' ' ' ' ' La lionesa: Tortell de pasta de full farcit de cabell d'àngel ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Tortell de pasta de full farcit de cabell d'àngel



Aquesta setmana penjo una elaboració que feia temps tenia pendent.
Fa pocs dies vaig descobrir una mantega que té el 99,9% de matèria grassa, molt adient per fer pasta de full i croissants.
Les  mantegues que normalment es poden trobar al super porten un 82% de matèria grassa i el 18% restant és aigua. Una de les dificultats de fer pasta de full a casa és trobar la grassa adequada. Això no vol dir que no es pugui fer amb la mantega del super però, llavors s'ha d'aplicar una tècnica diferent.
Amb feia il·lusió fer la pasta de full que havia fet sempre i  amb aquesta mantega ho he aconseguit.


Ingredients
150g de farina força
150g de farina blanca (fluixa)
20g de mantega
6g de sal
190g d'aigua (aproximadament)
250g de mantega 99,9% pel plastó
Cabell d'àngel
Un ou
Pinyons

Elaboració
En un bol amasseu la farina, la mantega, la sal i l'aigua. Quan estigui ben barrejat ho poseu sobre el taulell i comenceu a treballar la massa fins que quedi ben fina.
Per saber si la massa està al punt,  heu d'agafar-ne una mica i l'heu d'estirar amb la mà fent una làmina fins que es formi un tel que no es trenqui i que comenci ha ser una mica transparent.
Quan tingueu la massa a punt en feu una bola i la deixeu reposar una  estona com totes les masses que porten farina força. 


Amb el ganivet feu un tall en forma de creu i amb el corró l'estireu-la igual que la fotografia . Poseu-hi la mantega que heu tingut una estona a la nevera i feu el plastó igual que la fotografia. Ara,  podeu començar a fer els plecs, en total seran 6 plecs senzills. 





Per fer els plecs, estireu amb el corró  la massa fins aconseguir fer un rectangle d'un centímetre de gruix, feu el plec igual que la fotografia, això sis vegades, cada dos plecs deixeu reposar la massa a la nevera tapada amb un drap o paper film durant 5 o 10 minuts.



Per fer el tortell agafeu 200g d'aquesta massa i l'estireu-la amb el corró fent  un rectangle que faci 60 x 8 cm aproximadament. 
Poseu cabell d'àngel al mig, pinteu amb l'ou batut una bora de la massa i la tapeu, igual que la fotografia, feu uns talls de 1,5 cm i passeu a doneu-li la forma rodona. 





Pinteu amb ou i poseu una mica de pinyons.
Forn preescalfat a  220-230º C 15-18 minuts







Bon profit!










A Ganollers, el dissabte 03 de març taller de com fer pa a casa. Més informació a Taller de postres

14 comentaris:

  1. Un clàssic que mai falla!!! m'encantaa! avui seria ideal per postre de diumenge! si pogués traspassar la pantalla....jejje petons

    ResponElimina
  2. Narcis mai eh fet pasta de full pero miran la teva recepta pareix tan facil que igual atrebeixo, i amb la cara qu fa aquest postre segur que es delicios.
    una abraçada.

    ResponElimina
  3. hola!!

    que maco que ha quedat aquest tortell...ara ja no se'n veuen gaires a les pastisseries :-( com sempre superben explicat!
    jo he fet a casa algunes vegades la pasta de full i ´dono fe que no te ni punt de comparació amb la que es pugui comprar al super!!!

    ResponElimina
  4. Buf, té una pinta tremenda!! Ens quedem l'apunt de la pasta de full, encara que em fa una mica de pànic fer-ne! jejeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Que bo!! m'encanten els tortells de pasta de full, més que els altres! tinc pendent tornar a fer pasta de full i m'he d'espavilar perquè la primera vegada la veig fer a ple estiu i no va anar massa bé... Aquesta mantega on la vas trobar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bet.
      Aquest mantega és de la casa CORMAN especial per croissants i també pasta de full.
      L'he comprat a Sosa Ingredients http://www.sosa.cat/familias.php?idfamilia=lacteos-frescos-corman&idgrup=lacteos&idgama=ingredients-gastronomics

      Elimina
  6. Mestre Narcis esto es un tortell farcit marca de la casa,buenisimo
    gracias por compartir la información de la mantequilla 99%
    buena semana

    ResponElimina
  7. Narcís; Moltes gràcies per compartir aquest tortell de pasta de full, es veu tant i tant ben fet i de ben segur que també molt i molt bo.
    En el taller de postres, el setembre hi haurà per fer aquesta pasta, feta a casa és tot un repta i també una garantía de saber que hi poses.
    Moltes gràcies un altres cop Narcís¡.

    ResponElimina
  8. Jo ja el tinc al blog...És un dels tortells que més m´agraden.

    ResponElimina
  9. Doncs jo no ser si en seria capaç, ho veig molt complicat. De moment me'n conformo mirant la foto, que es veu deliciós i una autèntica obra d'art. Felicitats, Narcís, crec que ho fas molt bé.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Son les meves postres preferides.
    Amb les explicacions tan detallades i l’aclariment de la mantega, serà qüestió de posar-se a la feina.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Gràcies per l'apunt de la mantega...se'm fa difícil trobar-ne.

    ResponElimina
  12. N'havia fet fa molt, molt de temps i ara m'han vingut ganes de tornar-hi. Moltes gràcies

    ResponElimina