' ' ' ' ' La lionesa: Cigarret rus ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Cigarret rus



Si em diuen que triï un tipus de pasta seca, no dubtaré gens i triaré el cigarret rus.


Aquesta elaboració està dins del grup de les pastes seques o de te. Quan vaig fer l’apunt de les pastes Paris, volia que el següent fos aquest però no sempre surten les coses com un vol. Avui ha estat un dia més tranquil i m’he pogut dedicar a fer-los.

El cigarret rus és fàcil i ràpid de fer, l’única dificultat està a l’hora d’enrotllar-lo: s’ha de fer ràpid perquè la pasta es refreda de seguida i es trenca, sobretot les puntes, la part més torrada.

Ingredients:

150g de mantega a temperatura ambient
300gr de sucre llustre
175gr de clares (4 o 5 clares)
200gr de farina fluixa
Raspadura de llimona.


En un bol barregeu la mantega i el sucre fins que quedi pomada, afegiu la raspadura de llimona i, tot seguit, les clares.





Cal afegir-les una a una perquè doni temps a que la pasta les pugui absorbir.






Quan ho tingueu tot ben barrejat, aboqueu la farina que haureu passat per un sedàs. La massa no s’ha de treballar, només just perquè la farina estigui ben barrejada.





Aboqueu la massa en una mànega pastissera que porti una boca d’un diàmetre de 7 mm i ja podeu escudellar-ho a una planxa de forn prèviament untada amb oli (tal com es veu a la fotografia)











Tindreu el forn reposat a 200º C , enforneu la llauna i just quan les vores de les pastes agafin color (fotografia) ho traieu i ràpidament desenganxeu una peça (si cal podeu fer servir una rasqueta)




i enrotlleu de seguida el cigarret, deixeu refredar a sobre el marbre.






Com he dit abans, és aquí on rau la dificultat; no us hi podeu adormir, s’ha de fer ràpid i un per un, per tant, recomano que no en feu gaires a cada fornada fins que hi tingueu pràctica.




També les podeu banyar una mica amb cobertura de xocolata.






Bon profit!

14 comentaris:

  1. Això ja és massa! Haurem de passar primer la prova dels melindros i després passar a fer aquesta. Una delícia per a la vista i el paladar!

    ResponElimina
  2. Narcís que puc dir,una maravella,ets un artista,a veure si un dia m'animo.petons

    ResponElimina
  3. Narcís, m´has deixat "out"...o sigui que aquestes neules s´anomenen cigarretes ruses....ja m´explicaràs el per què de tot plegat. Mira que les he provat infinitat de vegades.
    I l´embolcall amb la cigarreta de 10!

    ResponElimina
  4. Això és de professional, a mi em sortirien un xurro rus! jejejeje T'han quedat fantàstiques!

    ResponElimina
  5. No sabia que aquestes pastes es deien cigarrets russos! I això que n'he menjat moltes vegades, i m'encanten. Gràcies per la recepta! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  6. A peu coix
    Estic content del resultat
    Bona cuina

    Eri
    Els cigarret rus és més fàcil que els melindros.
    Bona cuina

    Agnès
    Gràcies per la teva generositat en el comentari
    Bona cuina

    Cristina
    Sé que es diu cigarret rus, però no sé el per que
    Bona cuina

    Sandra
    Tranqui només és qüestió de practica no és difícil
    Bona cuina

    Bon Tiberi
    Això passa algunes vegades
    Bona cuina

    ResponElimina
  7. Gracias por enseñarnos a hacer los cigarret russos y a mi me gustan mas con baño de chocolate
    bona setmana
    miquel

    ResponElimina
  8. com sempre super ben explicat! moltes gràcies

    ResponElimina
  9. No sabia que aquest fos el seu nom, molt bona manera d’enrotllar-los, sucats amb xocolata boníssims
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Hola: Ha sido todo un descubrimiento entrar en tu blog.
    Con tu permiso no te perderé de vista.
    Me encanta la repostería y creo que aprenderé mucho de tí.
    Te invito a visitar el mío.
    Un abrazo

    ResponElimina
  11. Hola: no he conseguido ponerme como seguidora.Es la primera vez que me pasa.
    Bueno de todos modos te seguiré
    Un abrazo

    ResponElimina
  12. Què bons!!I moltes gràcies pel pas a pas!
    Emma

    ResponElimina
  13. Hola:
    Miquel
    anirac
    Fem un mos
    PILUCHI
    Emma
    Moltes gràcies per la visita i els vostres comentaris

    ResponElimina