TRONC DE NADAL 2023
Per a la
planxa
· 6
unitats de rovells d’ou o 100g.
· 30g
de sucre
·
Vainilla
o raspadura de llimona
·
70g
de Maizena
·
30g
de farina
· 70g de cacau en pols
________________________
·
4
clares o 150g
·
100g
de sucre
Munteu les
clares a punt de neu en un bol i hi afegiu el sucre. Una vegada hagueu afegit
el sucre a les clares reserveu.
En un altre
bol, blanquegeu els rovells amb sucre i ho incorporeu a les clares a mà, tot
seguit hi incorporeu la Maizena, farina i cacau en pols, tot amb molta
suavitat.
Quan
estigui tot ben barrejat introduïu dins una mànega pastissera i ho poseu en una safata sobre paper de forn.
Forn fort però reposat (220-230º) uns 5-6 minuts
Per la cobertura del voltant
200g de xocolata 72%
70g de mantega
70g de nata
Escalfeu la
xocolata, la nata i la mantega tot junt i remeneu fins que quedi ben emulsionat.
Pel
farciment
·
300g de nata 35 % MG
·
Torró
de Xixona ben esmicolat (al gust)
Munteu la
nata i aboqueu-hi el torró, si voleu podeu afegir 60g de sucre.
Xarop per sucar
300g aigua
300g
sucre
Pell d’una taronja sense la part blanca
Poseu el sucre i l’aigua al foc fins que bullin una estona, llavors tanqueu el foc i tireu-hi les tires de pell de taronja.
Tapeu amb un film i
deixeu infusionar una hora, no més perquè sinó us pot agafar gust amarg.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada