Ara és temps de maduixes, i Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta i ens han convidat aquest mes de maig a fer receptes on la maduixa hi estigui present. Amb aquesta, participo a la Recepta del 15.
El gelat de maduixes és un clàssic i en aquest temps bé molt de gust.
Ingredients pel gelat:
250 g de maduixots
250 cc nata
150 g sucre llustre
El suc de ½ llimona
Maduixes del bosc
Ingredients pel caramel:
100 g de sucre
40 cc d’aigua
40 g de glucosa líquida
Procediment pel gelat:
Tritureu els maduixots i coleu-ho amb el colador xinès. Afegiu el sucre llustre i el suc de mitja llimona. Reserveu.
Munteu una mica la nata i, tot seguit, afegiu-hi els maduixots triturats que heu reservat. Un cop ho tingueu ben barrejat, poseu-ho al congelador.
Quan hagin passat dues hores, ho torneu a remenar una mica i repetiu aquesta operació un parell de vegades més. Al cap d’unes hores ja teniu el gelat preparat.
El presenteu al gust de cadascú. És bo treure el gelat del congelador un quart d’hora abans de servir, així és més cremós.
Procediment pel caramel:
Agafeu el sucre, poseu l’aigua, remeneu i afegiu la glucosa líquida. Poseu-ho al foc fins que arribi a 147ºC.
Amb el caramel podeu fer les decoracions al vostre gust, treballant sobre un paper de forn.
Bona cuina
Guau Narcís, aquest gelat és de luxe amb un acompanyament de super luxe!! Queda preciós presentat així :)
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Delicioso, siempre me han encantado los helados de fresa. Este tiene una pita extraordinaria.
ResponEliminaBesos,
El gelat fet a casa és fantàstic. Un gust immillorable
ResponEliminaExtraordinari aquest gelat de maduixes.!! deu ser boníssim !!! Ara és el temps de les maduxes i s'ha d'aprofitar, je, je.. Jo no he fet mai gelat ara amb la teva recepta ja no tinc excusa. Gràcias. Una abraçada
ResponEliminaOhhhh! Quin gelat més bo, tant com la presentació. Unes postrs de luxe!!! Enhorabona pel resultat. M'ha encantat. Petons
ResponEliminaquina presentació més maca, un 10!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Molt ben aprofitats els maduixot. M´agradat el caramel.Fantàstic!
ResponEliminaAvui hem fet una proposta semblant...bé, perquè és un gelat de maduixes .Però la teva presentació és de luxe, o sigui que la pròxima vegada "et copiaré" la idea, amb el teu permís, és clar!!
ResponEliminaFantàstic, Narcís. M'ha enamorat aquest gelat, però no sé si m'atreviré a fer-lo!!
ResponEliminaMOltes gràcies per participar!
Petonets!
ME GUSTA EL SABOR QUE TIENE QUE TENER,LA PRESENTACION DIVINA Y EL TOQUE DEL CARAMELO MUY BUENO, MUY BUENA RECETA EN TODO SU CONJUNTO
ResponEliminaBona cuina
miquel
quina passada Narcís! em trec el barret davant aquesta meravella. Petonets
ResponEliminaUau Narcís!! Això és un gelat de luxe!! Ni un restaurant de 3 estrelles el presenten així de bonic! ;)
ResponEliminaPetons!
Hola Narcís!! M'encanta la teva proposta. És d'alta pastisseria. M'apunto la decoració que has fet amb el carmel, és eplèndida: enhorabona!!
ResponEliminaLaura (Cocina Homemade)
El gelat de maduixa és un clàssic, però fet a casa ha de ser molt més bo. La presentació, de luxe!
ResponEliminaHola Narcís, guapo tu
ResponEliminacom sempre ets la nostre font d´inspiració, que maco,..moltes gràcies per compartir aquest pecat mortal de maduixes
mil petonets ensucrats, Susanna
Quina bona pinta que té aquest plat, no hi falta detall.
ResponEliminaQuina guapada de presentació i de recepta!
ResponEliminaUn gelat deliciós i molt ben presentat
ResponEliminaUna abraçada
quina cosa mes bona a casa el aquests gelat es el que mes ens agradaaa,molts petons
ResponEliminaQue temptació de gelat. Fa una mica de pena ficar-li la cullera ... però només uns segons ... perquè el plaer que ha de venir després ha de ser superior
ResponEliminaQuina currada!
ResponEliminaHa d'estar boníssim, només per la presencia (que la presentació es impecable o millor) ja fa venir salibera, quin nivellàs!.
Salut!