' ' ' ' ' La lionesa: Finaciers ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Finaciers


Financiers i mini financiers

Podríem dir que els financiers són la versió francesa de les nostres magdalenes. Tenen una forma associada, ja que sempre són rectangulars. La seva característica principal és que porten mantega avellana (beurre noissette­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­), que no és més que mantega escalfada al foc fins que agafa un punt torrat. L’altra característica important és que porten farina d’ametlla (encara que es pot fer amb altres fruits secs).

Ingredients
100 g de mantega
100 g de farina d’ametlla
100 g de sucre llustre
100 g de farina
75g de mel
7 g d’impulsor
130 g de clara d’ou

Elaboració
Poseu al foc la mantega i quan tingui un color torrat la traieu.
Afegiu la farina d’ametlla, el sucre, la mel, la farina blanca i l'impulsor. Barregeu be barrejat.
Afegiu les clares a temperatura ambient i seguiu barrejant.
Poseu la massa a la mànega pastissera i deixeu reposar una estona a la nevera perquè la massa s’endureixi una mica i sigui més fàcil de treballar. 

Distribuïu la massa als motlles i coeu al forn a  210 220 °C






FORMULACIÓ
FINANCIER
Mantega (avellana)
100
gr.
Farina ametlla
100
gr.
Sucre llustre
100
gr.
Farina blanca
100
gr.
Mel
75
gr.
Impulsor (Royal)
7
gr.
Clares
130
gr.
Total pes
612
gr.