' ' ' ' ' La lionesa: de setembre 2011 ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Bàsic de xocolata


El passat agost va ser el meu aniversari i la Núria em va regalar el curs de xocolata que aquest mes ha impartit  ChocolateAcademy del grup Barry Callebaut a la fàbrica Chocovic de Gurb.

 Tres dies intensos dins l’obrador de l’escola. Mai m’havia imaginat que m’ho passaria tan bé.  Sempre m’havia fet il·lusió poder fer un curs d’aquest i estic tant content que no m’he pogut estar de compartir-ho amb vosaltres. Aquesta vegada no faig un pas a pas, encara tinc que pair tota la informació rebuda. 

Hem après l’origen i una mica d’història del cacau i de la seva transformació. Les tècniques per fer mousse, trufes de farciment amb les diferents xocolates, pralinés, tractament de motlles amb pistola aplicant cobertura de xocolata diluïda, emmotllar ous amb diferents tècniques, bombons amb motllo i banyats. També hem après a fer postres aplicant les noves tècniques dels mousses, escumes i llets airejades, el pastis Sacher. En fi, i moltes coses més.  

Us deixo una mostra de les peces de xocolata que hem fet els alumnes del curs seguin les instruccions i ensenyances del mestre Rubén Álvarez




Bon profit