Avui presento la mona de
pasqua que he fet pel meu fillol. Al final les figures geomètriques s'han
quedat sense el bescuit.
Ingredients
Bescuit
3 ous (65g amb closca)
120g sucre
110g farina blanca
10g de cacau en pols
4g impulsor
Motlle diàmetre 23 i 4,5 d'alçada
3 ous (65g amb closca)
120g sucre
110g farina blanca
10g de cacau en pols
4g impulsor
Motlle diàmetre 23 i 4,5 d'alçada
Elaboració
Muntar els ous i el sucre
fins que la mescla caigui de la batedora s'aguanti en volum una estona abans
d'integrar-se a la massa
Barregeu els ous muntats, la farina, el cacau en pols i l'impulsor. Tot passat pel sedàs i en moviments suaus, mimant la massa per que no s'abaixi.
Unteu el motlle amb mantega i enfarineu. Ompliu-lo 3/4 amb la massa.
Forn preescalfat 165- 180. És importat que el forn estigui ben reposat (1/2 hora a 170ºC)
Barregeu els ous muntats, la farina, el cacau en pols i l'impulsor. Tot passat pel sedàs i en moviments suaus, mimant la massa per que no s'abaixi.
Unteu el motlle amb mantega i enfarineu. Ompliu-lo 3/4 amb la massa.
Forn preescalfat 165- 180. És importat que el forn estigui ben reposat (1/2 hora a 170ºC)
Xarop pel bescuit
100g de sucre
75g d'aigua mineral
Raspadura de taronja
75g d'aigua mineral
Raspadura de taronja
Elaboració
Poseu al foc els sucre amb
l'aigua fins que arrenqui el bull, tot segui hi afegiu la raspadura de taronja,
que bulli un minut i deixeu infusionar 4 h. Passeu pel colador i reserveu.
Farciment interior
Melmelada de gerds
Trufa base
100g de nata 35,1%
100g cobertura de xocolata 60%
30g de mantega
Vainilla (extracte o l'interior d'una branca de vainilla)
100g cobertura de xocolata 60%
30g de mantega
Vainilla (extracte o l'interior d'una branca de vainilla)
Elaboració
Poseu la nata, la vainilla i
la mantega al foc fins que arrenqui el bull, aboqueu la mescla a la cobertura
de xocolata, en dos o tres vegades. Tot ben remenat emulsionar amb la batedora
elèctrica (turmix) i deixeu-ho refredar. Reserveu temperatura de treball 22 ºC
Glacejat
30g de sucre
40g s'aigua mineral
80g de nata 35,1%
15g glucosa
10g mantega de cacau fosa
140g cobertura de xocolata 60%
30g de sucre
40g s'aigua mineral
80g de nata 35,1%
15g glucosa
10g mantega de cacau fosa
140g cobertura de xocolata 60%
Elaboració
Bulliu la nata, l'aigua, el
sucre i la glucosa. Aboqueu aquesta barreja a la cobertura de xocolata picada
en dos o tres vegades i després la mantega de cacau fosa. Emulsioneu amb la
batedora elèctrica (turmix) procurant que no entri aire. Reserveu en fred fins
la seva utilització. La temperatura de treball és de 40º C
Decoració
Figures dels pollets de xocolata
Tres ous de cobertura blanca
3 anelles de cobertura negra
3 plomes
Granet d'ametlla torrada
Tres ous de cobertura blanca
3 anelles de cobertura negra
3 plomes
Granet d'ametlla torrada
Bona Pasqua
Preciosa mona, muy bonitos los detalles. En mi viaje a Barcelona de esta Semana Santa vi unas cuantas. Un beso.
ResponEliminaEl teu fillol haurà estat molt, molt content!!! és preciosa Narcís!! Petons
ResponEliminapreciosa Narcís, molt guapa.
ResponEliminaUn artista
ResponEliminaIrresistible!!!
ResponEliminaQuina mona Narcís, boníssima i amb una cobertura fantàstica!
ResponEliminaPetons
Sandra
És espectacular! Les anelles hi donen un toc genial!
ResponEliminaFantastica MOna Narcis una obra de arte con estos adornos y no digamos del interior,que contento se pondria el teu fillol
ResponEliminaMolt be Mestre
una abraçada
Una mona molt maca! i segur que boníssima!! t'ha quedat la cobertura molt brillant!
ResponEliminaYa te vale, eh!!! una casa, un pollet; de xocolata, sara...Quin festival!!! La meva és tipus Agatha Ruíz de la Prada...ja veuràs.
ResponEliminaQuin bon repertori de mones i figueretes de xocolata!!! Una cobertura espectacular. Prenc bona nota. Petons,
ResponEliminanarcís, on es posi un bon pastisser els aficionats no tenim res a fer!!! la teva mona és perfecte!!! quina sort té el teu fillol. petonets
ResponEliminaJudiht
EliminaNo estic gens d'acord amb això que dius. Als blocs veig coses molt ben fetes i unes presentacions d'una gran qualitat estètica. Molts professionals tenen molt que aprendre.
Bona cuina
Ets un artista! He vist les mones anteriors, i tinc una enveja...ja m´agradaria a mi fer-les. Em poso amb la xocolata i quedo empastifada de dalt a baix i sense fer res decent.
ResponEliminaFelicitats i petons
Quina cobertura!! una mona molt guapa!
ResponEliminapetonets
Hola Narcís estimat, i guapo tu
ResponEliminanen quina preciositat, mira, si et queda una plaça lliure de Padrí, jo m´apunto per ser la teva fillola, mai vaig tenir una mOna de Pasqua quan era petita, només el tortell...i gràcies
mil petonets Susanna
Oh ke bona !
ResponElimina