sense el bescuit.

Ingredients

Bescuit
3 ous (65g amb closca)
120g sucre
110g farina blanca
10g de cacau en pols
4g impulsor
Motlle diàmetre 23 i 4,5 d'alçada
Elaboració
Muntar els ous i el sucre fins que la mescla caigui de la batedora s'aguanti en volum una estona abans d'integrar-se a la massa
Barregeu els ous muntats, la farina, el cacau en pols i l'impulsor. Tot passat pel sedàs i en moviments suaus, mimant la massa per que no s'abaixi.
Unteu el motlle amb mantega i enfarineu. Ompliu-lo 3/4 amb la massa.
Forn preescalfat 165- 180. És importat que el forn estigui ben reposat (1/2 hora a 170ºC)

Xarop pel bescuit
100g de sucre
75g d'aigua mineral
Raspadura de taronja
Elaboració
Poseu al foc els sucre amb l'aigua fins que arrenqui el bull, tot segui hi afegiu la raspadura de taronja, que bulli un minut i deixeu infusionar 4 h. Passeu pel colador  i reserveu.

Farciment interior
Melmelada de gerds

Trufa base
100g de nata 35,1%
100g cobertura de xocolata 60%
30g de mantega
Vainilla (extracte o l'interior d'una branca de vainilla)
Elaboració
Poseu la nata, la vainilla i la mantega al foc fins que arrenqui el bull, aboqueu la mescla a la cobertura de xocolata, en dos o tres vegades. Tot ben remenat emulsionar amb la batedora elèctrica (turmix) i deixeu-ho refredar. Reserveu temperatura de treball 22 ºC

Glacejat
30g de sucre
40g s'aigua mineral
80g de nata 35,1%
15g glucosa
10g mantega de cacau fosa
140g cobertura de xocolata 60%
Elaboració
Bulliu la nata, l'aigua, el sucre i la glucosa. Aboqueu aquesta barreja a la cobertura de xocolata picada en dos o tres vegades i després la mantega de cacau fosa. Emulsioneu  amb la batedora elèctrica (turmix) procurant que no entri aire. Reserveu en fred fins la seva utilització. La temperatura de treball és de 40º C

Decoració
Figures dels pollets de xocolata
Tres ous de cobertura blanca
3 anelles de cobertura negra
3 plomes
Granet d'ametlla torrada


Bona Pasqua 

 


17 comentaris:

  1. Preciosa mona, muy bonitos los detalles. En mi viaje a Barcelona de esta Semana Santa vi unas cuantas. Un beso.

    ResponElimina
  2. El teu fillol haurà estat molt, molt content!!! és preciosa Narcís!! Petons

    ResponElimina
  3. Quina mona Narcís, boníssima i amb una cobertura fantàstica!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. És espectacular! Les anelles hi donen un toc genial!

    ResponElimina
  5. Fantastica MOna Narcis una obra de arte con estos adornos y no digamos del interior,que contento se pondria el teu fillol
    Molt be Mestre
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Una mona molt maca! i segur que boníssima!! t'ha quedat la cobertura molt brillant!

    ResponElimina
  7. Ya te vale, eh!!! una casa, un pollet; de xocolata, sara...Quin festival!!! La meva és tipus Agatha Ruíz de la Prada...ja veuràs.

    ResponElimina
  8. Quin bon repertori de mones i figueretes de xocolata!!! Una cobertura espectacular. Prenc bona nota. Petons,

    ResponElimina
  9. narcís, on es posi un bon pastisser els aficionats no tenim res a fer!!! la teva mona és perfecte!!! quina sort té el teu fillol. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Judiht
      No estic gens d'acord amb això que dius. Als blocs veig coses molt ben fetes i unes presentacions d'una gran qualitat estètica. Molts professionals tenen molt que aprendre.
      Bona cuina

      Elimina
  10. Ets un artista! He vist les mones anteriors, i tinc una enveja...ja m´agradaria a mi fer-les. Em poso amb la xocolata i quedo empastifada de dalt a baix i sense fer res decent.
    Felicitats i petons

    ResponElimina
  11. Quina cobertura!! una mona molt guapa!
    petonets

    ResponElimina
  12. Hola Narcís estimat, i guapo tu

    nen quina preciositat, mira, si et queda una plaça lliure de Padrí, jo m´apunto per ser la teva fillola, mai vaig tenir una mOna de Pasqua quan era petita, només el tortell...i gràcies

    mil petonets Susanna

    ResponElimina