Aquestes son les postres amb les que vam participar junt amb
quatre membres més al Racó gastronòmic que
lidera Joan Dalmau a l'Associació Jardí de Caldes on ens agrada tan participar.
Ingredients
Crumble d’ametlles
Nata per a muntar
Maduixots del Maresme
Crema pastissera amb ous de pagès
Gots de vidre
Crumble d’ametlles
Nata per a muntar
Maduixots del Maresme
Crema pastissera amb ous de pagès
Gots de vidre
Crumble d’ametlles
100 gr. de farina d’ametlles
100 gr. de sucre morè
100 gr. de mantega (textura pomada)
100 gr. de farina blanca
un pessic de sal
100 gr. de sucre morè
100 gr. de mantega (textura pomada)
100 gr. de farina blanca
un pessic de sal
En un bol aneu barrejant els ingredients en aquest ordre.
Primer el sucre morè, la mantega i el pessic de sal, després la farina d’ametlla i al final la farina
blanca.
Estireu aquesta massa sobre una l'amina de silpat o paper forn formant una làmina de 3 mm de gruix. Deixeu-la reposar tapada amb film a la nevera de 6 a 12 hores. Una vegada ha fet el repòs coeu en un forn preescalfat a 150 - 160 ⁰C fins que quedi ben torrat.
Primer el sucre morè, la mantega i el pessic de sal, després la farina d’ametlla i al final la farina
blanca.
Estireu aquesta massa sobre una l'amina de silpat o paper forn formant una làmina de 3 mm de gruix. Deixeu-la reposar tapada amb film a la nevera de 6 a 12 hores. Una vegada ha fet el repòs coeu en un forn preescalfat a 150 - 160 ⁰C fins que quedi ben torrat.
Nata
600 gr. de nata 35,1% per muntar
50 gr. de sucre gra
50 gr. de sucre gra
Maduixots del Maresme
½ kg de maduixots del Maresme
Renteu els maduixots i els talleu a dauets petits,reservar
Crema pastissera
Ingredients:
1 litre de llet
250 gr. de sucre
8 rovells d'ou
80 gr. de Maizena
½ branca de canyella
La pell de ½ llimona
¼ de culleradeta de cafè d’extracte de vainilla natural
250 gr. de sucre
8 rovells d'ou
80 gr. de Maizena
½ branca de canyella
La pell de ½ llimona
¼ de culleradeta de cafè d’extracte de vainilla natural
Elaboració:
Poseu la let al foc amb la branca de canyella, la pell de
llimona i 1/3 del sucre.
En un bol poseu els rovells d'ou, afegiu el sucre, la
vainilla,una mica de llet i barregeu-hi la Maizena.
Quan la llet arrenqui el bull doneu-li unes voltes amb una espàtula, traieu la
canyella i la pell de llimona. Tot seguit en poseu una mica a la mescla dels
rovell, el sucre i la farina de blat de moro per escalfar-la.
Quan tingueu la mescla ben barrejada l’aboqueu tota a la llet. Sense deixar de remenar, ho escalfeu tot fins que quedi espès. S'ha de procurar que no bulli.
Si aconseguiu que la crema no bulli, us quedarà molt suau al paladar i haureu aconseguit una crema amb el suficient cos per a fer farciments i al mateix temps suau al paladar.
Quan tingueu la mescla ben barrejada l’aboqueu tota a la llet. Sense deixar de remenar, ho escalfeu tot fins que quedi espès. S'ha de procurar que no bulli.
Si aconseguiu que la crema no bulli, us quedarà molt suau al paladar i haureu aconseguit una crema amb el suficient cos per a fer farciments i al mateix temps suau al paladar.
Aboqueu la crema en una safata de vidre, perquè es refredi.
Per evitar que damunt la crema s’hi faci crosta, hi poseu un
film per a sobre i tocant la crema fins
que estigui freda. Reserveu a la nevera.
Muntatge de les postres