Financiers i mini financiers
Podríem dir que els financiers són la
versió francesa de les nostres magdalenes. Tenen una forma associada, ja que
sempre són rectangulars. La seva característica principal és que porten mantega
avellana (beurre noissette), que no és més
que mantega escalfada al foc fins que agafa un punt torrat. L’altra
característica important és que porten farina d’ametlla (encara que es pot fer
amb altres fruits secs).
Ingredients
100 g de mantega
100 g de farina d’ametlla
100 g de sucre llustre
100 g de farina
75g de mel
7 g d’impulsor
130 g de clara d’ou
Elaboració
Poseu al foc la mantega i quan tingui un color
torrat la traieu.
Afegiu la farina d’ametlla, el sucre, la mel, la
farina blanca i l'impulsor. Barregeu be barrejat.
Afegiu les clares a temperatura ambient i seguiu
barrejant.
Poseu la massa a la mànega pastissera i deixeu
reposar una estona a la nevera perquè la massa s’endureixi una mica i sigui més
fàcil de treballar.
FORMULACIÓ
|
||
FINANCIER
|
||
Mantega (avellana)
|
100
|
gr.
|
Farina ametlla
|
100
|
gr.
|
Sucre llustre
|
100
|
gr.
|
Farina blanca
|
100
|
gr.
|
Mel
|
75
|
gr.
|
Impulsor (Royal)
|
7
|
gr.
|
Clares
|
130
|
gr.
|
Total pes
|
612
|
gr.
|