' ' ' ' ' La lionesa ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

 TRONC DE NADAL 2023


Per a la planxa

·                             6 unitats de rovells d’ou o 100g.

·                             30g de sucre

·                             Vainilla o raspadura de llimona

·                             70g de Maizena

·                             30g de farina

·                             70g de cacau en pols

                            ________________________

·                             4 clares o 150g

·                             100g de sucre

 

Munteu les clares a punt de neu en un bol i hi afegiu el sucre. Una vegada hagueu afegit el sucre a les clares reserveu.

 

En un altre bol, blanquegeu els rovells amb sucre i ho incorporeu a les clares a mà, tot seguit hi incorporeu la Maizena, farina i cacau en pols, tot amb molta suavitat.

Quan 

estigui tot ben barrejat introduïu dins una mànega pastissera i ho poseu en una safata sobre paper de forn.

Forn fort però reposat (220-230º) uns 5-6 minuts

 

Per la cobertura del voltant

 200g de xocolata 72%

70g de mantega

70g de nata    


Escalfeu la xocolata, la nata i la mantega tot junt i remeneu fins que quedi ben emulsionat.

Pel farciment

·                                         300g de nata 35 % MG

·                                         Torró de Xixona ben esmicolat (al gust)

Munteu la nata i aboqueu-hi el torró, si voleu podeu afegir 60g de sucre.

 

Xarop per sucar

300g  aigua

    300g  sucre

                                          Pell d’una taronja sense la part blanca

Poseu el sucre i l’aigua al foc fins que bullin una estona, llavors tanqueu el foc i tireu-hi les tires de pell de taronja.

Tapeu amb un film i deixeu infusionar una hora, no més perquè sinó us pot agafar gust amarg.

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada