Cercant el millor croissant!
Ingredients
500 gr. farina semi força
60 gr. sucre
10 gr. llet en pols
12 gr. sal
100 gr. mantega
25 gr. llevat fresc
230 cc aigua freda
250 gr. mantega o margarina per full
Procediment
En un bol barregeu la farina, el sucre, la mantega pomada, la sal, el llevat frecs, la llet en pols, juntament amb l’aigua ben freda. Si ho barregeu a màquina seran uns cinc minuts, si és a mà potser una mica més. Una vegada tingueu la massa feta la tapeu amb paper film i la deixeu reposar a la nevera de 40 a 60 minuts.
500 gr. farina semi força
60 gr. sucre
10 gr. llet en pols
12 gr. sal
100 gr. mantega
25 gr. llevat fresc
230 cc aigua freda
250 gr. mantega o margarina per full
Procediment
En un bol barregeu la farina, el sucre, la mantega pomada, la sal, el llevat frecs, la llet en pols, juntament amb l’aigua ben freda. Si ho barregeu a màquina seran uns cinc minuts, si és a mà potser una mica més. Una vegada tingueu la massa feta la tapeu amb paper film i la deixeu reposar a la nevera de 40 a 60 minuts.
Ara agafeu la margarina i en feu rectangles de 1 cm de gruix i reserveu.
Quan tingueu el plastó de massa ben fred l’estireu formant un rectangle el doble de llarg que la margarina, poseu aquesta al mig i tapeu, tot seguit feu un plec senzill i deixa-ho reposar a la nevera de 30 a 40 minuts després un plec semi doble i ho deixeu reposar uns 30 minuts tapat amb paper fils altre cop a la nevera.
Estireu el plastó formant un rectangle de 1/2 cm de gruix. Talleu
pel mig horitzontalment formant dos trossos llavors talleu 9 triangles a la
part de dalt i nou triangles a la part de baix, cargoleu els triangles domant
forma als croissants.
Poseu-los en una safata de forn, els pinteu amb ou i els deixeu llevar
durant dues hores ben tapats i en un lloc calent (entre 30⁰ i 45ºC).
Just
abans d’enfornar els torneu a pintat amb ou, perquè així tindran molta de
lluentó quan estiguin cuits
El forn preescalfat a 190 - 200⁰C cocció de 15 a 17 minuts
Bon Profit!
Val la pena la recerca de la recepta perfecta, oi? ;) aquests tenen molt bona pinta!
ResponEliminaMarta
no dudo nada de que es la mejor receta viniendo de ti,tremendos tus croissant Narcís¡
ResponEliminaBona setmana
quina pinta, segur que están de vici!! jo en vaig fer una vegada pero no em va entusiasmar molt el resultat, massa feina per un croissant bo, pero croissant. Prefereixo comprar-los al forn! petons
ResponEliminaSi aquest no és encara el croissant perfecte s'hi acosta molt, Narcís!! Coi, quin pastisser més bo estàs fet!
ResponEliminaSegur que són boníssims!! :) Tenen una pinta extraordinària, felicitats!!
ResponElimina