Cigarret rus
Si em diuen que triï un tipus de pasta seca, no dubtaré gens i triaré el cigarret rus.
Aquesta elaboració està dins del grup de les pastes seques o de te. Quan vaig fer l’apunt de les pastes Paris, volia que el següent fos aquest però no sempre surten les coses com un vol. Avui ha estat un dia més tranquil i m’he pogut dedicar a fer-los.
El cigarret rus és fàcil i ràpid de fer, l’única dificultat està a l’hora d’enrotllar-lo: s’ha de fer ràpid perquè la pasta es refreda de seguida i es trenca, sobretot les puntes, la part més torrada.
Ingredients:
150g de mantega a temperatura ambient
300gr de sucre llustre
175gr de clares (4 o 5 clares)
200gr de farina fluixa
Raspadura de llimona.
En un bol barregeu la mantega i el sucre fins que quedi pomada, afegiu la raspadura de llimona i, tot seguit, les clares.
Cal afegir-les una a una perquè doni temps a que la pasta les pugui absorbir.
Quan ho tingueu tot ben barrejat, aboqueu la farina que haureu passat per un sedàs. La massa no s’ha de treballar, només just perquè la farina estigui ben barrejada.
Aboqueu la massa en una mànega pastissera que porti una boca d’un diàmetre de 7 mm i ja podeu escudellar-ho a una planxa de forn prèviament untada amb oli (tal com es veu a la fotografia)
Tindreu el forn reposat a 200º C , enforneu la llauna i just quan les vores de les pastes agafin color (fotografia) ho traieu i ràpidament desenganxeu una peça (si cal podeu fer servir una rasqueta)
i enrotlleu de seguida el cigarret, deixeu refredar a sobre el marbre.
Com he dit abans, és aquí on rau la dificultat; no us hi podeu adormir, s’ha de fer ràpid i un per un, per tant, recomano que no en feu gaires a cada fornada fins que hi tingueu pràctica.
També les podeu banyar una mica amb cobertura de xocolata.
Bon profit!
Etiquetes de comentaris:
Cigarret Rus,
pastes de te,
Pastes seques
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Una passada de bons!!!
ResponEliminaAixò ja és massa! Haurem de passar primer la prova dels melindros i després passar a fer aquesta. Una delícia per a la vista i el paladar!
ResponEliminaNarcís que puc dir,una maravella,ets un artista,a veure si un dia m'animo.petons
ResponEliminaNarcís, m´has deixat "out"...o sigui que aquestes neules s´anomenen cigarretes ruses....ja m´explicaràs el per què de tot plegat. Mira que les he provat infinitat de vegades.
ResponEliminaI l´embolcall amb la cigarreta de 10!
Això és de professional, a mi em sortirien un xurro rus! jejejeje T'han quedat fantàstiques!
ResponEliminaNo sabia que aquestes pastes es deien cigarrets russos! I això que n'he menjat moltes vegades, i m'encanten. Gràcies per la recepta! Una abraçada, Paula
ResponEliminaA peu coix
ResponEliminaEstic content del resultat
Bona cuina
Eri
Els cigarret rus és més fàcil que els melindros.
Bona cuina
Agnès
Gràcies per la teva generositat en el comentari
Bona cuina
Cristina
Sé que es diu cigarret rus, però no sé el per que
Bona cuina
Sandra
Tranqui només és qüestió de practica no és difícil
Bona cuina
Bon Tiberi
Això passa algunes vegades
Bona cuina
Gracias por enseñarnos a hacer los cigarret russos y a mi me gustan mas con baño de chocolate
ResponEliminabona setmana
miquel
com sempre super ben explicat! moltes gràcies
ResponEliminaNo sabia que aquest fos el seu nom, molt bona manera d’enrotllar-los, sucats amb xocolata boníssims
ResponEliminaUna abraçada
Hola: Ha sido todo un descubrimiento entrar en tu blog.
ResponEliminaCon tu permiso no te perderé de vista.
Me encanta la repostería y creo que aprenderé mucho de tí.
Te invito a visitar el mío.
Un abrazo
Hola: no he conseguido ponerme como seguidora.Es la primera vez que me pasa.
ResponEliminaBueno de todos modos te seguiré
Un abrazo
Què bons!!I moltes gràcies pel pas a pas!
ResponEliminaEmma
Hola:
ResponEliminaMiquel
anirac
Fem un mos
PILUCHI
Emma
Moltes gràcies per la visita i els vostres comentaris