Feia temps que la Núria demanava búlgars, però per una cosa
o per una altra el dia no arribava. Aquesta setmana l'he fet contenta.
Sempre els solia fer farcits de melmelada d’albercoc, però
con que a ella li agraden més de trufa, avui els hi he fet.
.
Els búlgars no deixen de ser un braços de gitano individuals
amb una cobertura de xocolata i granets de color (a casa en dèiem pistatxo)
Ingredients per a 10 búlgars
Per dues planxes de
bescuit
6 rovells d’ou
100 gr de sucre
80 gr d’aigua tèbia
180 gr de farina
10 gr impulsor
Raspadura de llimona
6 clares d'ou
80 gr de sucre
100 gr de sucre
80 gr d’aigua tèbia
180 gr de farina
10 gr impulsor
Raspadura de llimona
6 clares d'ou
80 gr de sucre
Elaboració
En un bol munteu els rovells d'ou amb el
sucre i de mica en mica hi aneu incorporant l’aigua tèbia.
En un altre bol munteu les clares i a mig muntar hi afegiu el sucre.
En un altre bol munteu les clares i a mig muntar hi afegiu el sucre.
Incorporeu la farina amb l’impulsor als
rovells muntats i desprès les clares a punt de neu. Aquesta massa s'ha de
treballar amb suavitat. Quan estigui tot ben barrejat i ajudats d’una mànega
pastissera ho esteneu a la safata que tindreu preparada amb paper forn.
Trufa ràpida
500 gr de nata per muntar
75 gr de sucre
150 gr de cobertura de xocolata (la quantitat és variable segons el gust)
Elaboració
Desfeu la cobertura de xocolata al bany maria o al microones i reserveu-la ben calenta.
Munteu la nata, no massa (una mica més muntada que la que feu per fer un mousse). Tot seguit incorporeu el sucre i la cobertura de xocolata ben calenta. La quantitat final de la cobertura dependrà una mica del vostre gust i, ja teniu una trufa ràpida per fer servir al moment.
Desfeu la cobertura de xocolata al bany maria o al microones i reserveu-la ben calenta.
Munteu la nata, no massa (una mica més muntada que la que feu per fer un mousse). Tot seguit incorporeu el sucre i la cobertura de xocolata ben calenta. La quantitat final de la cobertura dependrà una mica del vostre gust i, ja teniu una trufa ràpida per fer servir al moment.
La diferència entre aquesta trufa i la trufa cuita és la
durabilitat, aquesta no dura més de 3 o 4 dies a la nevera, però con que
normalment les elaboracions casolanes són per un consum ràpid aquesta us anirà
molt bé.
Cobertura de xocolata
Cobertura de xocolata 70%
Elaboració
Tempereu la cobertura, recobriu i pentineu-la igual que a la
fotografia
Bon profit