Desprès de veure el programa Quin Cacau! que va emetre ahir la TV3, encara m’està caient la baba.
Aquest any he fet dues mones: una de nata amb xocolata i el Pokémon pel meu fillol i
l’altra de mantega i ous de xocolata per a casa. Les figures de xocolata que han quedat són pels meus nebots.
El bescuit ben senzill, un pa de pessic suau (genoise) amb 5 ous, 150gr de sucre, 150gr de farina i ratlladura de llimona i al forn reposat 160-180 ºC (per unitat).
La mona de nata amb xocolata té un farciment de dues capes de melmelada d’albercoc tot regat amb un xarop de taronja.
El recobriment s’ha fet amb 200 cc de nata muntada , 75 gr de sucre gra i cobertura de xocolata la que ha admès per donar-hi color.
Els acabats al gust de cadascú, jo he posat la figura del Pokémon, les plomes i els Lacositos per donar-hi més color. Els laterals estan acabats amb quadrets de cobertura de xocolata.
La mona de mantega té un farciment de melmelada d’albercoc i un altra de melmelada de taronja amargant, també tot regat amb un xarop de taronja.
El recobriment l’he fet 250 gr de mantega 150 gr de xarop de sucre i vainilla. Per donar color a la decoració he tenyit la mantega amb cacau pur.
Per decorar, ous de xocolata, plomes i no poden faltar els pollets, un per cada ou.Els laterals estan acabats amb quadrets de cobertura de xocolata.
El recobriment l’he fet 250 gr de mantega 150 gr de xarop de sucre i vainilla. Per donar color a la decoració he tenyit la mantega amb cacau pur.
Per decorar, ous de xocolata, plomes i no poden faltar els pollets, un per cada ou.Els laterals estan acabats amb quadrets de cobertura de xocolata.
El xarop per la mantega:
100 gr de sucre
50 cc d’aigua
Que bulli el xarop un minut
100 gr de sucre
50 cc d’aigua
Que bulli el xarop un minut
El xarop de taronja:
El suc de dues taronges +- 120 cc
150 g de sucre
Quan comença a bullir fa molta bromera, cal treure-la amb una escumadora fins que deixi de fer-ne, llavors la deixeu bullir una estona i ja la podeu treure del foc. Quan estigui fred es posa a la nevera fins que el tingueu de fer servir
El suc de dues taronges +- 120 cc
150 g de sucre
Quan comença a bullir fa molta bromera, cal treure-la amb una escumadora fins que deixi de fer-ne, llavors la deixeu bullir una estona i ja la podeu treure del foc. Quan estigui fred es posa a la nevera fins que el tingueu de fer servir
Bona Pasqua i bona mona
Nyam, nyam!! Porto tota la setmana santa menjant mones, però no me'n canso! Per berenar un trosset de la teva!
ResponEliminaJo he vist el programa aquest matí gràcies a la Núria, quina passada!
Petons
Sandra
No sé què dir,ni quina triar! buf! ja ho deia jo que havia d'agafar aire.
ResponEliminaPer cert, el pastisser Joan Baixas és del meu poble...conec la família.
Una delícia!!
ResponEliminaHola Sandra
ResponEliminaA quin en tens un tros i bon profit.
Aquest mestres pastisser son una passada de bons
Cristina
Veig que t’han agradat.
El que va guanya en David Pallàs viu a Granollers, però no el conec
Núria
Tot ho trobes bo
Bona Pasqua a tothom
Hola,
ResponEliminaJo acabo de veure el video. Gràcies Núria. Ja tenia ganes d'arribar jo a veure aquestes Mones.. Són simplement: Perfectes. Com no se quina escolliria, em quedo amb les dues! Petons
ets un crak jeje
ResponEliminaA casa també vam veure Quin Cacau, i ens va encantar!!Quina forma tan espectacular de treballar la xocolata!
ResponEliminaM'encantaria tenir un padrí com tu , per menjar aquests pastissos tan bons!!
Felicitats!!
Es d'agrair que persones com tu vulguin compartir el que saben i una sort pels que t'hem trobat.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies
molt maques les dues!
ResponEliminaquines mones més maques!!! jo el proper any m'haig d'esmerar més en la decoració, que aquest era el primer que la feia.
ResponEliminapt!
QUE RECETA TAN CLÁSICA Y TAN BUENA. CREO QUE PASARÁN AÑOS Y AÑOS Y SEGUIRÁ EXISTIENDO SIN CAER EN EL OLVIDO.
ResponEliminaME HA ENCANTADO COMO LA DESCRIBES, CON QUE SENCILLEZ LO EXPLICAS.
UN ABRAZO
Ostres NArcís!!! Fan tant bona cara, la veritat és que em quedo amb les dues!!!
ResponEliminaJudith
Narcís, quines mones més precioses que vas fer!! D'aparador total!
ResponEliminaNarcis unas monas de profesional y gracias por compartir toda tu esperiencia con todos nosotros,lo digo por toda la informacion que has dado de como hacer los huevos,el atemperar el chocolate etc...
ResponEliminamolt be i moltes gracies
miquel
Quina mona més xula!!! Amb Pokémon i tot!!! Santa paciència!! Salutacions
ResponEliminaPrecioses, i boníssimes!!
ResponEliminaQue mones me boniques que has preparat....que dir-te en una paraula "espectacular"...y segur que estan bonisimes.
ResponEliminaUn abraç
quines mones més maques!!! fan molt de goig. Segur que el teu fillol va estar molt content!! petonets
ResponEliminaHola Narcìs, guapo tu
ResponEliminaets el nostre MESTRE, moltes gràcies per tot, per les explicacions, per les fotos, per compartir...
mil petonets de xocolate, Susanna
T'han quedat precioses! de professional! jeje, no també vaig veure el programa i vaig alucinar, quin nivell! Acabo de descobrir el teu blog i m'agrada molt. Felicitats!
ResponEliminaUna abraçada
Hola Eri
ResponEliminaLa del Pokemon var ser la mona del meu fillol, i l’altre la de casa.
Hola Francesc
No serà tant, però gràcies.
Taller de sucres
Realment aquest mestres en saben molt.
Isabel
M’agrada explicar com faig les elaboracions perquè tothom ho pugui fer, encara que tinc que aprendre molt per fer-ho be a la cuina, hi han molt detalls que desconec encara.
Anirac
Espero millorar l’any que be.
Eva
M’agrada millorar cada cop més.
Elena
Lo clásico siempre gusta.
Judith
Estic content dons.
Mercè
Quan fas una peça que agrada, anima a millorar. Tu ets una mestra amb la xocolata i la decoració.
Miquel
Gràcies a vosaltres que segui els meus apunts.
Taller de Sucre
Gràcies.
Davi
celebro que t’agradin.
Judith
Dons el meu fillol va quedar molt sorprès quan la va veure que Pokemon.
Susanna
Gràcies a tu també per la teva simpatia i generositat.
Gemma
En anirem seguin. Acabo de veure el teu pastís Sacher molt maco el detall dels escarabats
Gràcies a tots/es i perdoneu el retard en contestar els vostres comentaris, però és que no dono l’abast per tot.
Bona cuina