Les postres dolces no sempre es poden fer quan un vol i s’ha d’aprofitar l’ocasió si surt. Menjar-ne
cada diumenge ja no ho fa tothom. Ahir
varem tenir convidats i els varem dir: ep, no porteu postres!
Mousse
200 gr. nata 35%
37,5 gr. sucre invertit
187,5 gr. cobertura de xocolata 71%
275 gr. nata semi muntada
Extracte de vainilla ½ culleradeta de cafè
37,5 gr. sucre invertit
187,5 gr. cobertura de xocolata 71%
275 gr. nata semi muntada
Extracte de vainilla ½ culleradeta de cafè
Pintura
700 gr. de cobertura de xocolata
300 gr. mantega de cacau
300 gr. mantega de cacau
Elaboració mousse
Poseu al foc la nata,
el sucre invertit i la vainilla, just quan vulgui arrencar el bull aboqueu
aquesta mescla a la cobertura de xocolata en dues o tres vegades. Reserveu.
Semi munteu els 275 gr. de nata i els incorporeu amb suavitat en dues o tres vegades a la mescla anterior.
Emmotlleu i reserveu al congelador unes 24 hores
Elaboració pintura
Foneu la cobertura de xocolata a 45⁰C i la mantega de cacau
també a 45ºC, mescleu-ho i deixeu refredar a 40⁰C (la xocolata i la mantega de
cacau sempre s’ha de barrejar foses i calentes).
Una vedada haureu desemmotllat les peces procediu a
pintar-les amb pistola amb el contrast fred i calent us farà un efecte vellut
Bon profit!