' ' ' ' ' La lionesa: Bombons farcits amb praliné d'avellana ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Bombons farcits amb praliné d'avellana



M'agrada treballar i provar diferents tipus de xocolata. Vaig comprar una cobertura de 45- 50%  de cacau. Per començar he fet bombons farcits de praliné d’avellana. És una elaboració fàcil i la combinació del perlinè amb la xocolata és molt bona.
La cobertura per fer bombons ha de portar més cacau (més o menys un 76%)  perquè tingui un acabat brillant . La que he fet servir no és la millor però, no vol dir que no sigui bona, senzillament, no té tanta lluentor el bombó una vegada acabat.

Ingredients:
Cobertura de xocolata al 76%
Praliné d’avellana
Un motlle 

Elaboració
Agafeu la cobertura i la poseu a desfer al bany Maria (és aconsellable que la temperatura no sobrepassi els 50ºC).
Quant estigui desfeta del tot, la remeneu perquè quedi ben fina, tot seguit puseu-la a temperar.
El procés de temperar es pot fer de dues maneres:  anar remenant fins que arribi a la temperatura adequada o, posar-la una estona sobre el taulell de marbre sense deixar de remenar fins que arribi al 30ºC.
Quan estigui questa temperatura, la recolliu un altre cop  dins de l’eina que heu fet servir des de l’inici. Seguiu remenat fins arribar als 28ºC. Aquesta és la temperatura bàsica per treballar la xocolata, encara, que segons la quantitat de cacau  i mantega de cacau que porti, pot variar una mica.



Poseu el motlle sobre un paper i passeu a omplir-lo amb la cobertura que teniu preparada. 






Un parell de cops perquè quedi ben repartida dins el motlle. Espereu cinc minuts i, tot seguit gireu el motlle (un gir de 180º), sobre el recipient on teniu la cobertura perquè caigui la que no necessiteu.



Ara només ha quedat la cobertura adherida al cul i a les parets del motlle, ja ho teniu preparat per posar-hi el farciment que vulgueu. En aquest cas és de praliné d’avellana.
Una vegada heu posat el farciment, tapeu-lo amb més cobertura de xocolata i deixeu refredar a temperatura ambient (no més de 24ºC) uns trenta minuts.

Desemmotlleu. Ja teniu els bombons fets.








Ingredients pel farciment de praliné casolà d’avellana
100g d’avellana torrada
130g de sucre llustre




Afineu les avellanes amb la picadora. Quan estiguin fines, afegiu el sucre i continueu afinant fins que quedi tot una pasta. Si cal, fer-ho en dues parts .





Bon profit!!