' ' ' ' ' La lionesa: Croissants II ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Croissants II




Cercant el millor croissant!
Ingredients
500 gr. farina semi força
  60 gr. sucre
  10 gr. llet en pols
  12 gr. sal
100 gr. mantega
  25 gr. llevat fresc
230 cc aigua freda
250 gr. mantega o margarina per full

Procediment
En un bol barregeu la farina, el sucre, la mantega pomada, la sal, el llevat frecs, la llet en pols, juntament amb l’aigua ben freda. Si ho barregeu a màquina seran uns cinc minuts, si és a mà potser una mica més. Una vegada  tingueu la massa feta la tapeu amb paper film i la  deixeu reposar a la nevera de 40 a 60 minuts.

Ara agafeu la margarina i en feu rectangles de 1 cm de gruix i reserveu.


Quan tingueu el plastó de massa ben fred l’estireu formant un rectangle el doble  de llarg que la  margarina, poseu aquesta al mig i tapeu, tot seguit feu un plec senzill i deixa-ho reposar a la nevera de 30 a 40 minuts després un plec semi doble i ho deixeu reposar uns 30 minuts tapat amb paper fils  altre cop a la nevera.


Estireu el plastó formant un rectangle de 1/2 cm de gruix. Talleu pel mig horitzontalment formant dos trossos llavors talleu 9 triangles a la part de dalt i nou triangles a la part de baix, cargoleu els triangles domant forma als croissants.

 Poseu-los en una safata  de forn, els pinteu amb ou i els deixeu llevar durant dues hores ben tapats i en un lloc calent (entre 30⁰ i 45ºC).


Just abans d’enfornar els torneu a pintat amb ou, perquè així tindran molta de lluentó quan estiguin cuits
El forn preescalfat a 190 - 200⁰C cocció de 15 a 17 minuts
Bon Profit!

5 comentaris:

  1. Val la pena la recerca de la recepta perfecta, oi? ;) aquests tenen molt bona pinta!
    Marta

    ResponElimina
  2. no dudo nada de que es la mejor receta viniendo de ti,tremendos tus croissant Narcís¡
    Bona setmana

    ResponElimina
  3. quina pinta, segur que están de vici!! jo en vaig fer una vegada pero no em va entusiasmar molt el resultat, massa feina per un croissant bo, pero croissant. Prefereixo comprar-los al forn! petons

    ResponElimina
  4. Si aquest no és encara el croissant perfecte s'hi acosta molt, Narcís!! Coi, quin pastisser més bo estàs fet!

    ResponElimina
  5. Segur que són boníssims!! :) Tenen una pinta extraordinària, felicitats!!

    ResponElimina