' ' ' ' ' La lionesa: Mones 2011 ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Mones 2011


Desprès de veure el programa  Quin Cacau! que va emetre ahir la TV3, encara m’està caient la baba.

Aquest any he  fet dues mones: una  de nata amb xocolata i el Pokémon pel meu fillol i 
l’altra de mantega i ous de xocolata per a casa. Les figures de xocolata que han quedat són pels meus nebots.
 

El bescuit ben senzill, un pa de pessic suau (genoise) amb 5 ous, 150gr de sucre, 150gr de farina i ratlladura de llimona i al forn reposat 160-180 ºC (per unitat).

La mona  de nata amb xocolata té un farciment de dues capes de melmelada d’albercoc tot regat amb un xarop de taronja.
El recobriment s’ha fet amb 200 cc de nata muntada , 75 gr de sucre gra i cobertura de xocolata la que ha admès  per donar-hi color.
Els acabats al gust de cadascú, jo he posat la figura del Pokémon, les plomes i els Lacositos per donar-hi més color. Els laterals estan acabats amb quadrets de cobertura de xocolata.

La mona de mantega  té un farciment de melmelada d’albercoc i un altra de melmelada de taronja amargant, també tot regat amb un xarop de taronja.
El recobriment l’he fet 250 gr de mantega 150 gr de xarop de sucre i  vainilla. Per donar color a la decoració he tenyit la mantega amb cacau pur.
Per decorar, ous de xocolata, plomes i no poden faltar els pollets, un per cada ou.Els laterals estan acabats amb quadrets de cobertura de xocolata.

El xarop per  la mantega:
100 gr de sucre
50 cc d’aigua
Que bulli el xarop un minut

El xarop de taronja:
El suc de dues taronges +- 120 cc
150 g  de sucre
Quan comença a bullir fa molta bromera, cal treure-la amb una escumadora  fins que deixi de fer-ne, llavors la deixeu bullir una estona i ja la podeu treure del foc. Quan estigui fred es posa a la nevera fins que el tingueu de fer servir


Bona Pasqua i bona mona

21 comentaris:

  1. Nyam, nyam!! Porto tota la setmana santa menjant mones, però no me'n canso! Per berenar un trosset de la teva!
    Jo he vist el programa aquest matí gràcies a la Núria, quina passada!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. No sé què dir,ni quina triar! buf! ja ho deia jo que havia d'agafar aire.
    Per cert, el pastisser Joan Baixas és del meu poble...conec la família.

    ResponElimina
  3. Hola Sandra
    A quin en tens un tros i bon profit.
    Aquest mestres pastisser son una passada de bons

    Cristina
    Veig que t’han agradat.
    El que va guanya en David Pallàs viu a Granollers, però no el conec

    Núria
    Tot ho trobes bo

    Bona Pasqua a tothom

    ResponElimina
  4. Hola,
    Jo acabo de veure el video. Gràcies Núria. Ja tenia ganes d'arribar jo a veure aquestes Mones.. Són simplement: Perfectes. Com no se quina escolliria, em quedo amb les dues! Petons

    ResponElimina
  5. A casa també vam veure Quin Cacau, i ens va encantar!!Quina forma tan espectacular de treballar la xocolata!
    M'encantaria tenir un padrí com tu , per menjar aquests pastissos tan bons!!
    Felicitats!!

    ResponElimina
  6. Es d'agrair que persones com tu vulguin compartir el que saben i una sort pels que t'hem trobat.
    Moltíssimes gràcies

    ResponElimina
  7. quines mones més maques!!! jo el proper any m'haig d'esmerar més en la decoració, que aquest era el primer que la feia.
    pt!

    ResponElimina
  8. QUE RECETA TAN CLÁSICA Y TAN BUENA. CREO QUE PASARÁN AÑOS Y AÑOS Y SEGUIRÁ EXISTIENDO SIN CAER EN EL OLVIDO.
    ME HA ENCANTADO COMO LA DESCRIBES, CON QUE SENCILLEZ LO EXPLICAS.
    UN ABRAZO

    ResponElimina
  9. Ostres NArcís!!! Fan tant bona cara, la veritat és que em quedo amb les dues!!!
    Judith

    ResponElimina
  10. Narcís, quines mones més precioses que vas fer!! D'aparador total!

    ResponElimina
  11. Narcis unas monas de profesional y gracias por compartir toda tu esperiencia con todos nosotros,lo digo por toda la informacion que has dado de como hacer los huevos,el atemperar el chocolate etc...
    molt be i moltes gracies
    miquel

    ResponElimina
  12. Quina mona més xula!!! Amb Pokémon i tot!!! Santa paciència!! Salutacions

    ResponElimina
  13. Que mones me boniques que has preparat....que dir-te en una paraula "espectacular"...y segur que estan bonisimes.
    Un abraç

    ResponElimina
  14. quines mones més maques!!! fan molt de goig. Segur que el teu fillol va estar molt content!! petonets

    ResponElimina
  15. Hola Narcìs, guapo tu

    ets el nostre MESTRE, moltes gràcies per tot, per les explicacions, per les fotos, per compartir...

    mil petonets de xocolate, Susanna

    ResponElimina
  16. T'han quedat precioses! de professional! jeje, no també vaig veure el programa i vaig alucinar, quin nivell! Acabo de descobrir el teu blog i m'agrada molt. Felicitats!
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Hola Eri
    La del Pokemon var ser la mona del meu fillol, i l’altre la de casa.

    Hola Francesc
    No serà tant, però gràcies.

    Taller de sucres
    Realment aquest mestres en saben molt.

    Isabel
    M’agrada explicar com faig les elaboracions perquè tothom ho pugui fer, encara que tinc que aprendre molt per fer-ho be a la cuina, hi han molt detalls que desconec encara.

    Anirac
    Espero millorar l’any que be.

    Eva
    M’agrada millorar cada cop més.

    Elena
    Lo clásico siempre gusta.

    Judith
    Estic content dons.

    Mercè
    Quan fas una peça que agrada, anima a millorar. Tu ets una mestra amb la xocolata i la decoració.

    Miquel
    Gràcies a vosaltres que segui els meus apunts.

    Taller de Sucre
    Gràcies.

    Davi
    celebro que t’agradin.

    Judith
    Dons el meu fillol va quedar molt sorprès quan la va veure que Pokemon.

    Susanna
    Gràcies a tu també per la teva simpatia i generositat.

    Gemma
    En anirem seguin. Acabo de veure el teu pastís Sacher molt maco el detall dels escarabats
    Gràcies a tots/es i perdoneu el retard en contestar els vostres comentaris, però és que no dono l’abast per tot.

    Bona cuina

    ResponElimina