' ' ' ' ' La lionesa: Torró o nougat de xocolata i avellanes ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Torró o nougat de xocolata i avellanes


Aquest torró és un altre clàssic de les pastisseries, es fa molt a França.
Porta els mateixos ingredients que els torrons que es fan aquí, clares, sucre,  mel, ametlles o avellanes . Lleuger de menjar i no empalaga, de fet, és el que més m'agrada. De petit, era l’únic torró que menjava.
De ben segur, que només el podreu trobar en algunes pastisseries.
Espero que us agradi.

Ingredients
375 g sucre
125g glucosa líquida
63g mel
63 g clares d'ou
150g cobertura de xocolata
250g d'avellanes torrades
1 cullera de cafè d’extracte natural de vainilla




Coeu amb aigua i a foc lent el sucre, la glucosa i la mel fins arribar a punt de bola fort  (129)ºC









Foneu la cobertura a 45ºC
Munteu les clares a punt de neu i afegiu-hi el sucre a punt de bola fort. Perfumeu amb la vainilla. Tot seguit afegiu la cobertura de xocolata i desprès les avellanes torrades.








Cal que traieu els màxim de pells de les avellanes, això podeu fer-ho fregant-les dins un drap de cuina.






Una vegada tingueu tots el ingredient ben barrejats procediu al seu emmotllat (a ser possible amb un motlle de fusta)
Deixeu refredar 24-48 h.
Per acabar, el podeu cobrir amb una mica de cobertura de xocolata.

Bon profit


Amb aquest apunt participo a la recepta del 15 promoguda per  fogons de la bordeta i xocolata desfeta

25 comentaris:

  1. oh! quina bona pinta! Un altre cop et dic, que m'encanta aquest motlle, i més si és per fer-hi aquest torró tan bo! Felicitats Narcís!

    ResponSuprimeix
  2. Quina bona recepta!!!!excelent torró, moooolt millor que els comercials, 100% cassolà.. el primer de molts que veurem aquests dies. Petons,

    ResponSuprimeix
  3. Deliciosa como todas tus recetas... lo único complicado es coseguir la glucosa. Besos

    ResponSuprimeix
  4. mmmmmmm Narcís que bo te d'estar l'apunto per fer a casa que jo no l'he tastat jejej petonssssss

    ResponSuprimeix
  5. Narcís, doncs crec que intentaré fer aquest per aquestes festes perquè té una pinta boníssima i si a sobre dius que és el teu preferit, doncs ja ho tenim tot!
    Per cert, on es troben aquests motlles de fusta per a torrons?
    Gràcies i petons!

    ResponSuprimeix
  6. Narcís, me'n podries poryar un tallet? És que això de la Recepta del 15 és injust... jo ho vull provar tot!! jejeje Té una pinta espectacular!
    Espero que ens deixis el 15 l'enllaç d'aquest i del de gema, que ningú se'ls perdi per Nadal!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponSuprimeix
  7. Que bo, quina pinta!!jo ahir vaig provar de fer el torró de yema cremada, a veure que surt! jajaj!! aquest també me l'apunto! petons

    ResponSuprimeix
  8. Gemmota
    De fet els torrons quedant millor amb un bon motlle.

    Joaquina
    Aquest torró encara que sigui casolà, tan la recepte com el procediment és tal com es far a les pastisseries.

    Salomé
    Por Internet encontrarás muchas webs que lo venden

    Agnès
    Aquest torró no és fàcil trobar-lo, de fet fa temps que no el veig als aparadors

    Mercè
    Segur que ho faràs bé. Els motlles els var fer el pare de la Núria http://artambfusta.blogspot.com/2011/12/caixetes-de-fusta-per-emmotllar-torrons.html

    Sandra
    Ja he posat l'enllaç al 15 d'aquest mes

    Roser
    Segur que el torró que vas fer ha sortit molt bo


    Loverforfood
    Gràcies

    Núria
    Gràcies pel teu suport

    Gràcies a tots/es per la visita i els vostres comentaris. Estic molt content i m'anima a continuar. No sóc massa d'escriure i fer comentaris, però miraré de passar pels vostres blocs.

    ResponSuprimeix
  9. Genial!! et felicito pel torró i per l'excel·lent presentació i explicació. Jo tambe conec aquest torró és boníssim. Jo no he fet mai torrons . No m'atraveixo. Per ara, els compro a la pastisseria. Visca els torrons. Una abraçada.

    ResponSuprimeix
  10. Provaré a fer-lo. Ha d'estar boníssim!! I la presènciaés fantàstica.
    Emma

    ResponSuprimeix
  11. otro rico turrón Narcis y estupenda explicación
    bona setmana

    ResponSuprimeix
  12. Això és un torró de veritat, quina cosa més bonaaaaa!

    ResponSuprimeix
  13. Caram Narcís! per clavar-hi una bona queixalada a aquest turró!! m'ha encantat, i el provaré de fer segur!

    ResponSuprimeix
  14. Un dubte: quan barreges les clares amb el sucre a punt de bola, has deixat refredar el sucre?

    ResponSuprimeix
  15. Encara m' estic recuperant de l'esforç del turró de gema i em surts amb aquest! Com se n´assabenti la Marga em té a casa seva preparant-lo.

    ResponSuprimeix
  16. Us puc assegurar que està bonííííssim!!!!
    Felicitats Narcís i Núria.
    susanna

    ResponSuprimeix
  17. Aquest li encantarà al meu fill, que és un fanàtic de la xocolata...

    ResponSuprimeix
  18. Moltes felicitats per la teva proposta, te una pinta nyam nyam!
    Un petonet

    ResponSuprimeix
  19. Quin torró més bo!!! l'acabat ha quedat impecable!!ja és a la carpeta!!!però a dalt de tot!!

    ResponSuprimeix
  20. Realment un torró amb un acabat de professional!
    I que bo que és!
    Petons

    ResponSuprimeix
  21. Un bloc molt i molt interessant amb uns treballs exel·lents. Gràcies per compartir-lo amb tots nosaltres.
    MS

    ResponSuprimeix
  22. Tens un blog molt xulo! Quina xocolata utilitzes? On la puc comprar? Vaig intentar comprar Cacau Barry però.. ni sé si és adequat per a torró ni el vaig acabar trobant .. En fi, enhorabona pel blog i a veure si em pots ajudar! Q

    ResponSuprimeix