' ' ' ' ' La lionesa: Gelat de maduixots, acompanyat de maduixes del bosc i caramel ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Gelat de maduixots, acompanyat de maduixes del bosc i caramel


Ara és temps de maduixes, i Els fogons de la Bordeta  i Xocolata desfeta i ens han convidat aquest mes de maig a fer receptes on la maduixa hi estigui present. Amb aquesta, participo a la Recepta del 15.
El gelat de maduixes és un clàssic i en aquest temps bé molt de gust.

Ingredients pel gelat:

250 g de maduixots
250 cc nata
150 g sucre llustre
El suc de ½ llimona
Maduixes del bosc

Ingredients pel caramel:

100 g de sucre
40 cc d’aigua
40 g de glucosa líquida

Procediment pel gelat:

Tritureu els maduixots i coleu-ho amb el colador xinès. Afegiu el sucre llustre i el suc de mitja llimona. Reserveu.
Munteu una mica la nata i, tot seguit, afegiu-hi els maduixots triturats que heu reservat. Un cop ho tingueu ben barrejat, poseu-ho al congelador.
Quan hagin passat dues hores, ho torneu a remenar una mica i repetiu aquesta operació un  parell de vegades més. Al cap d’unes hores ja teniu el gelat preparat.
El presenteu al gust de cadascú. És bo treure el gelat del congelador un quart d’hora abans de servir, així és més cremós.

Procediment pel caramel:

Agafeu el sucre, poseu l’aigua, remeneu i afegiu la glucosa líquida. Poseu-ho al foc fins que arribi a 147ºC.
Amb el caramel podeu fer les decoracions al vostre gust, treballant sobre un paper de forn.


Bona cuina 

21 comentaris:

  1. Guau Narcís, aquest gelat és de luxe amb un acompanyament de super luxe!! Queda preciós presentat així :)
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponSuprimeix
  2. Delicioso, siempre me han encantado los helados de fresa. Este tiene una pita extraordinaria.

    Besos,

    ResponSuprimeix
  3. El gelat fet a casa és fantàstic. Un gust immillorable

    ResponSuprimeix
  4. Extraordinari aquest gelat de maduixes.!! deu ser boníssim !!! Ara és el temps de les maduxes i s'ha d'aprofitar, je, je.. Jo no he fet mai gelat ara amb la teva recepta ja no tinc excusa. Gràcias. Una abraçada

    ResponSuprimeix
  5. Ohhhh! Quin gelat més bo, tant com la presentació. Unes postrs de luxe!!! Enhorabona pel resultat. M'ha encantat. Petons

    ResponSuprimeix
  6. quina presentació més maca, un 10!
    PTNTS
    Dolça

    ResponSuprimeix
  7. Molt ben aprofitats els maduixot. M´agradat el caramel.Fantàstic!

    ResponSuprimeix
  8. Avui hem fet una proposta semblant...bé, perquè és un gelat de maduixes .Però la teva presentació és de luxe, o sigui que la pròxima vegada "et copiaré" la idea, amb el teu permís, és clar!!

    ResponSuprimeix
  9. Fantàstic, Narcís. M'ha enamorat aquest gelat, però no sé si m'atreviré a fer-lo!!
    MOltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponSuprimeix
  10. ME GUSTA EL SABOR QUE TIENE QUE TENER,LA PRESENTACION DIVINA Y EL TOQUE DEL CARAMELO MUY BUENO, MUY BUENA RECETA EN TODO SU CONJUNTO
    Bona cuina
    miquel

    ResponSuprimeix
  11. quina passada Narcís! em trec el barret davant aquesta meravella. Petonets

    ResponSuprimeix
  12. Uau Narcís!! Això és un gelat de luxe!! Ni un restaurant de 3 estrelles el presenten així de bonic! ;)
    Petons!

    ResponSuprimeix
  13. Hola Narcís!! M'encanta la teva proposta. És d'alta pastisseria. M'apunto la decoració que has fet amb el carmel, és eplèndida: enhorabona!!
    Laura (Cocina Homemade)

    ResponSuprimeix
  14. El gelat de maduixa és un clàssic, però fet a casa ha de ser molt més bo. La presentació, de luxe!

    ResponSuprimeix
  15. Hola Narcís, guapo tu

    com sempre ets la nostre font d´inspiració, que maco,..moltes gràcies per compartir aquest pecat mortal de maduixes

    mil petonets ensucrats, Susanna

    ResponSuprimeix
  16. Quina bona pinta que té aquest plat, no hi falta detall.

    ResponSuprimeix
  17. Quina guapada de presentació i de recepta!

    ResponSuprimeix
  18. Un gelat deliciós i molt ben presentat
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  19. quina cosa mes bona a casa el aquests gelat es el que mes ens agradaaa,molts petons

    ResponSuprimeix
  20. Que temptació de gelat. Fa una mica de pena ficar-li la cullera ... però només uns segons ... perquè el plaer que ha de venir després ha de ser superior

    ResponSuprimeix
  21. Quina currada!

    Ha d'estar boníssim, només per la presencia (que la presentació es impecable o millor) ja fa venir salibera, quin nivellàs!.

    Salut!

    ResponSuprimeix