' ' ' ' ' La lionesa: Pastís de pastanaga ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Pastís de pastanaga




Aquests dies amb la Núria de pa amb oli i xocolata estem fent totes les elaboracions amb productes ecològics. Ja fa mot de temps que a casa intentem que només entren productes de proximitat ecològics. Amb verdures estem molt coberts, ja que el pare de la Núria té un hort i ens subministra, les que no té ell,  ens ho porta el meu nebot que té un hort ecològic a Vilanova del Vallès.
Un dels projectes que tenim aquest any és el d'experimentar i treballar amb ingredients el més saludables possibles i  buscant alternatives al sucre, a la farina tradicional...
Intentarem emprà només productes ecològics.

Aquesta recepta d’avui tots el productes ho són ecològics



Ingredients
Bescuit
300 gr. farina ametlla
300 gr. sucre morè
300 gr. de pastanaga cuita
4 ous
un pessic de sal
16 gr. d’impulsor per bescuits
80 gr. de farina blanca
10 gr. de mantega
Cobertura
350 gr. cobertura de xocolata
150 gr. llet
60 gr. mantega

Elaboració bescuit
Primer de tot tritureu el sucre morè fins que estigui pols  i reserveu (feu servir el robot que vulgueu).
Unteu el motlle amb mantega i enfarineu i  reserveu.
Tritureu les pastanagues al gruix que vulgueu.
Separeu les clares del rovell i reserveu.
En un bol barregeu la farina d’ametlla i el sucre morè en pols , les pastanagues triturades i els revells d’ou. Poseu el pessic de sal a les clares i munteu-les a punt de neu. 


Ara afegiu una mica de clares a la mescla del sucre la farina d’ametlles, la pastanaga i els ous.  Tot seguit incorporeu la farina i desprès, a poc a poc i amb suavitat, aneu incorporant les clares muntades.




Emmotlleu  i cap al forn preescalfat a 180⁰C durant  30 minuts

Elaboració cobertura


En un cassó escalfeu la llet i la mantega fina arribar a l’ebullició. Tot seguit ho aboqueu a la cobertura de xocolata en dos cops, tot ben barrejat.
Quan la cobertura  arribi 30⁰C  escampeu per a sobre del pastís


Bona cuina