Aquest torró és un altre clàssic de les pastisseries, es fa molt a França.
Porta els mateixos ingredients que els torrons que es fan aquí, clares, sucre, mel, ametlles o avellanes . Lleuger de menjar i no empalaga, de fet, és el que més m'agrada. De petit, era l’únic torró que menjava.
De ben segur, que només el podreu trobar en algunes pastisseries.
Espero que us agradi.
Ingredients
375 g sucre
125g glucosa líquida
63g mel
63 g clares d'ou
150g cobertura de xocolata
250g d'avellanes torrades
1 cullera de cafè d’extracte natural de vainilla
Coeu amb aigua i a foc lent el sucre, la glucosa i la mel fins arribar a punt de bola fort (129)ºC
Foneu la cobertura a 45ºC
Munteu les clares a punt de neu i afegiu-hi el sucre a punt de bola fort. Perfumeu amb la vainilla. Tot seguit afegiu la cobertura de xocolata i desprès les avellanes torrades.
Cal que traieu els màxim de pells de les avellanes, això podeu fer-ho fregant-les dins un drap de cuina.
Una vegada tingueu tots el ingredient ben barrejats procediu al seu emmotllat (a ser possible amb un motlle de fusta)
Deixeu refredar 24-48 h.
Bon profit
Amb aquest apunt participo a la recepta del 15 promoguda per fogons de la bordeta i xocolata desfeta
oh! quina bona pinta! Un altre cop et dic, que m'encanta aquest motlle, i més si és per fer-hi aquest torró tan bo! Felicitats Narcís!
ResponEliminaQuina bona recepta!!!!excelent torró, moooolt millor que els comercials, 100% cassolà.. el primer de molts que veurem aquests dies. Petons,
ResponEliminaDeliciosa como todas tus recetas... lo único complicado es coseguir la glucosa. Besos
ResponEliminammmmmmm Narcís que bo te d'estar l'apunto per fer a casa que jo no l'he tastat jejej petonssssss
ResponEliminaNarcís, doncs crec que intentaré fer aquest per aquestes festes perquè té una pinta boníssima i si a sobre dius que és el teu preferit, doncs ja ho tenim tot!
ResponEliminaPer cert, on es troben aquests motlles de fusta per a torrons?
Gràcies i petons!
Narcís, me'n podries poryar un tallet? És que això de la Recepta del 15 és injust... jo ho vull provar tot!! jejeje Té una pinta espectacular!
ResponEliminaEspero que ens deixis el 15 l'enllaç d'aquest i del de gema, que ningú se'ls perdi per Nadal!!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Que bo, quina pinta!!jo ahir vaig provar de fer el torró de yema cremada, a veure que surt! jajaj!! aquest també me l'apunto! petons
ResponEliminaAwwwww I love it. Absolutely amazing!!
ResponEliminaBo de boníssimsssss!!
ResponEliminaGemmota
ResponEliminaDe fet els torrons quedant millor amb un bon motlle.
Joaquina
Aquest torró encara que sigui casolà, tan la recepte com el procediment és tal com es far a les pastisseries.
Salomé
Por Internet encontrarás muchas webs que lo venden
Agnès
Aquest torró no és fàcil trobar-lo, de fet fa temps que no el veig als aparadors
Mercè
Segur que ho faràs bé. Els motlles els var fer el pare de la Núria http://artambfusta.blogspot.com/2011/12/caixetes-de-fusta-per-emmotllar-torrons.html
Sandra
Ja he posat l'enllaç al 15 d'aquest mes
Roser
Segur que el torró que vas fer ha sortit molt bo
Loverforfood
Gràcies
Núria
Gràcies pel teu suport
Gràcies a tots/es per la visita i els vostres comentaris. Estic molt content i m'anima a continuar. No sóc massa d'escriure i fer comentaris, però miraré de passar pels vostres blocs.
FANTASTIC
ResponEliminaPLugimdecolors
Genial!! et felicito pel torró i per l'excel·lent presentació i explicació. Jo tambe conec aquest torró és boníssim. Jo no he fet mai torrons . No m'atraveixo. Per ara, els compro a la pastisseria. Visca els torrons. Una abraçada.
ResponEliminaProvaré a fer-lo. Ha d'estar boníssim!! I la presènciaés fantàstica.
ResponEliminaEmma
otro rico turrón Narcis y estupenda explicación
ResponEliminabona setmana
Això és un torró de veritat, quina cosa més bonaaaaa!
ResponEliminaCaram Narcís! per clavar-hi una bona queixalada a aquest turró!! m'ha encantat, i el provaré de fer segur!
ResponEliminaUn dubte: quan barreges les clares amb el sucre a punt de bola, has deixat refredar el sucre?
ResponEliminaEncara m' estic recuperant de l'esforç del turró de gema i em surts amb aquest! Com se n´assabenti la Marga em té a casa seva preparant-lo.
ResponEliminaUs puc assegurar que està bonííííssim!!!!
ResponEliminaFelicitats Narcís i Núria.
susanna
Aquest li encantarà al meu fill, que és un fanàtic de la xocolata...
ResponEliminaMoltes felicitats per la teva proposta, te una pinta nyam nyam!
ResponEliminaUn petonet
Quin torró més bo!!! l'acabat ha quedat impecable!!ja és a la carpeta!!!però a dalt de tot!!
ResponEliminaRealment un torró amb un acabat de professional!
ResponEliminaI que bo que és!
Petons
Un bloc molt i molt interessant amb uns treballs exel·lents. Gràcies per compartir-lo amb tots nosaltres.
ResponEliminaMS
Tens un blog molt xulo! Quina xocolata utilitzes? On la puc comprar? Vaig intentar comprar Cacau Barry però.. ni sé si és adequat per a torró ni el vaig acabar trobant .. En fi, enhorabona pel blog i a veure si em pots ajudar! Q
ResponElimina